Najobľúbenejšie jedlá: Aké sú vaše top tri?
Aké máte top 3 najobľúbenejšie jedlá? Či už také aké si doma varíte alebo si na nich pochutnáte niekde vonku v reštike.
@anonym_autor ťažko vybrať len tri, ale teda grilovaný losos, kolozvarska kapusta, dobrý hydinovy vývar
Moravské koláče
Slivkove gule z čerstvých sliviek
Kuracie prsia na grile s nejakou zeleninou mozem jest denne
Super, aspoň mám nové inšpirácie na varenie.
A moje také naj:
Segedín
Kotlíkový guláš
Fazuľová kyslá s údeným mäsom
@anonym_autor pizza, börek, rýža
Top 3 jedlá - pizza, vyprážaný karfiol a vyprážaný kurací rezeň so zemiakovým šalátom. A tesne za nimi sú ešte jedlá ako - cestovinový šalát s majonézou, francúzske zemiaky, toustove chlebíčky, zákusky, čokoláda.
@anonym_autor 1. pizza, tenke talianske cesto, spravna marinara sauce a ingrediencie, moze byt zeleninova ale aj sunkova so sampinonmi, olivy...
2. palacinky, tenke crepes, najlepsie s makom alebo s ovocim a cokoladou
3. tiramisu / lasagne, neviem sa rozhodnut. raz som mala uzasne vegetarianske lasagne.
Honorable mentions:
ovocny smoothie s kakaom (banan, ananas, acai, cucoriedky...)
cipsy ako napr Doritos alebo ich vselijake zdravsie varianty s paprikovym korenim
pecena kacica
pecene kura
cerstvy hrasok zo zahrady,
cerstve maliny a jahody, ceresne
zmrzlina Häagen-Dazs
cerstva stava z mrkvy
sendvic opeceny nejaky... s kadecim.. moze byt aj len s camembertom
udena ryba robena priamo na plazi, s talianskym chlebom....
poctivy cerstvy mediterranean salat ....
@anonym_autorja mám viac najoblúbenejších, zaleží do akej reštiky idem. V čechách nepohrdnem kulajdou, sviečkovou, alebo pečenou kačkou s knedlikom a kapustou. Doma nejaký losos na bylinkovým masle, Ázia chrumkavá kačka s teriaky omačkou.. a ešte veľa iných jedál.. 😋
Sviečková na smotane, plnená paprika a bryndzové halušky
Bryndzove halusky s chrumkavou slaninkou
Tatarak s riadne mastnou cesnakovou topinkou, mnam
Original telaci tenucky vyklepany viedensky rezen a zemiakovy salat
..... ale v realite patri medzi moje top 3 absolutne cokolvek, co mi uvari a naserviruje dakto iny ( a idealne ak po sebe este aj uprace kuchynu)😄
Zemiakový šalát s reznom, držky, tarhoňa s mäsom
Tepla ovesna kaša s banánom...varene kuracie psia v zeleninovej polievke....
@anonym_autor Granadír, Špaghety Aglio Oglio Pepperoncino, Penne All’arrabbiata…
@anonym_autor všetko od mojej mamky, ktorá uz nie je medzi nami 😢 inak kapustnica, kotlikovy guláš, hovädzie na smotane, holubky
Lokše (len také mastné, samotné), údený losos, čerstvé jahody zo zabrady
Bryndzove, butter chicken, spare ribs (ale nie vsade ich vedia)
Fazulovy privarok, segedin, kolozvarska... Inak milujem strukoviny, polievky a cestoviny

moja je top harula, inak zjem skoro vsetko