icon

Ako ochutiť červenú repu na jedálničku?

7. feb 2024

Prosim vás, chcem zaradiť repu do jedálnička, ale mimo odšťavenia je mi to odporne. Ako to dochutiť, zatiaľ som to len základne - soľ korenie cesnak, skúšam dnes balzamiko, to väčšinou zachráni všetko, ale už fakt neviem.

avatar
stvura
Odpoveď bola odstránená
avatar
diewcatqoo
7. feb 2024

Ahoj, ja som si zvykla surovu cviklu nastruhat s jablkom, niekedy som prihodila aj mrvku, pridala citron a med. Bola to mnamka, aj dietatu, ktore v tom case nechcelo jest 90% potravin, to chutilo.

avatar
13uzivatelka11
7. feb 2024

Nejaké cviklove placky? Jest samotnú opecenu cviklu chuti asi málokomu

avatar
barbora0308
7. feb 2024

@diewcatqoo Akurat som tento sposob chcela pisat aj ja. I ked ja milujem cervenu repu na akykolvek sposob, surove salaty s jablkom, mrkvou a medom alebo napr. sosovica a cervena cibulka su moje oblubene. Alebo je vyborna aj grilovana s brusnicovou omackou 🤗.

avatar
azzflo
7. feb 2024

v polievke sa strati vsetko 😀 petrzlen, mrkva, batat, cvikla, cibula, cesnak, uvarim, rozmixujem a ak treba, pridam ovsenu smotanu

avatar
milanemila
7. feb 2024

Ja robim pecenu zeleninu a davam aj cviklu, bataty, hokaido, mrkvu alebo proste co mame doma (olivovy olej, sol, cesnak, bylinky, cierne korenie, kurkuma, podla chuti) alebo nakrajam surovu na uplne tenke platky pridam bylinky, olivovy olej, trosku balsamica, rukola, feta alebo iny slany syr a nasekam vlasske orechy. Teda este “zavaram” do klasickeho sladkokysleho nalevu ako uhorky. Takto chuti fakt dobre inak cviklovu stavu by som nevypila 🙈

avatar
mirka2405
7. feb 2024

Uvarit, nahrubo nastruhat, sol, biely jogurt, citron.stava a je vyborny salat. Kto ma rad, moze aj kopor pridat.

avatar
iwesska
7. feb 2024

Ja milujem ako prilohu k jedlu - nastruhat, posolit, trosku oleja a zmiesat s chrenom.

avatar
luckajozko21
7. feb 2024

Ked sa snazim dietatu prepasovat do jedla cervenu repu, tak si ju uvarim vo vode. Cast pomixujem a cast si hodim na buduce do mrazaku. Bud robim natierku - napr repa+lucina+korenie alebo ma este celkom rad aj halusky (urobis haluskove cesto a pridas do toho tu hmotu. Rovnako robim aj cuketove halusky). Potom klasika je to rizoto

avatar
abbey1
7. feb 2024

U nás je top cvikla s chrenom. A potom už len jednoducho ako príloha k čomukoľvek, alebo šalát z cvikle, s kvalitným ovčím, kozím syrom a orechami.

avatar
zuzanna33
7. feb 2024

Ja dávam cukor+ocot

autor
7. feb 2024

@stvura cviklove rizoto som mala v reštaurácii a to mi veľmi chutilo ale cítila som tam len demi glace, ta repa tam nebola cítiť moc, asi ju dali len tak na farbu. Inak zatiaľ som skúšala len pečenú ako prílohu alebo do šalátu

autor
7. feb 2024

@milanemila mne práveže chuti tá šťava. Ale nie samotná, na jednu repu dám tri mrkvy, jednu jablko, jeden citrón a ta repa tomu dá zemitú chuť, ja to milujem

avatar
lucopeda
7. feb 2024

psravit borsc, alebo cviklovy krem: na cibuli oprazit cviklu (ja som robila zo surovej, ale urcite sa da aj z tej uvarenej). zaliat vodou povarit. vymixovat a pridat kyslu smotanu. Polievka ma potom taku sladko kyslu chut.

avatar
oslo1
7. feb 2024

Cviklovy salat je top. Nastrihas si uvarenu cviklou, do toho das nastruhane uvarene vajcia a nastruhane syringe. Zmiesas, pridas majonezu a dobru chut.
Dalej dalsi salat. Nastrihas uvarenu cviklou, ochutis sol, korenie, ked chces aj trochu cukru, par kvapiek citronu. A Este tam pridaj fenykel, ten tomu doda ten spravny kick.

avatar
stvura
Odpoveď bola odstránená
avatar
dzejsik
7. feb 2024

mozes skusit platky varenej/pecenej s tekvicovym olejom a syr … ten olej je dost vyrazny, a citis skor ten … ale zase ja ju mam rada akukolvek

avatar
dzejsik
7. feb 2024

a este ak ti niekedy ostane vyvar, tak v polsku robia taku polievku ze do vyvaru tepleho vleju stavu z nastruhanej varenej cvikly plus cesnak majoran korenie pripadne hribiky … ale nemalo by sa to uz prevarit s tou cviklovou stavou … chuti to super

avatar
betulinka1
7. feb 2024

U mna borsc ale ja ľúbim aj grilovanú alebo len na panvici opečenu s balkánskym syrom. Ako korenie pouzivam k repe provensalske korenie a sol, cesnak a nic ine. Vyborna kombinácia je CR s červenou paprikou, zemiaky, tekvica, nakrajas na kúsky a supnes piecť na gril do trúby. CR zasadne predvarim alebo kupujem rovno varenú.

avatar
kiki68
7. feb 2024

Skusala si napr limetu, koriander? To je uplne ine potom

avatar
slavomira236
7. feb 2024

Syn ma rad polievku cviklovu s kyslou smotanou zemiakmi
Cviklove hauusky s nejakou omackou. Su ako spenatove. Rizoto. Pecenu salat

avatar
ivangeline
7. feb 2024

Staci uvarit a zjeeem. ;D Mnam. V kazdej podobe. Nvm,co treba dochucovat. Chuti dobre.

avatar
akinomel
7. feb 2024

Robievam takýto šalát: uvarenú cviklu nakrájam na kocky, nastrúham nahrubo tvrdý syr napr.gouda, eidam a pod., pridám kyslú smotanu. Ochutím soľou a čiernym korením. Pre mňa fantastická chuť.

avatar
zanka777
8. feb 2024

Najlepšia cvikla je .... Mletá rasca ocot cukor trošku soli a dosť chrenu.❤️👌👌👌