Platby remeselníkom: Hotovosť alebo bankový prevod?
Dobrý deň, radšej anonymne 🙂
Čaká nás doma menšia prerábka a rozmýšľam nad jednou vecou. Keď k vám príde remeselník alebo majster a po dokončení práce chce zaplatiť v hotovosti, beriete to ako bežnú vec?
Priznám sa, že dnes už väčšinu platieb riešim kartou alebo prevodom, takže ma to trochu zaskočilo. Na druhej strane chápem, že nie každý má terminál alebo chce čakať na prevod.
Platíte remeselníkov bežne v hotovosti, alebo trváte na platbe na účet? Ďakujem za vaše skúsenosti ❤
u nas mu to bolo jedno tak som mu previedla na ucet
@anonym_autor No ono je to tak, máš dobrých remeselníkov čo majú fajn pomer cena a kvalita a ty ti na menšie práce ani neprídu, lebo berú len väčšie zákazky a sú vybookovaný rok dopredu. Potom máš drahé firmy, kde sa nedoplatíš, ale termíny majú a tie väčšinou robia pre obce, mestá a tak kde je fuk že za kus zámkovej dlažby si vypýtajú tisíce eur... A potom sú ľudia čo to robia ako fušku načierno a takí proste len do ruky... Tam je riziko, že ak bude reklamácia nemáš na nich páky aby si ich prinútila opraviť to... Teda je to na tvojom zvážení či to risknúť alebo nie...
Takto, v prvom rade som si nevolal remeselníka z inzerátu typu: "rýchlo a lacno", ale človeka ktorého som poznal alebo ho niekto iný pozná. Teda bola tam referencia na jeho robotu. Potom to bol aj iný prístup a dalo sa dohodnúť.
No a z toto vyplýva druhý rad,že som platil skoro vždy v hotovosti. Guess why 🙂
u nas je to tak v hotovosti si popytaju menej ako prevodom/kartou. Pretoze v hotovosti to urobia "nacierno". Nehovorim, ze je to tak spravne, to urcite nie ale realita je taka s ktorymi som sa stretla.
Samozrejme. Zväčša sama navrhnem hotovosť. Sú to chudáci, ktorí sa musia riadne obracať, aby v tejto krajine prežili. Urcire im nebudem ešte prihadzovať, keď nemusim
Samozrejme. Zväčša sama navrhnem hotovosť. Sú to chudáci, ktorí sa musia riadne obracať, aby v tejto krajine prežili. Urcire im nebudem ešte prihadzovať, keď nemusim
@martinka13 ano, chudacikovia su to, ktorí poriadne neplatia dane a odvody, ale keď dôjde na dôchodok, tak potom chcú všetci, lebo vsak z čoho majú žiť. Z toho, čo im dávaš na ruku.
@martinka13 ano, chudacikovia su to, ktorí poriadne neplatia dane a odvody, ale keď dôjde na dôchodok, tak potom chcú všetci, lebo vsak z čoho majú žiť. Z toho, čo im dávaš na ruku.
@anonym_62002a no a čo. chcieť dôchodok môžu - ale nedostanú. ich vec nie?
Hotovosť, alebo prevod na súkromný účet. Všetko bez faktúry. Dôchodok majstra ma nezaujíma. Zaujíma ma to, aby táto mafiánska banda dostala čo najmenej na rozkradanie. To isté aplikujem aj pri kaderníčkach, kozmetičkách, kvetinároch atď.
ja som nedávno platila klímu hotovosťou hneď po montáži (vopred nepýtali NIČ, až sa v dnešných časoch blokovania hovorov a správ čudujem že takto dôverujú ľuďom 😳) lebo to robili chalani z firmy ktorí nemajú ani terminál so sebou 😀 ani prístup k účtu 🤷 do pár hodín mi prišla na mail faktúra a potvrdenie z ekasy. či takýchto si nemyslela?
@anonym_autor hotovost, to by som asi neriskovala..
skor ako si niekoho zajednam dohodnem s nim aj sposob platby .. v podstate mi je jedno ci prevodom alebo do ruky - dolezite je mat doklad o zaplateni ...
@anonym_62002a no a čo. chcieť dôchodok môžu - ale nedostanú. ich vec nie?
@biba_18 dostanú minimálny dôchodok, ktorý im doplatíme my všetci. Keby mali ostať s 50€, budis. Nie však keď im 350€ (ci koľko je min.dochodok) len tak doplatí stat, lebo sa hráme na sociálny štát. A človek, ktorý celý život plati dane z platu ma o niečo viac ako títo podvodníci. A nielen o dochodky ide. Stačí tu čítať priateľ je szco, platí min.odvody, ako získa max.matersku. takže asi tak. Keď ide o platenie daní, tak ti reči typu nebudem platit do čiernej diery a pod., keď vš ide potom o davky, tak stat záplat a staraj sa, že?
Hotovosť, alebo prevod na súkromný účet. Všetko bez faktúry. Dôchodok majstra ma nezaujíma. Zaujíma ma to, aby táto mafiánska banda dostala čo najmenej na rozkradanie. To isté aplikujem aj pri kaderníčkach, kozmetičkách, kvetinároch atď.
@anonym_f8530e samozrejme, oni majú na ruku a aj ty im potom budeš na dôchodok, ktorý budu mat nula celá nič, ze? Presne takýchto sprostych ľudí, na úkor ktorých žijú, potrebujú.
@biba_18 dostanú minimálny dôchodok, ktorý im doplatíme my všetci. Keby mali ostať s 50€, budis. Nie však keď im 350€ (ci koľko je min.dochodok) len tak doplatí stat, lebo sa hráme na sociálny štát. A človek, ktorý celý život plati dane z platu ma o niečo viac ako títo podvodníci. A nielen o dochodky ide. Stačí tu čítať priateľ je szco, platí min.odvody, ako získa max.matersku. takže asi tak. Keď ide o platenie daní, tak ti reči typu nebudem platit do čiernej diery a pod., keď vš ide potom o davky, tak stat záplat a staraj sa, že?
@anonym_62002a dovolím si nesúhlasiť, na minimálny dôchodok musíš mat roky poistenia tuším 30 rokov s minimalnym mzdovým bodom. Ak szco prevažnú časť svojej práce ako szco neplatili odvody tak ťažko na zbierajú tých 30 kvalifikovaných rokov. A ty co odvody platia tak ich platia cca z min. mzdy čiže tam získajú omb ako zamestnanec s minimálnou mzdou.
To skôr v dôchodku zaplacu dohodari s par eurovym príjmom.
@anonym_62002a ale trepeš. na to aby dostal minimálny dôchodok tiež musí spĺňať určité podmienky… najdôležitejšia je že musí platiť odvody…
@anonym_62002a dovolím si nesúhlasiť, na minimálny dôchodok musíš mat roky poistenia tuším 30 rokov s minimalnym mzdovým bodom. Ak szco prevažnú časť svojej práce ako szco neplatili odvody tak ťažko na zbierajú tých 30 kvalifikovaných rokov. A ty co odvody platia tak ich platia cca z min. mzdy čiže tam získajú omb ako zamestnanec s minimálnou mzdou.
To skôr v dôchodku zaplacu dohodari s par eurovym príjmom.
Pokial to je nie je nejaka vacsia stabebna firma tak na kartu rovno zabudni a detto na prevod. Ak sa vopred dohodnete na tom, ze to bude na fakturu (cenu radovo zvysia) tak sa vopred spytaj ci mozes potom platit na ucet. Takto to bohuzial chodi
čakať na prevod? veď okamžitá platba trvá 5-10 sekúnd, rýchlejšie ako vyberať bankovky a vydávať z nich
@anonym_62002a bavíme sa tu o neplateni odvodov a čiernej práci, reagovala som na to... Ešte, ze ty vieš kto ti píše.
@martinka13 dufam, ze tuto hlašku si napisala triezva. Tolko, kolko si pytaju remeselnici casto so zakladnym vzdelanim, nezarobi ani lekar. Nehovoriac o tom, ze casto neprispievaju do statneho rozpoctu, ale ked treba na namesti vyplakavat nad zlym statom, tak su tam prvi.
O kvalite ich šlendrianskej toboty pomlcim. Mali by dostat presne taky dochodok, kolko si odvedu. Hlavne ze na cigarety a pivo si peniaze nakdu.
@anonym_autor podľa toho o čo ide.Mensia prerabka môže byť aj pol bytu.Male veci do ruky so zľavou, lebo to neprizná.Vacsie faktura
Po 3 rokoch naháňajú milého pracovníka opravy strechy orgány finančnej správy. Spolu s objednávateľmi prác pre 200 poplatníkov neodviedli DPH! Takže odporúčam vždy podľa legislatívy. Žiadne na ruku atak. Pán boh zaplať.
@anonym_f8530e samozrejme, oni majú na ruku a aj ty im potom budeš na dôchodok, ktorý budu mat nula celá nič, ze? Presne takýchto sprostych ľudí, na úkor ktorých žijú, potrebujú.
@anonym_62002a na môj úkor rozhodne nežijú. Veď píšem, že ma ich dôchodok nezaujíma. Musia si ho vyriešiť sami a ak sú dobrí a šikovní, tak s nim nebudú mať problém. Len, aby mali dôchodok aj tí, ktorí si riadne platia odvody. Ak to bude takto pokračovať, tak ho tiež nebudú mať.
@martinka13 dufam, ze tuto hlašku si napisala triezva. Tolko, kolko si pytaju remeselnici casto so zakladnym vzdelanim, nezarobi ani lekar. Nehovoriac o tom, ze casto neprispievaju do statneho rozpoctu, ale ked treba na namesti vyplakavat nad zlym statom, tak su tam prvi.
O kvalite ich šlendrianskej toboty pomlcim. Mali by dostat presne taky dochodok, kolko si odvedu. Hlavne ze na cigarety a pivo si peniaze nakdu.
@katkazatka darmo to tu budeš písať, že akí sú to chudacikovia, nie je vôbec pravda. Taky dobry remeselník ma mesacne aj 5-6 tisíc euro cash. Len pred štátom sú všetci chudaco s minimálnym obratom. Aj na týchto diskusiách je pekne vidno, prečo sme ako krajina tam kde sme a ani nikdy nebude lepšie. Samé odr....nie, snaha vyťažiť z minima maximum, najlepšie ešte nezaplatit vobec nič, ale stat nech ti platí a zabezpečí zadarmo. A jasne, kradne len Fico, oni nie.
No my platíme prevodom, hotovosť ide zvyčajne do vrecka a záruka nikde ... Je každého osobná voľba, nech si plat ako chce
@anonym_62002 možno keby nemuseli odvádzať takmer 60% prijimu, dokonca keď nezarobia nič bolo by to iné

pokiaľ je oficiálny remeselník určite by nemal mať problém s platbou s kartou alebo s prevodom... v hotovosti nemáš ani ty nejakú záruku čo ti konkrétne robil? nedohodli ste sa na spôsobe platby vopred?