Mamičky slovenky žijúce vo Viedni
Ahojte najdem tu nejake mamicky slovneky,ktore ziju vo viedni.rada by som nejake spoznala zijem vo viedni a nemam tu kamosky maminy.dakujem.zuzka.
ahojte nie je tu nejaka mamina na stretko v 14 bezirku?
🙂
ahoj, tak super, len my sme prave na slovensku a zostaneme asi na 2 tyzdne 🙂
ahojte, je tu niektora zo schwechatu, resp okolia? dakujem, k.
okik velmi rada my sme na goldschlagstrasse, ale huteldorf je blizko, 10 minutiek pesky a sme tam 🙂 okik ozvem sa 🙂 ked dorazime 🙂
Ahojte, neviete mi niektora poradit dobreho detskeho lekara vo Viedni? Chcela by som takeho co ma crp a robi s homeopatiou. Dakujem
Ahojte prosím vás najde sa tu niekto,kto by mi vedel poradiť ako si všetko vybaviť,ked sa chcem prisťahovať s deťmi do Rakúska-Viedeň.Som slob.matka.Mám 8 ročné dvojičky a malá má 16 mesiacov.Chcem sa tam presťahovať a poberať-zatiaľ rod.príspevok a prídavky.Tak by som potrebovala poradiť ohľadom bývania,rodičovského a prídavkov,škôlke.Malú mám ZŤP na 50%. Veľmi rada by som si tu našla kamarátku ak je to možné
@simvansof Ahoj, a kedy sa chces prestahovat? My tu byvame 4 mesiace a este stale nemame vsetko vybavene... Pred mesiacom sme poziadali o rodinne pridavky, najprv ti musia schvalit pridavky a az potom mozes poziadat o rodicovsky. Ked sa pristahujes musis si spravit meldezettell na magistrate a do troch mesiacov sa potom nahlasit na MA35, aby si tu mala trvaly pobyt. Neviem v com inom by som ti este poradila, ak chces kludne sa opytaj, ak budem vediet rada ti poradim 🙂
Ahojte,je tu niektora zo 6.teho bezirku alebo okolia?
ahojte , neviete mi poradit na akych strankach najdem nejake byty na prenajom vo viedni? willhaben, bazar, flohmarkt, to vsetko mame zbehane , hladame od zimy a zatial nic, dakujem 🙂 inac my byvame v 14 aj s malinkym ma 11 mesiacov 🙂
@milacik65
ahoj dakujem za radu.Ale trvaly pobyt vam nedaju,ci?Manzel,alebo priatel pracuje?Lebo ja tam chcem ist iba s deti.Uz viem,ze sa musim zamestnat,len neviem,ci na plny uvazok,ci plni.A potom pridavky....to vsetko uz viem.Len neviem aky zivot ma tam caka,ked su drahe najmy,kde je najlepsie byvat,ci sa da zohnat praca,ci mam narok na nejaku vypomoc-no proste,ci to nieje tak ako na Slovensku,ze budem zivorit
@simvansof tak urcite sa budes mat lepsie v at ako na svk, len zaciatok bude urcite tazky, byty su lacnejsie dalej od centra, len potom by si musela dochadzat, my tu mame trvaly pobyt, priatel pracuje, takze je aj poisteny a maleho sme ku nemu pripoistili, inak neviem s cim by som ti poradila, pridavky budes asi dlhsie vybavovat my ich uz vybavujeme 2 mesiace, potrebujes tam vela dokladov , my sme dokladali najomnu zmluvu, trvaly pobyt, poistenie, zmluvu z prace, potvrdenie zo skolky....
a takze potrebujem aj potvrdenie zo skoly,ale deti nemusia chodit tam zatial do skoly,chcem ich nechat este na Slovensku iba tu najmensiu si vziat ale az neskor,ked budem mat pracu byt a tak
a mohla by som sa opytat presne ake papiere ste potrebovali k tym rodinnym pridavkom?
@simvansof v prvom rade sme museli zo svk doniest, potvrdene, ze uz odtial nic nedostavame,potom: meldezetell, anmeldebescheinigung,-trvaly pobyt, to, ze je tu maly pisteny, priatelovu pracovnu zmluvu,najomnu zmluvu, ziadali si aj moje poistenie, ale ja som zatial poistena na svk tak som im prefotila svoju karticku a potvrdenie zo skolky, to je asi vsetko dufam, ze som na nic nezabudla a este sme museli vypisat rakuske tlacivo, to ti daju na finanzamte, kde si o rodinne pridavky pojdes poziadat.
@simvansof vsetko nie je take jednoduche , a prist malym dietatom uz vobec nie.... najlepsie keby si si nasla niekde pracu , zamestnala sa, podnajom a az potom si zobrala deti ... sama a male dieta, tazko sa ti bude nieco hladat a bez prace nedostanes anmeldebesch. a bez toho rodinne pridavky... tie mozes zase poberat len na deti ktore ziju s tebou tu a maju tu tr. pobyt, teda chodia tu do skoly a pod......cakat ze dostanes rodinne a rodicak a nejaku socialnu vypomoc k tomu je viac ako nepravdepodobne.... ved keby to tak bolo tak uz su tu vsetci z luniku.....
@mel1601 nie rodinne budes dostavat normalne kazdy druhy mesiac, potrebujes potvrdenie o nausteve skoly , trvaly pobyt, anmeldebescheinigung, formular a par dokladov prelozenych do nemciny uradne....len ja nveim ako to chces urobit , kedze si sama , tak sa musis najskor zamestnat aby si dostala ty sama anmeldebesch. na rodicak asi narok nebudes mat lebo ti ho nemaju na zaklade coho vyplacat.... dievcata co dostavaju rodicak z at tu alebo pracovali alebo pracuju tu ich manzelia....praca s malym dietatom sa hlada velmi tazko pokial nie si vysokoskolsky studovana, a kam das malu ked budes pracovat?ked zaplatis opatrovanie zostane ti par korun a ked budes sama opatrpvat cudzie deti nebudes mat ani zrdavotne poistenie len urazove a nedostanes anmeldebesch..... zacarovany kruh.....neviem co ocakavas, ale rakusko uz davno nie je to co byvalo.....
babenky všetkým vám ďakujem za užitočné rady ešte taká otázočka ako sa pohybuje výška podnájmov vo wien? <3
@jokers303
@bublinka144
@maela
@barosero44
@mimajo
@ellie13
Ahojte, prosim VAs neporadite mi nejaky rakusky web detsky bazar (online)? Hladam korbu na kocik Cybex a na Slovensku je to este velmi malo znama kombinacia...
@lili007 vyskúšaj www.willhaben.at , www.flohmarkt.at alebo www.bazar.at 😉
ahojte neviem kam by som mala prispiet ale ponukam privatne upratovanie ...plati pre celu vieden...ak mate zaujem alebo viete o niekom ozvite sa
@majuska5
ahoj ja mam dvoch synov 10 rocneho a osem mesacneho, byvame docasne v 17bz lebo este pendlujeme a hladame vhodnu skolu pre syna.. bud sa stahujeme na trvalo do viedne po polroku alebo od septembra, ale sme tam casto.Mozes poradit skolu pre dobre sa uciaceho chlapca ktory sa dohovori nemecky;Dakujem Zany

ahojte, prosim vas neviete nahodou dohodit nejaky byt do prenajmu vo Viedni?museli sme sa narychlo vystahovat takze surne nieco hladam. prosim vas ak nahodou by ste vedeli o niecom a date mi vediet budem rada dakujem