Ako sa naučiť variť polievky?
Ahojte ako sa naučím variť také tie pravé dobre polievky? Nemám nikoho kto by mi to ukázal.. či len skúšať ?
@anonym_autor skúšať podľa receptov, ja som sa tak naučila, tiež nemal kto ukazat
@anonym_autor mňa naučil variť YTube 🙂
A preco by ti mal niekto nieco ukazovat. Ved co si nevies pozriet na internete?
pomozem ti ak vies anglicky.
Michelin kuchar vari doma male porcie normalne a cely cas vidis co sa deje v hrnci a mozes varit s nim uplne jednoducho budes hviezda
Aka je podla teba prava dobra polievka? Pre mna su to kremove, ine ani velmi nejem pretoze mi nechutia. Ale na Slovensku sa najviac robia "nekremove" polievky, vyvary, frankfurtska, kapustova a pod. co ja fakt nemusim. A treba skusat, nikto za teba to neurobi alebo skus pohladat nejaky kurz o vareni, ci sa v tvojom okoli nebude konat alebo niekde kam by si bola ochotna vycestovat a tam ta to snad naucia.
@anonym_autor ake su to prave dobre polievky? Myslis klasiku, sosovicova, fazulova, zeleninova? Nemas kucharsku knihu? Nevies vygooglit recept, pozriet videorecept?
@anonym_autor ono zalezi aj co povazujes za dobru polievku, na co si zvyknuta. Je dost mozne, ze ak ti velmi chuti nejaka polievka z restauracie, tak je plna umelych dochucovadiel a zvyraznovacov chuti, ale nie je na tom nic dobre.
Ale ako uz tu bolo spomenute - mas internet, pohladaj recepty, velmi casto su s podrobnymi navodmi aj vo forme videa. Pozri si napriklad videa od Simona Kana - mlady chlapec, ale skvely kuchar.
A napriklad kvalitny silny vyvar vies zamrazit a pouzit ako zaklad do hocijakej inej polievky.
@anonym_autor ono zalezi aj co povazujes za dobru polievku, na co si zvyknuta. Je dost mozne, ze ak ti velmi chuti nejaka polievka z restauracie, tak je plna umelych dochucovadiel a zvyraznovacov chuti, ale nie je na tom nic dobre.
Ale ako uz tu bolo spomenute - mas internet, pohladaj recepty, velmi casto su s podrobnymi navodmi aj vo forme videa. Pozri si napriklad videa od Simona Kana - mlady chlapec, ale skvely kuchar.
A napriklad kvalitny silny vyvar vies zamrazit a pouzit ako zaklad do hocijakej inej polievky.
@sissy27 to si jej teda dobre poradila😂 veď on jedno jedlo varí aj týždeň,čo je tak zložité
@anonym_autor dobrá kuchárka je pravidelná kuchárka 🙂👉.... základ je recept, akýkoľvek a ty len ladíš a zlepšuješ... ničoho sa neboj, používať aj svoju fantáziu 😊🍀🍀🍀
@anonym_autor pre boha,čo je na tom ťažké,otvoriť kuchársku knihu alebo net? Na tom nemáš čo pokaziť.
A preco by ti mal niekto nieco ukazovat. Ved co si nevies pozriet na internete?
@anonym_811271 neviem. Viem, že vela žien sa naučilo práve vdaka tomu že im ukázala babka/mama ...
@anonym_autor pre boha,čo je na tom ťažké,otvoriť kuchársku knihu alebo net? Na tom nemáš čo pokaziť.
@anonym_edf1e2 neviem variť, aj ked idem podľa receptu tak to poserem. stači?
@anonym_edf1e2 neviem variť, aj ked idem podľa receptu tak to poserem. stači?
@anonym_autor včera som varila porovo-zemiakovu. Pór som opražila, zaliala vodou, pridala nakrájané zemiaky, pridala trošku čierneho korenia a sušenej zeleniny, alebo vegetu môžeš. Keď boli zemiaky mäkké, tak som rozmixovala a doriedila mliekom (smotana na varenie) na požadovanú hustotu. Pridala som aj medvedí cesnak na záver, nechala chvíľku prevrieť. Osolila. Nemáš na tom čo pokaziť.
Zacni podla videii, tam najlepsie vidis ako to ma vyzerat v jednotlivych fazach…
@anonym_811271 neviem. Viem, že vela žien sa naučilo práve vdaka tomu že im ukázala babka/mama ...
@anonym_autor a si neschopna teda? Ze nevies pozriet na internete? Alebo ta tu ma niekto vodit ako dospelu zenu za rucicku?
Ja sice viem uvarit, ale pomaham si AI, ked chcem daco nove vyskusat. Vajickovu, strukovinove, parkovu s mrvenickou a vyvary ma naucila mama. Brokolicovu kremovu som nasla na nete.
@anonym_autor a si neschopna teda? Ze nevies pozriet na internete? Alebo ta tu ma niekto vodit ako dospelu zenu za rucicku?
@anonym_811271 máš blby den?
@anonym_autor ty mas blby asi kazdy den, ked nezvladnes ani blbu polievku podla receptu, takze moc nevyskakuj
@anonym_autor to uz su skusene zeny ktore vedia varit preto ta nechapu. Ja mam problem nieco uvarit pre mna je to jadrova fyzika. Ja sa skusam nejak ucit varit podla chatgpt a youtube ale je to fakt narocne... mozno si zaplatim nejaky kurz neviem.
@anonym_autor ty mas blby asi kazdy den, ked nezvladnes ani blbu polievku podla receptu, takze moc nevyskakuj
@anonym_2a37e2 vam tu pekne hrabe niektorým... som zvedava či si ste take hrdinky všetky aj v reale ako pod anonymom
zaklad je naucit sa zaprazku
olej hladka muka cervena paprika oprazit rozmiesat trochu vody a mas cervenu polievku mozes pouzit do sosovice, zeleninovej (mrkva hrasok karfiol co mas doma) fazula taka ta velka
potom biela polievka. to mas muka hladka rozrtepat poriadne so smotanou na varenie (plus mozes pridat kusok masla obaleneho v hladkej muke na zjemnenie
tiez do sosovice fazule takej tej mensej atd
a potom mas vyvar
zacni zeleninovy daj tam cibulu aj so supkou mrkvu kalerab vsetko v celku petrzlen po uvareni vyber pokrajaj a a cestovinu uvar zvlast
zaklad je naucit sa zaprazku
olej hladka muka cervena paprika oprazit rozmiesat trochu vody a mas cervenu polievku mozes pouzit do sosovice, zeleninovej (mrkva hrasok karfiol co mas doma) fazula taka ta velka
potom biela polievka. to mas muka hladka rozrtepat poriadne so smotanou na varenie (plus mozes pridat kusok masla obaleneho v hladkej muke na zjemnenie
tiez do sosovice fazule takej tej mensej atd
a potom mas vyvar
zacni zeleninovy daj tam cibulu aj so supkou mrkvu kalerab vsetko v celku petrzlen po uvareni vyber pokrajaj a a cestovinu uvar zvlast
@anonym_6796f1 to máš nejaké retro recepty. Ja napríklad zeleninovú nevarím tak, že uvarím zeleninu a potom krájam. Pekne na cibulke a póri udusím na kocky nakrájanú zeleninu (mrkva, kaleráb, petržlen, v lete aj žltú čersvú luskovú fazuľku), keď je udusená takmer do mäkka, pridám hrášok a karfiol na ružičky. Žiadne zápražky paprikové, dochutím solčankou, korením, urobím krupicové halušky alebo aj bez halušiek a je to najlepšia polievka, vyskúšaj, úplne iná chuť ako keď bachneš všetko do vody a varíš.
@anonym_autor to uz su skusene zeny ktore vedia varit preto ta nechapu. Ja mam problem nieco uvarit pre mna je to jadrova fyzika. Ja sa skusam nejak ucit varit podla chatgpt a youtube ale je to fakt narocne... mozno si zaplatim nejaky kurz neviem.
@anonym_fab90f a doma, kde si bývala si si neodpozerala od rodičov nič? Mne je zasa zvláštne, že niekto nevie vôbec variť. Mne sa chytali deti do varenia už od cca ich 15-tich rokov a vedia si navariť, čo potrebujú, už sú dávno dospelí.
@anonym_autor nie, ved sa ta pytam. Si neschopna otvorit internetovy prehliadac?
@anonym_6796f1 to máš nejaké retro recepty. Ja napríklad zeleninovú nevarím tak, že uvarím zeleninu a potom krájam. Pekne na cibulke a póri udusím na kocky nakrájanú zeleninu (mrkva, kaleráb, petržlen, v lete aj žltú čersvú luskovú fazuľku), keď je udusená takmer do mäkka, pridám hrášok a karfiol na ružičky. Žiadne zápražky paprikové, dochutím solčankou, korením, urobím krupicové halušky alebo aj bez halušiek a je to najlepšia polievka, vyskúšaj, úplne iná chuť ako keď bachneš všetko do vody a varíš.
@anonym_79c01 dakujem za tvoje nevyziadane rady. ja nepouzivam Solcanku ani ine vegety a pod.

Je dobré si nájsť ako pomocníka kuchársku knihu, zameranú na klasickú kuchyňu.Detaily si doladis po viacerých pokusoch sama