icon

Aký by mal byť jedálny lístok 2 ročného dieťaťa?

gina333
12. mar 2011

ahojte, poradte mi prosim aky je jedalny listok vasho ditka. 🙂 Ja mam s tym vecny problem, Sophi je hrozny jedak, uz neviem co jej mam da jest. 😨 U nas to asi vyzera takto:
ranajky: flasa mlieka
Desiata nehrozi, zje kusok syra, kusok sunky, zobne jablko.
Obed: husta polievka alebo maso s niecim, zemiaky, ryza, cestoviny. Pred spanim mlieko.
Olovrant:: jogurt
Vecera: bud polievka ked ju nemala na obed, alebo chlebik s niecim, parok atd. Pred spinkanim zase mlieko.
A to je asi vsetko. 😉 Ona zo vsetkeho zje iba kusok, obed ako tak zje, vsak coby nie ked od rana neje, ale ma stve, ze rano je to s nou boj, tu flasu mlieka pije asi hodinu, niekedy aj viac a to na etapy. 😝
Dakujem za kazdu radu. 😵 😵

Strana
z3
gina333
autor
28. mar 2011

@kaja73 : myslela som si, ze je to v DM, take zdrave dobroty maju vacsinou tam 😉 velmi pekne ti dakujem za tip. urcite si pojdem kupit aj to ryzove mlieko.

@dadis : Sophi sa mi zda taka malinka, tenka, viem, ze by sa deti nemali porovnavat, ale je asi najmensia z deti co sa pozname. ma vyse 2 rokov a okolo 12 kg. Natalka bola v jej veku veru aj tazsia aj vyssia, Sophi je taky stoplik, vravia, ze zrejme bude po mne, ja mam tiez iba 158cm a 45kg. 😀

ellit
28. mar 2011

Moj Sebi bol uzasny jedak, az do dna, kedy mu dala svokra Kinder cokoladu 😠
od vtedy co uz je asi pol roka do neho neviem dostat absolutne ziadne ovocie, ide ma slak trafit. A to zacal odmietat aj maso a zeleninu, ale to sa napravilo nastastie. Ale strukoviny nehrozia absolutne aby dal do ust a to ich nikdy neochutnal. Nerozumiem preco ma taky odpor k niektorym veciam, ale vraj je to take obdobie u kazdeho dietata v jeho veku, teda aspon vacsiny deti, snad sa to napravi. Inak ma teraz 15,5 kila, takze snad ho je dost 🙂)

peepka
28. mar 2011

@ellit presne moj tiez super jedak odjakziva ale teraz zacina vymyslat, niektore veci nechce, potom o mesiac sa o to ide zabit.. 😀 to uz su proste deti, a s tou cokoladou mas recht ja vsetkym zakazujem a nedovolujem ziadne sladkosti mu davat 🙂 zatial to funguje , ale viem ze raz budem musiet povolit ked vsetci jeho kamarati to budu jest 😝 moj dokonca ak sa mu nieco nepaci ako vzyera tak to nezje, ale taku otrasne vyzerajucu vajickovu polienku to ano!! no nechaaapem ale oni chapu 😀

kiwinka21
27. máj 2011

no ako vidim nemusim sa bat co papa moja Ivka lebo papame skoro rovnako ako co vsetky pisete.🙂 len niekedy sa mi zda ze uz neviem co jej mam dat ale nedari sa mi vymysliet nic nove.. 😝 😝 a este by som aj ja poprosila o radu-rada by som malej davala ovsenu kasu, lebo mne velmi chuti a ona ju velmi nechcela, myslim ze jej vadili tie ovsene vlocky asi ju to drhlo..a ozaj este pred spinkanim si pri citani vypije svoje mliecko, no zubky jej umyvam predtym,,ci radsej to mam robit naopak.. 😎 😎

syslica
27. máj 2011

@kiwinka21 Po umytí zúbkov je najlepšie už nič nejesť a piť iba nesladené... takže odporúčam zmeniť poradie. Takto je to, ako keby si si najprv umyla zuby a potom sa navečerala, čiže efekt žiadny 😉 . A na ovsenú kašu skús použiť jemné vločky, majú ich napríklad v Lidli - tie zaručene nedrhnú.

kiwinka21
28. máj 2011

@syslica ahoj hej v lidle maju aj super ranajkove cerealie, nechutia len po cukre.. 😀 😀 sak teraz ideme piatok prvy krat zubarke tak som zvedava co nam povie.🙂

klauduska
20. júl 2011

takako tak citam,nas pap velmi podobne ako niektoredeturence....ale niekedy mam pocit,ze papame to iste... 😒
rano po zobudeni najcastejsie este v posteli pije mliecko,ale som rada,ze ho vobec vypije,lebo bolo obdobie kedy ho vobec nechcel (mali sme rotavirus,ked mal 10 mesiacov a odvttedy velky problem!) 😒
takze 6,30-125 l mliecka
8,00-ovocie-jablko,banan najcastejsie,vonku,ked sme doma menin napr, za jogurt
10,30 polievocka,tie ma strasne rad a zje vsetky okrem paradajkovej... 😒
11,00-spanok
13,30-druhy chod-masko s ryzou a nejakou zeleninou,pyre+ryba,cestoviny+masko,ale vzdy nejaka zelenina a sem tam ma aj sladky chod ako cestoviny s tavrohom...
16,30-17,00-jogurt,croissant alebo iny slany kolacik
19,30-20,30 chlebik so sunkou,syrom,pomazankou,parok a pod.
pomazanky menim,mame ich radi vsetci,tak stale nejaku mame.... 🙂

@gina333 maly ma 20.mesiacov a 13 kg.ked bol mensi tak cca do 14. mesaicov zjedol total vsetko,voobec nebol problem,teraz uz vymysla aj s jogurtami,kasami a pod. 😒

klauduska
20. júl 2011

jaaaj a snazim sa zaradit strukoviny do jedalnicka vzdy aspon 1x do tyzdna....a sladke moc nepapame,mam na mysli cokoladky,keksiky a pod. 😉

darin665
23. aug 2011

@stvura cavte moj synator ma necele 2 roky a to ani nechce velmi jest mame s tym problem uz asi 4 mesiace papa polievky tie ma rad ale zasa nechce druhe sladkosti ma obcas a ma 14 kg a stale pribera ani neviem s coho na ranajky ma jogurt obcas parky na desiatu banan alebo nejake ovocie obed je az niekedy o 2 3 poobede pretoze cez obed sp ale ten nikdy nezje mozno 2 lyzice a dost potom zasa nieco zobne a na veceru ma krupicu alebo polievku ked sme ju mali na obed a vecne sa budi v noci a je schopny vipit cez noc aj liter caju

rebecca2006
29. aug 2011

ahojky, dievčence, čo dávate krpcom na obedík- večeru? Ja mám 2 ročného veľmi problematického "jedáka"- od začiatku yavedenia príkrmov sú problémy... Ale už bolo aj obdobie, keď okolo roka nezjedol doslova nič.
Problém je, že neje chlebík ani pečivo, vypľúva, "škrečkuje" si v pusinke. A potom zasa vypľuje. Kaše sa mu prejedli, donedávna ešte jedol jogurty, teraz ani to nie.... Už fakt neviem, čo mu dávať jesť....

klauduska
29. aug 2011

@rebecca2006 a co ovocie,nepapa?Skus pudingy,krupicove kase,guôicly do mlieka...

klauduska
29. aug 2011

@rebecca2006 a obedik mame klasicky kazdy den polievocku pred spanim a po zobudeni druhe....masko-cestovina,ryza,zemiaky,ryba+zemiaky,cestoviny s vajcom,ryza so zeleninou,knedla+privarok... 😉

didi35
29. aug 2011

@kaja73 Ake riasy davas do polievky? Ja davam Wakame, ocas do kase sypen nori vlocky.

Co davate detickam na chlebik? Ja davam hlavne Lucinu, maslo... tvrde syry nechce papat. Aky druh peciva? Vdaka!

nicky182
3. sep 2012

Ahojte, ako tu citam, nie sme jedine, co maju problem s papanim ...moja dcerka ma posledne mesiace hrozny jedalnicek, citajte:
ranajky - mlieko 250ml
desiata-1-2 piskoty, nic ine nechce
obed-polievka alebo masko s nejakou prilohou (5 lyziciek, je sama)
olovrant - jogurt ( ledva ledva zje cely)
vecera - snazim sa jej ponuknut vselico mozne, no zje akurat parok
pred spanim pije mlieko
Zacinam byt zufala, nechce ani chlebik, puding, cerealie, syry, krupicu - 2 -3 mesiace dozadu jedla vsetko sice nie vela, ale zjedla ....nechce ani ovocie, co bola vzdy tutovka. Ako sa naucila sama jest lyzickou zje este menej, uz mi nechce dovolit, aby som ju chovala ....nevyzera, ze by by neprospievala, ma vyse 12kg, no aj tak sa bojim, aby jej nechybali nejake vitaminy ....nemoze byt len na mlieku 😝

zaira13
15. nov 2012

ahojte
Ja mam 2,5 rocnu.. Mna by zaujmalo co vsetko v tako veku davate al. este nedavate...
napr. od akeho veku davate huby, ples.syry, kuracie pečienky... soj.om. al. worc. omacku,.. do jedla
Huby a syry som pocula ze az od 5 rokov...
Moja uz papa skoro vsetko /vyprazane a nezdrava jej davam minimalne/, tak by ma zaujimalo kt. jedla jej este nemam určite davat.
dakujem za tipy 😉

zaira13
15. nov 2012

nikto neporadí? 😒

sorciera24
15. nov 2012

@zaira13 moj je vsetko....huby ani pecienku este nemal.....(plesnivy syr ano...to robia aj pomazanky v skolke....)...sojove omacky ani enpouzivam, nic vyzivne, nechapem preco by to malo jest dieta.....a moj este neje orechy....tie sa mu bojim dat (aby sa neudusil 😉 )...ale inak je vsetko.... 🙂

zaira13
15. nov 2012

@sorciera24 ani ja nedavam orechy a ani citrusy ale to koli alergii, na tie omacky som sa pýtala lebo do niektorych receptov /narp. azj.kuch./ sa davaju koli chuti. mna skor zaujimalo od akeho veku sa moze davat. ale aj tak dakujem za odpoved 🙂

mimi21mimi
15. nov 2012

@zaira13 ahoj. moja mala ma 2 roky 3 mesiace a sojovu omacku davam do jedal. len pozriem poriadne zlozenie a vyberiem kvalitnu.... 🙂

drobcek26
13. nov 2014

@stvura ked mozem vediet, ako casto po takomto jedalnicku chodi na velku potrebu?

stastna_mamicka
16. mar 2021

Veľmi stará diskusia ale pre mňa aktuálna 🙂 keďže mám teraz 22 mesacneho syna. No co sa tyka jedenia sme na horskej dráhe. Jeden týždeň ukážkový a potom dva týždne hladovka 👍🤦 uz som zúfalá

stanislavicenka
16. mar 2021

@gina333 ahoj, urcite by som zrusila toooolko mlieka. Je to zbytocne.
Ale necakat hned zazraky na pockanie.
A strava pestra.
Dcera bola hrozna v jedeni, stale jej to trva. Ale skoro 2,5 roka bola kojena, po tych 2hych narodeninach sa rozjedla. Teraz ma 5, a ma necelych 17kil. Je vsetko, co sa doma navari. Nikdy ale netrvam, ze musi zjest vsetko na tanieri

beata_k
Odpoveď bola odstránená
sono2
16. mar 2021

To mlieko dat určite preč. Je už veľká nepotrebuje to je to len zvyk a čo to je z neho sýta a nechce iné. Moja je čosi menšia je teda dobre stavana nechýba jej nič ale papa len to čo sa jej ľúbi
Vajíčka na kadejaké sposoby
Polievky mixujem ale zje hocijakú šošovica biela fazuľa hrach atd atd vývar jasné ten klasicky s cestovnou.

No veď pozerám že cca papa to isté a moja plus je hranolkova aj chleba ľúbi
Keď tak zmen na kašu to mlieko z fľaše už vôbec také veci. Moja je dojčena ešte ma prsník len na spanie.
Podľa mňa to má ok
A skúšať, ponúkať aby si zvykla.
Ja nosím vonku doslova celý kabinet
Vonku chutí! A zje aj to, čo by doma nezjedla
S kolienkami veci ľúbi
Čo tvoja faširku alebo tak

sono2
16. mar 2021

@beata_k Teraz pozerám😂😂 že čo rokov.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
stastna_mamicka
16. mar 2021

Jo ja keď som si precitala aj tie 10 ročne komenty tak ma to ukludnilo ze je to bežné :D ženy ktoré ste tu písali. Tak co ? Už máte doma pubertakov ?

stanislavicenka
17. mar 2021

@beata_k 😁vidis. A to som si vobec nevsimla

princezna_bosorka
30. dec 2023

@gina333 skus zapojit dieta do pripravy (nieco si napatle na chleba alebo do misky), mozno ju to zaujme... a ak nepomoze, skus konzultaciu u nutricneho poradcu - ja vsetkym odporucam Petru Kuratkovu (vygooglis kontakty), konzultacie poskytuje aj cez telefon, nie je vobec draha a vie efektivne pomoct podla toho, co presne potrebujes riesit... my tu vsetky len tak od boku strielame nejake vseobecne rady, ktore obvykle pomozu.

lilinka1989
23. jún 2024

@gina333 ahoj aké homeo si podávala?

Strana
z3