icon

Čo variť z cukety, keď nechcete placky?

Včera o 20:04

Máme doma cuketu a ja už nevládzem robiť stále len placky.
Nechcem nič zložité, skôr normálne jedlo na obed alebo večeru. Napadli mi cestoviny, zapekaná cuketa, možno niečo s kuracím mäsom, ale vždy skončím pri tom istom.
Čo robíte z cukety vy, keď ju chcete minúť a nechcete ďalšiu várku placiek?

doriiis
Včera o 20:07

Slaný cuketovy kolac

0silvia0
Včera o 20:07

Cuketovy slany kolac alebo cuketovo-rajcinove cestoviny, cuketovy tatarak alebo cuketovy privarok. Ja placky napriklad nerobim vobec.

anonym_f251c4
Včera o 20:08

Nikdy som z cukety nerobila placky, to ja prvy krat pocujem. Napr omacky k cestovinam, je vyborna aj so syrom, alebo nakrajat na male kocky + kocky slaninky, zapekana cuketa, plnena cuketa s mletym masom a mnoho dalsieho. Tieto mam overene. Ved google Ti najde za 5 sekund 500 receptov od vymyslu sveta...

gejb

@anonym_autor
https://www.mimibazar.sk/recept/41815/vyborny-c...
A omacku na cestoviny

danielahamar

Pizza, koláče

marianarem
Včera o 20:09

@anonym_autor Tiez privarok, presne ako tekvicovy, alebo omeletu s cuketou.

personality
Včera o 20:09

Pokrájam, udusim, k cestovinám. Alebo aj na surovo cuketove špagety spiralizerom.

anesim
Včera o 20:13

Oprazim cibulu,cesnak, potom na tenke kolecka nakrajanu cuketu, opeciem , pridam kuracie maso, 1-2 lyzicky raj pretlaku a nakoniec rajciny - s cestovinou, ryzou, tarhonou.
A cez zimu si bezne robim na hrubsie kolieska opeciem do hneda, vyberiem, dam niekolko strucikov cesnaku. Na panvici kur prsia posypane bazalkou, ked maso je, tak tam pridam tu culkeu, na maso kusky eidamu a zalejem rajcinovou stavou, necham chvilu prevriet.
Cuketovu kremovu polievku

sweet20
Včera o 20:13

Mali sme polievku, taky pernikovy kolac s cuketou (ani ju nebolo citit), privarok, aj na grile bola grilovana, nasi robia aj vyprazanu. Este mi napadlo, ze aj na zahustenie pod maso.

anonym_eca300
Včera o 20:22

@anonym_autor Ja robievam cuketove rizoto

anonym_bb4753

Krémovú polievku alebo omáčku na cestoviny, cuketové krémové rizoto, vyprážanú v trojobale, len tak grilovanú s ďalšou zeleninou ako prílohu k mäsu, do soté a lá "co dum dal", nátierku z pečenej cukety alebo aj tu zapečenú plnenú mletým morčacím 🙂

rozculena

@anonym_autor zamrazím a potom pridávam k inej zelenine,keď varím.
Aj krémová polievka je fajn.Ja vlastne okrem polievky nič konkrétne nevarím,len ju pridávam.

bubchen86
Včera o 20:27

Ja jem cuketu namiesto uhorky 🤣 milujem ju na kila , aj na pizzu na flammkuchen , na grill , potom keď robím činu tak tak na koniec pridávam na hrubšie pokrajanu na konci aby bola ešte chrumkavá … cuketova krémová polievka s cesnakom a krutonami … tu milujú moje deti . Cuketovy upernikovy koláč , cuketove curry s ryžou a kokosovým mliekom , zapekanu v celku a naplnenú fetou a mletým maskom , potom robím take na panvici kde nakrajam na kocky veľké červenú papriku , cuketu veeela , cicer , sampiony, paradajky bylinky a ochutim a do toho namáhané upečené bagetky mnaam 🤣 a ešte taký nákyp čo sme jedávali v grecku … no som maniacka cuketova ha 😅

rachel36a
Včera o 20:32

Cuketovy nákyp, cuketa pizza, wrap, pekne kuracie mäso s cuketu, polievka atď...

casavina
Včera o 20:34

Plnená cuketa, koláč na sladko aj na slano, tatarák, pizza, guláš, lečo, placky...

natalka13
Včera o 20:38

Grilovana, kremova polievka, privarok, lasagne z cukety, tortila z cukety, rizoto, len tak podusena s cesnakom a vajickom, do leca, do fasirok masovych aj zeleninovych ci s tofu, kolac slany, sladky...

gondyo
Včera o 20:53

Ja dávam cuketu k morčaciemu mletému mäsu na špagety,cestoviny..do fašírok,nie sú suché potom...

pasomnica
Včera o 21:03

Ja milujem prívarok s kopou kôpru

caramellka
Včera o 21:10

@anonym_autor My máme radi úplne narýchlo - 2 menšie cukety prekrojené pozdĺžne, zospodu pretrieť olivovým olejom, trochu posoliť, na to lúpané paradajky z konzervy, opäť trošku soli korenie podľa chuti a čerstvý cesnak na plátky, na to morčacia šunka a mozzarella na plátky a dať zapiect do rúry.

anonym_c16e38
Včera o 21:10

@anonym_autor na jemne nastrúhanú ju pridávam do leča a posypem kus kusom, do polievky, rizota, karí, grilujem na špíz...

zlotka
Včera o 21:24

Ja som akurát dnes robila krémovú cuketovo šošovicovu.

siska53
Včera o 22:24

@anonym_autor cuketovy privarok robievam. Alebo zapekanu cuketu, vyprazanu alebo nieco na sposob leca s cuketou..

heidi4
Včera o 22:37

Ja milujem cuketove placky, najma Kabak na turecky sposob a aj s tzatziki dressingom na namacanie a limetkou na pokvapkanie, neviem sa nikdy toho s prepacenim dozrat (patri to k mojim najmilovanejsim jedlam), ale kedze tie uz mas vyse krku, tak este zboznujem aj vyprazanu cuketu (namiesto syra) v cesticku a presne, ako pisu, kremovu cuketovu polievku. Mnam, asi viem, co budem varit najblizsie dni... 🤤🤤🤤🤭🤣👌🏻

richard_polak
Včera o 22:41

Zapekané cukety so syrom 🙂

lucyjka6
Včera o 23:38

@anonym_autor koláč,na slano aj na sladko ako perník

maca1984
Dnes o 05:31

Tatarák

simsalabim
Dnes o 06:45

@anonym_autor slany cukinovy kolac, sladky cukinovy kolac idu u nas najviac. Privarok "tekvicovy".

why_not
Dnes o 06:49

@anonym_autor prečo práve placky? Ja robím stále s masom, alebo cuketové hranolky, cuketovo syrové krúžky...

anonym_eba51b
Dnes o 08:59

@anonym_autor krémovú polievku, grilovanú ako prílohu, cuketovy kolác, cestoviny s cuketou… a taká mladá, čo ešte nemá jadierka takmer je dobrá ako snack k telke.

sense
Dnes o 09:08

Kokosový koláč s cuketou. Grilovanú cuketu, zemiakovou cuketovo pyré. Cuketu plnenu mletým mäsom.Do ovsenej kaše. Cuketu môžeš dať prakticky všade, a úplne najlepšie je v diéte, zvýši objem jedla, za minimum kalorii