Aký kupovaný lekvár je vhodný pre deti?
zdravim maminky.chcela by som sa vas opytat,ze aky lekvar detickam kupujete.prosim neprovokujte s domacim,ten u nas nehrozi 😀 mam pristup len k kupenskemu,no nikde som nenasla ziaden co by bol vhodny pre deti.teda myslim taky,ktory by bol vyslovene pre deti robeny.neviem ci aj klasicke obycajne lekvare deticky mozu jest.chcela som trosku malemu ozivit jedalnicek.dakujem za kazde info 🙂
babocka - mne sa podarilo najst lekvar "so znizenym pridavkom cukru".
Paradoxne lekvar /dzem/, ktory bol v obchode v oddeleni BIO mal v sebe viac cukru ako ovocia!
http://www.proviteo.sk/konfitury_babuni.html
Tieto mali najmenej cukru a chemikali, ak viete o niecom lepsom - dajte vediet aj mne🙂
ja davam,sice mam domaci,ale je tam tiez dost cukru a mala este nema ani rok 🙂 dam jej len kvapocku,aby ochutnala vsetko a nevidim natom nic zle....a dala by som aj kupeny 🙂 trosku neuskodi
bio obchody a dm alnatura ma skvely marhulovy, jahodovy.
Manžel doniesol výborný džem z Polska. Ja som ho síce nedávala malej, bol pre starších na lievance. Domáce zásoby sa minuli, a ten náš za veľa nestojí. Náš je vyrobený iba z malého množstva ovocia, podla ktorého má meno. Zvyšok je jablkový rôsol, príchuť a farbivo. Ak nemáte možnosť jesť domáci, tak vám to možno nevadí. Ten z polska bol zo 100% ovocia, bez príchutí a farbív. Žiaľ nepoviem Vám názov výrobcu, veľmi rýchlo sme ho všetok zjedli. Keď budete v Polsku, v potravinách určite nájdete. /Náš výrobca tvrdí, že čisto z ovocia by bol pridrahý a nepredajný. Našincovi sa akosi nič neoplatí vyrábať ..../ Inak višňový bol taký, že by som ho zjedla aj na posedenie.
Cukor v džeme by som neriešila - ak ho je minimum, musí byť nahradený konzervantom. Asi preto v Bio obchode mal vyššie percento. Snáď dieťa nezje toho džemu toľko ako ja višńového.
Do buchiet a na perník kupujem slivkový lekvár od Kovandovi, majú ho v Metre. Ten je dobrý ako za socíku, tiež žiadne jablká. Od Kovandovi odporúčam aj kakao - ak varievate doma pravé, nie instantné. Tiež pravé, žiadny zafarbený prášok do tmavohneda s nápisom Holanské.
okrem toho, ze mame aj domaci 😀 😝 , tak davam aj kupeny...nikdy nepozeram na zlozenie...ved lekvar neje kazdy den a neje ho v obrovskych mnozstvach..papa ho raz za cas na chlebiku, v kolaciku...nevidim na tom nic zle...ale ja v podstate nikdy nepozeram na zlozenie..vsak by som sa s toho zblaznila, keby som mala kazdu jednu vec co dam do kosika kontrolovat co obsahuje...tento cas travim inak... 😉 ..kupujem to co bezne a v podstate to co stale a co mame uz odskusane...
Ja by som kupila od hame 🙂
http://www.hame.cz/sk/katalog/hame/?categoryId=...
a cukor by som neriesila ved nejde zjest 100g naraz ,skor tie konzervacne latky
http://www.hame.cz/sk/katalog/hame/detail/?prod...
ja lubim tento je najlepši myslim že titkovamiriam mala ho tiež na mysli 😉
tiež máme domáci od babičky.-), ale, keď sa minie kupujeme hame-marhuľový alebo jahodový (vydrží nám vééééľmi dlho) a naozaj, ten cukor by som ani ja neriešila...je to na úkor konzervantov...
ja som minule kupila 3kg balenie cucoriedkoveho lekvaru z rakuskeho Metra, znacku si uz nepamatam...ale bol zo skutocnych cucoriedok, nie len taky rosol ...porozdelovala som do flasiek, zasterilizovala a je skoro ako domaci. 😀 inak tiez nebudem provokovat...jahodovy, malinovy, marhulovy mame od nasich a od svokry...raz som kupila v Bille jahodovy Hame do palaciniek a bol v nom nejaky kus modrej tkaniny 😝 , nastastie mi vratili peniaze...viac sa uz Hame neodvazim kupovat, mam uz vytvoreny voci nim subjektivny blok..
my tento
http://www.schwartau.cz/dzemy/
tu je to klasicka domaca znacka, cenovo asi o 50% lacnejsia nez na SK 🙂
ale aj ten hame extra dzem a bio vyzera dobre 😵
ostatne hame maju ale viac jablk nez daneho ovocia 😝 😕
Lekvár je len slivkový, ostatné sú džemy. Ja dávam domáci, ale inak stačí sledovať podiel ovocia, ostatné sú prísady, sleduj či sú tam kúsky ovocia, tie sú lepšie. Je v podstate jedno, či je domáci alebo kupovaný, oboje majú veľa cukru. Dávala som od roka.
Domáci 🙂
Ja som natrafila na dobrý a pomerne lacný lekvár v internetovom obchode http://www.bionakup.sk. Majú tam viacej druhov lekvárov a sú dosladené prírodným medom. Našim malým veľmi chutí.
ja davam taky ako pre nas....nepozeram jej zvlast 😉
v kazdom pripade bez umelych sladidiel, na to by som si v prvom rade davala pozor a potom by som pozerala urcite na podiel ovocia a vzhlad lekvaru vo flaske, E-cka nemaju co v lekvari robit, jedine E330 - to je ale kyselina citronova, ktora to konzervuje a urcite to nie je ziadne "zle Ecko" takze ziadne farby, ziadne chemicke konzervacne latky a gumy a este sa pridava do lekvarov pektin, na zahustenie (ale to je prirodneho povodu) ten je ok, osobne kupujem lekvare, kde nie je pridavana ani voda (znacku nepisem, na slovensku aj tak asi nedostat)
v dmke maju dobre lekvare, obcas kupim nejaky taky co doma nerobime 😉 asi fakt hlavne aby tam neboli ecka, cukor ci je 40% alebo 60% pri tom množstve čo dieťa zje na chlebiku alebo palacinke by som až tak asi neriešila 😉 myslela som ze si s tym kupenskym urobila preklep ale potom si to slovo pouzila znovu v texte, tak asi nie 😅 ma to slovo nejak drazdi 😀 😀
vyborne su Babickina zahrada , v slivkovom su slivky, nie jablka
http://www.zlacnene.sk/detail/babickin-lekvar-j...
My len domaci, popravde lekváre z obchodu ani nepoznám, len hustý slivkový, ten je fajn do pirohov. Lekvar nikdy nekupujeme, vždy si robíme sami, a tým aj viem, čo obsahuje. Ovocie si sami dopestujeme. Robíme malinový, ríbezľový, marhuľový, broskyňový (z kúpených broskýň), čučoriedkový (tiež z kúpeného ovocia) a slivkový z mirabeliek. Hádam sa nám 1x tento rok podarí skúsiť černicový. Malej teraz po roku skúšam dávať, z čučoriedkového ju trošku zapieklo, malinový je pre deti ozaj chutný.
Tiež robíme domáci nikdy sme nekupovali ale ked som bývalá sama v Ba a nemala na výber pár krát som kúpila tie od Hame je to značka ktoru poznám a boli dobré;)

@bobocka, taký, ktorý nemá umeliny 😉 skús kuknúť v DM, alebo v bio obchode, alebo aj v obyč potravinách, len musí mať vysoký podiel ovocia a čo najnižší podiel cukru-sacharózy a Ečiek, konzervantov... 😉 držím palce 🙂