icon

Vyhadzujete potraviny deň po záruke?

21. feb 2026

Ahojte, mám doma kuracie stehná horné, včera im skončila záruka. Boli v chladničke.
Ja by som ich aj vyhodila. Ale nedá sa mi opýtať, ako to robíte vy? Deň po záruke už vyhadzujete? Či?

Strana
z2
anonym_e43905
21. feb 2026

Vybal, ovonaj. A ak su OK, upec.

koniarova
21. feb 2026

Ovonaj. Urob,ak nesmrdia.

hytal
21. feb 2026

Pokiaľ si ich mala v chladničke, nič im nebude.

anonym_b675f1
21. feb 2026

Prečo hneď vyhadzovať? Však otvor, ovoňaj a uvidis

patka06
21. feb 2026

Nehvyhadzujm, deň po dátume minimálnej spotreby nič neznamená. Rozbalím, ovoniam, skontrolujem či mäso nie je slizké a podľa toho sa rozhodnem. Na 99.9% mu nič nie je
Vyhodiť len tak, je čisté plytvanie s potravinami a aj peniazmi

lucka_ke
21. feb 2026

kuracie po záruke by som vyhodila, niečo iné je balený syr, jogurt a podobne, ale mäso už bude smrdieť

muchotrafka298
21. feb 2026

Skontroluj, ovonaj a kludne mozes pouzit. Ja som mala minule z Lidla balenu krkovicku na platky, mala este 2 dni zaruku a uz smrdela.

tetapetra
21. feb 2026

@anonym_autor ovonaj,ja som mala ešte v záruke a boli chytene 🤦🏻‍♀️.

zuzubb007
21. feb 2026

No mäso by som vyhodila, bežne sa mi stane, že už deň-dva pred zárukou mäso smrdí, nikdy ho nenechavam do posledného dňa

vevesh
21. feb 2026

Maso a cerstve balene ryby kontrolujem vzdy nezavisle na datume spotreby. Aj po datume spotreby je mozna spotreba, ak nebol chladiaci proces preruseny a doma maa chladnicku na nizsiu teplotu nastavenu ako je odporucana teplota. Napriklad v zime mi vydrzia masove vyrobky o dost dlhsie po datume spotreby ako v lete, kedy velmi casto uz 2-3 dni pred datumom spotreby su pokazene a suce do kosa, hlavne kvoli preruseniu chladenia....

rozculena
21. feb 2026

záleží čo.Jogurty vydržia kľudne pár dní po záruke.
Pri mäse sa na dátum nespolieham,hneď po príchode z obchodu skontrolujem a dávam okamžite do mrazničky.

autor
21. feb 2026

Stehná neboli mrazené, ale chladené. ..

rozculena
21. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor už si ich ovoňala?

januska12323
21. feb 2026

Však ovoňaj, použi zrak a budeš vedieť. Na 99% tomu nič nebude.

gregik66
21. feb 2026

Ja by som maso uz nepouzila. Nejaky jogurt alebo syr nemam problem

autor
21. feb 2026
@rozculena

@anonym_autor už si ich ovoňala?

@rozculena áno, ak by to smrdelo, a bolo slizké, tak tu nepíšem a vyhadzujem.

sense
21. feb 2026

Otvorím , ovonam, pozriem stav
Ak je všetko ok, upečiem...inak vyhodim

anonym_45eb2f
21. feb 2026

kedze som robila vo fabrike kde sa balilo maso viem iste povedat ze jedna a ta ista varka isla aj na 3 datumoch-len sa prehodil obal .. takz eby som na to az tak nepozerala a skor dala na cuch ak nesmrdia - oplachnut spravit alebo zamrazit ..

anonym_067a96
21. feb 2026

V nedeľu sme takéto mäso zjedli. Deň po záruke.
Bolo v pohode aj ako surové - nepáchlo, aj upečené OK.
Jogurty bežne jem aj po záruke. 2-3 dni .

anonym_e7f0c8
21. feb 2026

Nie prepana. Vyhadzujem potraviny ktore su pokazene.

buberova
21. feb 2026

Netreba byť zbytočne úzkostliví.. v pohode by som to zjedla

simca06022011
21. feb 2026

Otvorim, ovoniam, chytim, nic tomu nie je =uvarim. Vybavenko.

marca12
21. feb 2026

@anonym_autor Ja som dnes vyhodila kuracie prsia,ktore mali este do zajtra zaruku. Idem varit obed,otvorim a uz na pohlad po bokoch zelenkave,mazlave a smrdeli. Cize ovonaj a uvidis. Moje som ani nemusela vonat. Smrdeli uz pri otvarani balenia.

anonym_b7a2cc
21. feb 2026

@anonym_autor
Ovoniam a pre istotu odkostim ani nie minuta,
https://youtube.com/shorts/5vNDf6ZUoww?si=uwTV7...

anickaaa6aaa
21. feb 2026

Otvor a ovoňaj. Ak budú zle budeš to cítiť, to ti garantujem.

saxana000
21. feb 2026

Vybalit ovonat a podla toho sa riadit.raz som mala kuracie este v zaruke a po otvoreni smrad jak v ciganskej osade.par krat som kupila maso cez tyzden na nedelu lebo inak sa nedalo zaruka koncila v sobotu a v nedelu som varila a vsetko ok..

anonym_d63d89
21. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Kolko si ich mala v chladnicke ? Ja kupim v sobotu rano chladene maso, hned hodim do mrazaku. Vobec neskladujem v chladnicke ani do druheho dna. Potom v sobotu vecer z mrazaku vyberiem, necham cez noc rozmrazit a v nedelu varim obed.

anonym_fe2c53
21. feb 2026

Dávam onuchat muzovi on má lepší čuch a ním sa riadim..ja po covid cítim veľmi zle 😅🥹

zuzanka.zuzu
21. feb 2026

nič sa nebojte, budúci rok tu bude taká chudoba že takéto otázky sa tu už nikto pýtať nebude 😀 v Rusku to už začalo... odhnitú časť ovocia a zeleniny odkroja a zvyšok predajú v zľave 🙈 doteraz to tam ani oni takto nemali 🤷

ria_sprout
21. feb 2026

Na mäso som citlivá, prežila som už salmonelozu ako dieta. Bolo to síce nedostatočne upraveným mäsom v tábore, ale proste nepouzijem nič takéto po dátume spotreby. Samozrejme mliečne výrobky riešim podľa vône, ale vajcia a mäso by som neriskovala..

Strana
z2