icon

Ake štedrovečerné menu robíte?

cucuriedka
20. okt 2011

Ahojte,
s manzelom sa nevieme dohodnut co budeme varit na stedry vecer. Kazdy by rad to zo svojho domova... a tak sme sa zhodli, ze si vytvorime teda nieco uplne unikatne, nam vlastne.

Noze hodte sem tipy co vsetko chystate vy, nejaka inspiracia ktorej by some sa mohli chytit 🙂

Dakujem

katushka16
3. nov 2011

ahoj,u nás,prípitok,oplátka a cesnak s medom,jablko-rozkrojiť,orechy do kútov pohádzať,polievky-hrachová a hríbová,losos alebo pstruh s cibuľovým šalátom,mm ryby neje,tak on má rezeň a majonézový šalát

andyb25
3. nov 2011

ahoj, u nás prípitok, oplátky s medom, cesnakom, orechami, makové pupáky, kapustnica mliečna so slivkami, kapor a žralok, majonézový šalát a potom koláčiky 😵

angua27
4. nov 2011

minulý rok som robila asi najrozmanitejšie vianočné menu: oblátku s medom mali všetci, pupáky s makom pre všetkých, kapustnicu pre mňa a moju rodinu a cesnakovú polievku so strúhankovými guličkami pre exa a môjho syna. šalát pre všetkých a k tomu sme mali kapra, tuniaka, pečenú morku a soté zo sójového mäsa. na pitie červené vínko, domáci vaječný koňak a pre drobca a vodičov detské šampáňo. k rozbaľovaniu darčekov čajík, alebo kávu a koláčiky. musím povedať, že jedny z mojich najkrajších Vianoc, mala som okolo seba všetkých mojich blízkych. 😀 😎

zubrienka1
4. nov 2011

U nas klasika: pripitok, oplatka z medom, kapustnica (ta je kvoli manzelovi, ja by som radsej chcela sosovicovu na sladko ale dve polievky varit odmietam, tak som sa prisposobila), klasicky majonezovy salat a vyprazany kapor. Potom su este vianocne zakusky a ovocie

kawasaki17
8. nov 2011

U nas : Pripitok, kapustnica, pre mm hubova polievka so sladkym pecivom, majonezovy salat s kaprom, oplatka s medom a cesnakom, nakoniec susene figy. 🙂

babulka123
20. nov 2011

u nas klasika oplatky s medom a cesnakom , mala bez cesaku, kapustnica, zemiakovy majonezovy salat { kazdy rok mi mamika donesie 23.12 tak sa potom 24 tvarim aka som super zienka domaca a vsetko stiham .. hehehe} pre mamzela vyprazane file, a ja s malou mame lososa.. len tak na masle..
po veceri kolaciky a vinecko a pohodicka a radost z darcekov..

moja maminka tvrdi ze najkrajsie vianoce boli pred 3 rokmi ked sme im dosli povedat ze som tehu a dat pod stromcek moju tehu knizku { boli sme 2x na ivf v vtedy sa nam konnecne podarilo} a moja sestra bola v 5 mesiacei.. takze radosti najvacsej .. no a teraz .. uz je to o ich vnucatach.... takze tak

apoloma
28. nov 2011

u nas to je biela kapustova polievocka z hribamy mnaaaaam k tomu chlebik dalej zemiakovy salat a rybie file alebo pangasius vacsinou aj 3druhy ryby nech si kazdy vybere co chce))

vodnarky
28. nov 2011

clasica..oplatky s medom a cesnakom..kapustnica,ale kedze nik u nas nema rad hriby,tak tam davam len susene slivky,vprazanu rybu(kupim uz naporcovanu a vykostenu,mame radi aj kapra,ale tu ho nedostat a aspon s tym nemame tolko roboty pri jedeni 😉 ) s majonezovym salatom..malej spravim k tomu pomackane zemiaky so smotanou,kedze majonezu jej este nedavame a ten salat bez majonezy jej vobec nechutil,ked som jej dala raz troska okostovat.. 😉

chelonka
29. nov 2011

u nás je to prípitok cinzano, potom oplatky s medom a cesnakom, potom si ešte delíme ovocie každému kúsok, a krajame jablčko, potom máme šošovicovú polievku s hríbikmi, pečenu rybku na masle s cibulkou a cesnakom (vačšinou rybu toustolobika) k tomu máme 2 salatý magel miluje majonézový a ja bez majonézy zemiaky, cibula, vajícko, uhorka, horčica a koreniny. A ako dezert máme teraz po novom takú našu novotu creme brulee. Samozrejme že na stole máme plnu misu rozneho ovocia a orechov a ešte nesmú chýbať figy a ďatle.
Juuuj už sa tak veeelmi teším na vianoceeee

katka3012
4. dec 2011

U nas klasika,oplatka s medom,kapustnica akurat miesto kapra ,mavame vyprazaneho pangasiusa 🙂

megi1989
13. dec 2011

Prípitok - červené vínko.
Oblátky s medom, hubová polievka, hrachová polievka, halászlé (kto na čo má chuť ) , vyprážaná ryba ( kapor, pangasius) s majonézovým šalátom 🙂

ikke
14. dec 2011

na slovensku: pripitok kazdemu podla chuti, doma robene oblatky (ja osobne bez medu, su uz aj tak dost sladke,cesnak si uz vobec neviem predstavit 😝), opekance "pupaky" s makom a niektori aj s kompotom zo suseneho ovocia (tento chod ja jedavam ked tak az po veceri), kapustnica a kysla hribova polievka, vyprazany kapor so zemiakovym salatom a na zaver pri darcekoch ovocie a kolaciky vseho druhu... k tomu dobre vinko samozrejme nesmie chybat.
v holandsku som rada, ak na vianocny stol prepasujem kapustnicu, zemiakovy salat a nejake kolaciky (stedrak ale nesmie nikdy chybat), kompletnym slovenskym menu by som ich asi priviedla na gastroenterologiu 😅 tu sa schadza sirsia rodina 25. alebo 26., kazdy donesie nieco dobre a to sa potom ochutnava z kazdeho rozku trosku 🙂

mitka2007
24. okt 2012

No,u nas : oplatka s medom a s cesnakom, a aj s ciernym korenim...potom sa prekroji jabllcko,ale uz si nespominam ci sa zje hned,alebo uz nakoniec,bo to ma manzel tyky zvyk...Polievka je sosovicova,alebo kuracia...salat,ryba,kuracie,alebo morcacie maso v laku...no a samozrejme kopec kolacikov,aj slanych dobrot,ovocia...pije sa vinko,alebo vajecny konacik,cajik,alebo kavicka... 😉

anjelicek26
24. okt 2012

Kaprova polievka, kacku aj hus (nas byva dost xixi) kapusticku s knedlou... pecivo,oblazky a posledne dva roky aj cokoladovz fontanu s cerstvym ovocim xixi

brumka
24. okt 2012

ahoj mi robime sosovicu lebo kapustnica je na silvestra. kuracie prsia, majonezovy salat. a muzikovy syr s hranolkami. mame med s oplatkou, caj s rumom, liker. kopu ovocia, kolaciky a pohodicku, vecer is otvorime flasku dakeho dobreho vinka

zankaj
24. okt 2012

Ja robievam sosovickovu polievocku, rybku a salatik. A na druhy den alebo na treti podla toho co ostane robim kuracie prsicka vysnazane a salatik ale trosku iny. A samozrejme maskrty vseliake 🙂

vvia
24. okt 2012

Oblatky a med, kapustnica, ryba pecena, zemiakovy salat, bobaľky s makom v mlieku a hubova omačka - tu asi ale vypustim, lebo ju jem sama 😀 Samozrejme kolace a ovocie

nikuska265
24. okt 2012

u nás sú oblátky s medom (je tam aj cesnak ak niekto chce), kapustnica - bez klobásy ,na štedrý deň/večer žiadne mäso - okrem ryby, potom vyprážaný kapor, pre niektorých losos, deti filé alebo ten losos, zemiakový šalát/ryža, 7 druhov šalátov máme dokopy - podľa zvyku , koláče, ovocie, orechy

leamax
24. okt 2012

u nas: modlitba, pripitok, rozkroji sa jablko, orechy (aj do kazdeho kuta v miestonsti hadzeme jeden orech, aby sme boli aj v dalsom roku doma v bezpeci), oblatka s medom, maslom a cesnakom, mliecna hribovica s chlebom, vyprazana ryba (bud kapor, alebo losos, ci nieco bez kosti), majonezovy salat, modlitba a sup ho na darceky 😀

clarissa
10. dec 2012

Presne tuto temu som hladala..My mame prve vianoce spolu s oboma detmi a druhym manzelom tak vymyslam nieco,co budeme podavat..Kapor a salat urcite,jeden majonezovy a jeden slovensky cibulkovy,dcera lososa alebo file koli kostiam,syncek je este maly tak bud kasicku alebo mrkvicku,.rozmyslam nad kyslou hribovou polievkou s ryzou,co robievala moje mama kazde vianoce,robilo sa to u nej doma(na vychode) ked bola ona mala,takze je to tradicne jedlo a vianoce su prave o tradiciach..niesom moc zastanca takych novodobych priprav jedal ako to vidiet nastajlovane vo vselijakych casopisoch,ze kde nic tu nic 😅.... a samozrejme oblatky,kto bude chciet s medom,kolace,pre nas rodicov sampano,rozbalit darceky,vylozit nohy a pozerat rozpravky 😉

slnieckoma
10. dec 2012

My budeme papat sosovicu, ale urobim aj kapustnicu kto na co bude mat chut 🙂 a nejaku rybku bez kosti, salat a zem.kasu pre malu 🙂 a samozerejme oplatky 😎

stellamaris
10. dec 2012

my mame tradicne kazdy rok toto vianocne menü: aperitiv,kapustnica, zemiakovy salat a vyprazane rybie file,oblatky s medom, mamkine vianocne kolaciky alebo torta,kavicka 🙂 ako kazdy rok sa uz velmi tesim na takuto hostinu na Stedry den 🙂

simca06022011
10. dec 2012

No stedrovecerna vecera: Oblatky s cenakom a medom, riadna kapustnica, zemiakovy salat + vyprazana ryba (bola uz aj pecena) a zopar reznov. Potom kolaciky, kto kolko chce samozrejme pripitok musi byt... a ja cely rok snivam o mise oblozenych chlebikov, tak ich pekne narobim za 2-3misy. Na druhy den sa ranajkuju chlebicky co ostali, obed u nas byvalo to co pred tym...teraz Kacica, knedla, kapusta u svokrovcov... a potom sa do nevidiiiim... cize do Silvestra dojeda co ostalo 🙂) No a opekance s tvcarohom musi mat priatel na stole.. ale to robim iba jemu a kvoli nemu, ja to nemusim 🙂)

tulka3
10. dec 2012

tradicne oplatky s medom a cesnakom, polievky dva druhy - rybacia lososova a zemaikova na kyslo so sosovicou a susenymi slivkami, pre dospelych kapor a zemaikovy salat, pre deti file vyprazane. mensia este velmi neoblubuje majonerovy salat, takze tej urobim aj zemiacky na pyre, samozrejme mnoztvo kolacikov aj slaneho domaceho pecivka, kavicka.nejake dobre vinko ci konak pre starsich ucastnikov vecere 😉

oriesocek
10. dec 2012

U nas je to oblatka s medom, kapustnica, jucha (polievka zo stavy z kyslej kapusty), ryba so zemiakmi (zemiakovym salatom), bobalky a niekedy aj hrachova kasa🙂

vieruna
10. dec 2012

U nas oplatka s medom a orechmi, hubova polievka kremova, smazeny kapor na podkovicky, majonezovy salat, ovocie, kolaciky. Manzel mal doma to iste, len oni mavali postnu (bezmesitu) kapustnicu, tak som sa dohodla 😀 ze to nie je kapustnica a tu robime normalnu na silvestra 🙂 Na nocne posedenie s rodinou robim chlebicky, udene maso s chrenom a skor take studene misy

kaara1980
10. dec 2012

my oplátka s medom a cesnakom,opekance s makom,kapustnica,pečené filety na masle+zemiakový šalát 😀 .A sme plný.Ešte sme posledné roky zvykli robiť nepečenú tortu,lebo bratia sú vždy po 2 hodinách zas hladný 😀

eviq
10. dec 2012

fíha, ani som netušila, že vianočné chody sú v rámci Slovenska tak rôznorodé a odlišné.... 🙂 my máme oplátku s medom a cesnakom, kapustnicu s fazulou a hribmi , kapra so salatom a bobalky s makom....

ulucia
10. dec 2012

Nase stedrovecerne menu je pripitok,oblatka s medom,opekance s makom,kapustnica s hribamy v nej vyvarene udene(klobaska,rolka),zemiakovy salat,vyprazany losos zralok a klasika rezne.Na stole samozrejme nesmie chybat ovocie a domace pecene kolaciky 🙂 😉

lucka1987
19. dec 2012

budeme mat 7 chodov..
-prípitok sektom
-oblatka s kuskom cesnaku, troskou medu a kuskom orieska
-predjedlo, rybacia pomazanka s hriankou ( pripadne to zamenim za nieco exotickejsie )
-rybacia polievka z hlavy rybky
-fazulova kasa
-postna kapustnica ( len kapusta, zemiak, hribik a vyvar z udeneho )
-zemiakovy salat a amur, na neviem aky sposob, lebo to ma na starosti mm, ja urobim k tomu este pecene hoki, lebo mam rada skor morske ryby
- stedráky, alebo pupaky.. vsade sa to vola inak

a potom huraa k vianocnemu stromceku 😵