Recepty
nenka83
3. dec 2007

Aký je vhodný chlebík pre dieťa?

Chcem malej do stravy zaradit chlebik, aky je dobry baby? vobec neviem.bo my sme takí rohlikoví :-N
veronika13
3. dec 2007
asi celozrnný, lebo môjho z bieleho dosť zapeká, niežeby veľa, no proste sa mu horšie kaká
nenka83autor
4. dec 2007
dik veronika. a ako mu ho podavas? samy ci s masielkom? a po kuskoch ci si zuvka?
zuzu13
5. dec 2007
my dávame klasika...biely, ale kupujeme aj racio pečivo s ľanovcom a papá ho v pohode...
veronika13
5. dec 2007
dávam mu po kúskoch do pusinky a on si to spracuje, niekedy aj masielko, ale väčšinou sám chlebík alebo rožok
kili
5. dec 2007
a nesmie sa lepok až od 8 mesiacoch? niekde hovoria až od roka =-)
vesi
5. dec 2007
ako píše kili - až od 8. ukončeného mesiaca alebo aj neskôr. moja mladšia napr. z chleba nadšená nebola ani ked mala 1 rok :-p :-N
tilly
5. dec 2007
lepok od 8-9 mes a pri výskyte celiatikov v rodine až od roka
kili
5. dec 2007
ja by som chcela pod stromček domácu pec na chleba, aby som mohla piesť niečo vhodné, lebo by som s bezlepkovím chcela vydržať čo najdlhšie.
maaja
5. dec 2007
kili, ja tu domacu piecku dostanem 😃 tak sa tesim
maaja
5. dec 2007
nam povedala Dr ze az po ukoncenom 9 mesiaci ... ale aj tak mu z času na čas dam do pusinky kusok ... a chuti mu
kili
5. dec 2007
no, ja to musím nejak povedať mojej mame a presne aj značku. Páči sa mi ETA, lebo je tam program na džem. Síce sa ho nechystám robiť, ale keby som chcela, tak môžem 😃
maaja
5. dec 2007
my budeme mat Moulinex ci ako sa to píše ... ale este som to neskumala co vsetko to dokaze ... chcem si to nechat az pod stromcek

to akoze v tej piecke uvaris džem ?
kili
5. dec 2007
áno, však na džem stačí len, aby sa to pomaly zohrievalo a miešalo a to tá piecka dokáže. Len tam je na to špeciálny program. U íných sme ten program nevideli.
chasencha
7. feb 2009
baby takze s chlebikom mam pockat az ked bude mat minimalne 8 mesiacov,tak som o pochopila?a ked nebude mat dovted zuby tak aj dlhsie? 😃
sirinka
7. feb 2009
chasencha pockaj do osmieho mesiaca a potom mozes zacat davat...kludne, aj ked zubky nebudu, ona to rozzuzle dasienkami 😉

inac ja som od zaciatku davala klasicky psenicnorazny chlieb, bielemu pecivu sa vyhybame do teraz.
dididi30
7. feb 2009
my papame chlebik od 6 mesiaca, davam mu bio chlebiky, ale aj psenicnorazne 😉
zubky nemame, ale nema problem chlebik pozut
chlebik mu pridavam aj do papaniciek, napr do polievociek 🙂

lepok po najnovsom sa moze davat od 4-6 mesiaca! kojene deti mozu zacatu uz od 4 mesiaca, lebo maju crevicka chranene materskym mlieckom 😉 ale je to na kazdej mamicke 🙂
ja kojim a chlebik sme zacali od 6 mesiaca 😉
martinaema
7. feb 2009
u detí sa odporúča skôr biele pečivo, lebo celozrnné obsahuje príliš veľa nerozpustnej vlákniny, ktorá funguje ako "metla" v črevách a zabraňuje tým pádom vstrebávaniu iných dôležitých látok. Samozrejme závisí to od množstva pečiva. Ak papá za deň 1 kúsok chlebíka alebo pečiva, tak môže byť aj celozrnný, ak viac, tak kombinovať s bielym
sirinka
7. feb 2009
dididi mas pravdu...najnovsie vyskumy potvrdzuju, ze kym je dietatko este intenzivne dojcene tak ma lepsiu znasanlivost lepku, resp. je skutocne chranene latkami z mm.

martinaema ja som este nepocula, zeby biele pecivo bolo u deti odporucane, celozrnne je na zvazeni preto, ze obsahuje male kusky, ktore by eventualne mohlo babatko vdychnut.
chasencha
7. feb 2009
baby dakujem velmi pekne takze skusime dat aj chlebik,len tak na zuvanie a skusim pridat aj do polievocky 🙂
martinaema
8. feb 2009
no nie je to môj výmysel, to som teraz čítala tuším v najnovšom zdraví. A s tou vlákninou v celozrnnom chlebe a pečive je to pravda
cherries
9. feb 2009
my papame chlebík od 7.mesiaca a kojim a davam prednost tmavemu pecivu pred bielym 😉
dididi30
9. feb 2009
sirinka probioticka acidofilne mlieka =-) preboha sak to ich prezenie ako nic :-| no ja som za brutal smotanove, ved v ostatnych su umele sladidla, humusy :-S
to som si presla len ten prvy clanok, no ja sa riadim inac, teda lekari ma usmernuju ale toto gol fakt gol :-|
tiez chlebik no ano od 8 mesiaca, ale uz po novom skor.....je toho vela a vies co ma najviac stve, ze kazdy lekar povie inac, no a taka mamicka, najma prvorodicka moze byt z toho fakt vykolajena a nerozhodna, fakt je skoda,ze sa lekari nezhoduju.....
sirinka
9. feb 2009
dididi preco by malo niekoho prehanat od probiotickeho acidofilneho mlieka??? 😕 ved aj to moze byt brutal smotanove alebo odtucnene, ake si v obchode vyberies... od toho, ci nieco obsahuje probiotika predsa nezalezi kolko tuku je v tom vyrobku...alebo podla teba ano? a aj materske mlieko je prirodzene probioticke...to myslis, ze je kvoli tomu nevhodne??? a ty si myslis, ze co je brutal smotanove uz neobsahuje ziadne dalsie prisady??? treba si len precitat zlozenie...niektore vyrobky su ciste a ine aj napriek obsahu tuku obsahuju aj umele sladidla a pod...a acidofilne mlieko je kyslomliecny vyrobok presne ako biely jogurt...to ani probioticky jogurt tym padom nie je vhodny??? tak ake mliecne vyrobky konkretne ty odporucas???

a okrem toho som sem tie clanky dala kvoli chlebiku a to, aky druh peciva sa malym detom odporuca 😉 mliecne vyrobky sa riesia v inych temach.

k tomu skorsiemu zavadzaniu lepku uz som ti tu pisala, ze s tebou suhlasim.
dididi30
9. feb 2009
sirinka, juj klidanek 😃
no ja stale kojim inac 😃 😉
ale smotanovy je podla mna aj tak naj, ten tuk v nom je dolezity 😉 a zas kuk co si kupujem, teda co to obsahuje, zas by som nekupila nejaky maglajz :-| 😉
no ja viem,ze kvoli chlebiku, no len som zareagovala 😉 😃 a klidanek, ok? :-N
ale aj ak ma zere, preco jeden lekar pise tak a preco ostatny inak ]-( 😃 😃 😃
sirinka
9. feb 2009
dididi inac aj ja este kojim 😉
martinaema
3. mar 2009
tu je niečo o tom ospevovanom celozrnnom chlebíku /pečive/, trošku neskôr
http://zdravi.idnes.cz/sedm-nejcastejsich-chyb-...
martinaema
3. mar 2009
ďakujem garfieldmail1 za link - požila ho v téme školkári a školáci - cereálie...
Mne sa to nechcelo hľadať
marika80
3. mar 2009
Mne doktor poradil kupvat 'miesany'. Davala som jej celozrnny, ale kedze nepije mlieko tak ten 50-50. Je to akoze biely, ale s celozrnnymi vlastnostami :-N . Biely ma viac kalcia ako hnedy.

Začni písať odpoveď...

Odošli