Je cena 12,90 za burger ešte primeraná?
Dobrý deň prajem.
Je podľa vás cena 12,90 ešte primeraná za burger v reštaurácii pri ceste,alebo to už je veľa? Podľa mňa to už je prestrelená cena. Čím ďalej viac ľudí počúvam, ako začínajú obchádzať reštaurácie, nakoľko odmietajú podporovať zlodejinu. Čo na to poviete?
Burger ma mat kvalitne hovadzie maso v kvalite pre steaky, tam sa pod 12 eur ani nedostanes. Ten personal to tiez nebude varit zadarmo a truba tiez zadarmo ani tie fresh bagle na to neupecie. Na cenu 10 eur sa nedostanem ani doma a to to robim sama. Lebo to maso je proste drahe. A to este potrebujem cheddar cheese a dalsie srandy, tiez nejake Steak hranolky. Uz len tam vyjde sacok lepsich 4 eura.
@kiki68 to je sacok hranoliek za 4 eur pre 1 osobu? Doma robeny hamburger (1 kus) neurobis za 12,90? To fakt?
@anonym_autor Tak ako vsetko vyrazne zdrazelo pre obcanov, zdrazelo to rovnako aj pre gastronomov. Energie, prenajom, poplatky. V EU mame ako jedina krajina superhrubu mzdu, takze kuchar, ktory ti ten burger urobi, stoji gastronoma trojnasobok toho, co si vezme domov, a aj to treba z niecoho zaplatit. Viac, nez nejakych 12€ za burger by ma zaujimalo, ako to pri takychto podmienkach na Slovensku este niekto zvlada.
@anonym_autor nezdá sa mi to veľa, len si zober, že som bola v reštike, kde ponúkali palacinky za 8,90 € s čerstvým ovocím. 2 kusy palaciniek, dnu džem bol marhuľový, na vrchu šľahačka troška a 4 tenké pásiky kiwi, zopár cca 8 čučoriedky a tenucko pofrkane čokoládou. Čo už, chcela som, mala som 🫣🤣. Takže môžeš byť spokojná s burgrom 👍. Všetko išlo hore, elektrina, voda, plyn, nájom, odvody, výplaty....
Cez víkend som mala burger , síce na terase , v peknej reštike v centre, stal 20€,,,ale neľutujem , bol super
@anonym_17bdce
V zivote by ma nenapadlo kupit fasirku v zemli v restauracii za 20€ a to nemusim setrit 😄
@anonym_autor jasne ze je to totalna slovenska zlodejina, v restauraciach casto pritom pracuju jednoduchy ludia nevyuceny na gastro, k nim ludia so zdravotnym znevyhodnenim(koli dotaciam a ulavam) a romáci(nacierno), ale suroviny z Metra, ich ignorantska priprava a ich vydaj clovekom ktory pred chvilou mal v ustach cigaretu a je potetovany zodpoveda maximalne tak robotnickej vyvarovni:
->nie je mozne aby jedna porcia halusiek stala 12€
Vsetko su to nechutne predrazene ceny na slovensky spôsob, vraj chudaci ty v gastre ktory podnikaju, vraj ake oni maju odvody, platby a ze ledva prezivaju, poznam rovnoch 3 a kazdy ma nove luxusne auto nad 120 000€, samozrejme minimalka ludom ktorych zdieraju, relacia Na Noze ukazala ako to v slovenskom gastre chodi, je to predrazene zranie, nech sa zadrhnu, za 10€ mam 4 pizze k prikladu.
@anonym_2053b0
Ja ale nikde nepíšem že na to nemám..
@anonym_autor vsmila si si, ze som odpovedal tebe a este jednemu prispievatelovi? Plus "vseobecne" chcel poukazat na to, ze nedat si nieco je jedna vec a nazvat nieco zlodejinou je druha...
No akože úprimne, voľakedy sme jedavali v reštike (alebo objednávali domov) aj 2x do týždňa. Už to nerobíme. Max tak raz za mesiac. Prečo? No lebo voľakedy som z ázijskej reštaurácie u nás v meste mala 2x polievku plus dve hlavné jedlá za 15 eur, teraz to zaplatím pomaly za jedno hlavné jedlo. Za pizzu si v pohode u nás v meste pýtajú aj 20 eur, burger voľakedy vyšiel 10 eur v boxe, čiže plus k nemu aj hranolky, malinovka, dresing. Teraz vyjde samostatný burger na 10.90, zapekané cestoviny, ktoré má muž rád išli zo 7 eur na 10 a je ich menej.
Ja viem, že podnikatelia majú extrémne vysoké náklady na všetko - od odvodov, cez transakčnú daň, nákup potravín ich tiež stojí asi raz tolko ako predtým, ale povedzme si úprimne, na tieto extrémne vysoké ceny slovenské platy nie sú stavané. Len tento týždeň u nás v meste zavreli reštiku, ktorá tu fungovala pomaly 30 rokov, pamätám si ju ešte ako malé dieťa. Tiež skončil kebab v meste a pred nedávnom dve pizzerie, takže niečo na tom bude, že ľudia reštiky začínajú obchádzať. Ale nemyslím, že sú na vine podnikatelia, ale skôr to nepriateľské prostredie, ktoré nám tu vytvorila vládna garnitúra.
nerobím doma žemle, kupujem, ale keď robím doma tak ma to stojí na surovinách okolo 3€ na kus - a to mám fakt nie lacné hovadzie maso.
teda 3€ suroviny.
plus prenájom, energie, odpad, mzdu kuchárovi, čašníčke a majiteľovi zásobovačovi plus odvody a daň… a bum…
->nie je mozne aby jedna porcia halusiek stala 12€
@anonym_d879e7 súhlasím, majiteľ blízkej dosť veľkej reštaurácie otvorenej denne od 10:00 do 24:00 jazdí striedavo na dvoch autách, Land Rover Defender za 100 tis. a Lamborghini Huracan za 380 tis.
@anonym_a230bd tie auta ma na firmu
@anonym_a230bd tie auta ma na firmu
@anonym_61650b ak ich má na firmu, tak to nesúvisí so ziskom reštaurácie?
->nie je mozne aby jedna porcia halusiek stala 12€
@anonym_d879e7 pravda. U nás pán podnikateľ, ktorý prevádzkuje reštaurácie, dve kaviarne a rýchle občerstvenie sa výživa napríklad aj v zamestnávaní na čierno. A o tom, koľko surovín po záruke sa používa v ich kuchyni by som tiež mohla rozprávať litánie.
Jedla som uz aj burger za 17€ a teda s tym co ti predavaju v mekáči za 3€ sa nedal ani porovnať. A normalne by som si ho dala znova, lebo bol kvalitny, nie kus plastu s kečupom
ceny burgrov na Slovensku sú podobné ako v Nemecku, škoda, že aj platy nie...
Bohužiaľ, keď všetko zdražuje, tak zákonite aj takéto veci. Drahé energie, prenájmy, nafta/benzín - tým pádom sa predraží úplne všetko, ľudia tiež za pár euro už robiť nebudú. Dane, odvody…
Nepríde mi to veľa za kvalitný burger.
Zachvíľu vianočné trhy, tiež ľudia budu nadávať na ceny, ale vedia koľko musia platiť za prenájom miesta? Fakt to nie je sranda.
Keď tak čítam tie príspevky, tak ono sa tu na tom Slovensku asi naozaj nemáme až tak zle. Len ja asi robím niečo zle .. 🤔
@anonym_autor tak na MK väčšinu tvoria ženy ktoré zarábajú od 2500 eur mesačne vyššie. Za 1500 by ani z postele nevstali.😂
To je bezna cena burgeru aj v Senegale. Takže neviem, koľko by mal stat, ako za náklady? Robia prácu ako my všetci, že za ňu aj niečo chceme
@anonym_autor otázna je aj kvalita , pre mña jevto tiež dosť, navyše ak fakt neviem kvalitu ..
390g burger v mestskom hostinci v TN za 11,40, to su top burgre...Pytat za burger pri ceste 12eur je zlodejina. Majitel este bude platit zamestnancov minimalku a vsetko ide do vacku. Ale pokial to budu ludia kupovat, dovtedy pojdu ceny hore a hore
@anonym_autor prosím ťa, každá tu bude machrovat, že super cena, ale v reále ho nekúpia 😀
@anonym_autor Určite je to moc

Záleží od veľkosti a kvality ale treba povedať že bežný človek si neuvedomuje aké obrovské náklady sú spojené prevádzkou. Pracoval som gastronómii a len nájom dobrej lokalite je obrovský. Energia kuchár suroviny dane plus veľká konkurencia. Ak nie ste ochotný platiť tie cenný je to v poriadku aj ja sám len výnimočne jedavam mimo bydliska ale myslieť si že cenný sú kvôli majiteľom čo chcú zarobiť by bola chýba .
@jogy1984 nie, majitel urcite nechce zarobit. Robi to z lasky k bliznemu🤣