Platby remeselníkom: Hotovosť alebo bankový prevod?
Dobrý deň, radšej anonymne 🙂
Čaká nás doma menšia prerábka a rozmýšľam nad jednou vecou. Keď k vám príde remeselník alebo majster a po dokončení práce chce zaplatiť v hotovosti, beriete to ako bežnú vec?
Priznám sa, že dnes už väčšinu platieb riešim kartou alebo prevodom, takže ma to trochu zaskočilo. Na druhej strane chápem, že nie každý má terminál alebo chce čakať na prevod.
Platíte remeselníkov bežne v hotovosti, alebo trváte na platbe na účet? Ďakujem za vaše skúsenosti ❤
@anonym_62002 možno keby nemuseli odvádzať takmer 60% prijimu, dokonca keď nezarobia nič bolo by to iné
@martinka13 všetci musíme odvádzať dane, bohužiaľ. A všetci sa v tejto krajine snažíme prežiť, nielen oni. Na staré kolena budeme odvádzať na dôchodky aj týmto živnostníkom, ktorí zarobia päťnásobok toho čo ja. Tito živnostníci častokrát volili toho, kto im tie dane také vyrúbil a ktory to tu momentálne rozkráda už 20 rok. Máš pocit že v tejto krajine žijú len drobni živnostníci? Sú tu aj predavačky, aj administratívne pracovničky, dopraváci a milión ďalších profesií. Neviem prečo by jedna mala klamať na úkor inej. Nechápem prečo niekto obhajuje čiernu prácu, podvod a klamstvo. Zrejme máš take iste morálne nastavenie.
@martinka13 možno keby zamestnanci nemuseli odvádzať takmer 50% zo svojej mzdy... ze? A aj z ich zdravotných odvodov nežili živnostníci, ze?
@anonym_autor No ono je to tak, máš dobrých remeselníkov čo majú fajn pomer cena a kvalita a ty ti na menšie práce ani neprídu, lebo berú len väčšie zákazky a sú vybookovaný rok dopredu. Potom máš drahé firmy, kde sa nedoplatíš, ale termíny majú a tie väčšinou robia pre obce, mestá a tak kde je fuk že za kus zámkovej dlažby si vypýtajú tisíce eur... A potom sú ľudia čo to robia ako fušku načierno a takí proste len do ruky... Tam je riziko, že ak bude reklamácia nemáš na nich páky aby si ich prinútila opraviť to... Teda je to na tvojom zvážení či to risknúť alebo nie...
@marsmykkok toto iste plati aj pre firmi na tepelne cerpadla.Firiem ako nasranych,maly zivnostnickovia arogancia riadna.Komunikacia naozaj priserna.
Nastastie ked je velka firma,kazdy ma v nej svoju funkciu a teda aj na komunikaciu zo zakaznikmi tak vsetko ide ako po masle.Komunikacia naozaj na urovni.A toto je tiez velka vizitka.

@martinka13 dufam, ze tuto hlašku si napisala triezva. Tolko, kolko si pytaju remeselnici casto so zakladnym vzdelanim, nezarobi ani lekar. Nehovoriac o tom, ze casto neprispievaju do statneho rozpoctu, ale ked treba na namesti vyplakavat nad zlym statom, tak su tam prvi.
O kvalite ich šlendrianskej toboty pomlcim. Mali by dostat presne taky dochodok, kolko si odvedu. Hlavne ze na cigarety a pivo si peniaze nakdu.
@katkazatka tak predstav si, že som triezva. Ja poznám len slušných živnostníkov, z ktorých veľa ledva prežíva. A živia darmožrácov vo vláde. Mimochodom platba v hotovosti nevyhnutne neznamená, že je bez dokladu. Nechápem, ako si v tomto marazne môže niekto zastávať "štát " a dehonestovať ľudí, ktorí sa snažia prežiť. A bez kradnutia. Pochybujem, že si Ty triezva. Možno ešte borovička z MDŽ ostala...?