icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

lululka555
31. mar 2012

my dnes palacinky a kuraci vyvar so zeleninou 🙂
zajtra : kuracie prsia zapacene s broskynou a syrom a ryza k tomu 🙂

strihalka
31. mar 2012

@kvojtanikova tento recept jsem nasla vcera na mimibazare...samozrejme ze ja trubka nekoupila toustovy syr,ale eidam platky..takze mi nezbyva asi ni jineho nez rpeci jen roztopit..., jen potom ta plnka uz tedy musi byt pripravena a velmi rychle to zamotat, za jak dlouho ten syr vytuhne a nepopraska?

strihalka
31. mar 2012

dneska nevarim....vyvari se pro navstevu sladke slane pohosteni, ted sme ranajkovali, takze obed bude polevka plus ty okrajky od kolace, rolady, slimaciku a zavinu, pomazanky 😀....... stejne muz povedal, ze potrebuje schudnout 🙂

snu
31. mar 2012

dnes brokolicova polievka, a cestovinky, kto ako chce,, s makom a dzemom, orechami,tvarohom 😉

sonica
31. mar 2012

kelovy privarok 😵

tetapetra
31. mar 2012

@strihalka syr rychlo rozvalkaj, nepopal si prsty! 😀 ked to spravis poobede, vecer mozte hodovat. Samozrejme, plnku sprav prvu, syr sa roztavi rychlo. 😀 Mne to nikdy nepopraskalo, tak ani tebe 😝 (nebavim sa o striah na bruchu)

lienkalienocka
31. mar 2012

@janka.janegova vdaka, uz mam opisanu aj slanu roladu, akurat som kupila list. cesto 🙂

aries44
31. mar 2012

my máme dnes ešte guľáš ...už tretí deň 🙂 ...uvarila som s veľkým hrncom ....no a zajtra budeme mať samých vtákov 😀 , polievočku z kačky a druhé labužnícke kura mňam ...už sa tesím

sonica
31. mar 2012

http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=119041 a toto mozem len doporucit 😉 vyborne 😵 len by som oddelila zletka a bielka a dala sneh navrch ako ked robite ryzovy nakyp, je to tomu aj velmi podobne a je to fakt mnamkove 😵

kvojtanikova
31. mar 2012

@strihalka aaale zas tak rychlo to netreba, takych 5 minut, to v pohode stihas. Ked ju budes mat pripravenu, natretie trva par minut. Potom zavinut a cele zakrutit este do folie na tuho, nechat stuhnut tak 2 hodinky. Urcite sa ti to podari a uzijete si navstevu aj pohostenie, hlavne sa nestresuj, a tak sa kazdy bude divat na tvoje brusko a nie na pohostenie, ved podla profilu to uz mas "za par" 🙂

aries44
31. mar 2012

@lussy666 ...vyskúšaj toto http://varecha.pravda.sk/recepty/zapekany-karfi... vyzerá to perfektne ....keby som mala karfiol tak by som si to hneď urobila 😉

abriela
31. mar 2012

@kvojtanikova @strihalka
Pridam sa do diskusie o syrovej rolade. Roky sme ju robili tak, ze sme varili syr v sacku, rozvalkali, atd..
Minuly rok som nasla ten postup s platkami, robila to aj mama aj ja. Usetri to cas, energiu a nervy kedze niekedy sa syr tazko valka. S platkami je hrubka aspon rovnomerna 😉 . Platky su tenke, aj ked syr vychladne, nebude sa ti lamat, trhat. Daj vediet ako sa ti to podarilo.

monana
31. mar 2012

pizzu so šunkou, slaninkou, kukuricou a syrom. Je výborná akurát koštujem 🙂

strihalka
31. mar 2012

@kvojtanikova
@abriela
@tetapetra takze .... 😀 syr po roztopeni v sacku jsem kydla na val na pecici papir, prikryla folii, ktera se diky bohu neprilepila k syru a zacala jsem valet ....pri velikosti placky cca 15x15..syr kam se natahnul, tak tam vydrzel asi vterinu a vratil se do puvodni veliskoti...takhle to asi tedy nepujde😀...tak jsem tu placku nakrajela na kosticky 3x3cm a dala na plec a cekam az se mi to roztopi tam, snad to nejak potom pospojuji a naplnim a rychle zabalim....jeste z emam v planu toho tolik udelat, kdyby toto nevyslo a plnu dam kdyztak do listovych slimaciku .-)

lussy666
31. mar 2012

@aries44 dakujem, idem vyskusat, s malymi obmenami🙂

tetapetra
31. mar 2012

@strihalka 😀 😀 😀 ja varim eidam v celku cca 4 -5cm, a to rozvalkam. Ale robim to na foliach a vzdy mi to slo.

adelaida33
31. mar 2012

Dnes polievka zo zelenej fazuľky a francúzske zemiaky. Piecť tento víkend nebudem, lebo máme zo včera strúhaný tvarohový koláč, mňam. Neviem, kto sem dával nedávno link, ale ďakujem 🙂 , lebo ten koláč je vynikajúúúci 😉 .

simona112
31. mar 2012

dnes zemiakové placky. zajtra klasicky polievočka so slížikmi, pečená krkovička a naložené kuriatko, ryža a uhorkový šalátik 🙂

atiatko
31. mar 2012

tak my dnes parené buchty s domácim jahodovým lekvárom posypané makom 🙂 a v chladničke čaká ešte segedínsky guľáš s knedľou zo včerajšieho varenia .... 😉

bobinkask
31. mar 2012

my dnes kurací vývar so slížikmi,varene zemiaky s kukuricou,párok alebo brokolicový nárez,rajčiny-redkovka a idem ešte spravit muffiny zo zakysanky s ananásom --- zajtra chcem skúsit tie kuracie prsia v lístkovom ceste čo varili v Bez servítke- neskúšali ste to niektorá ? a polievočka sa varila dnes aj na zajtra koláč sa nerobí ideme na návštevu tak hádam tam niečo bude 😀 😀 😀 @janka.janegova aj ja robievam závin z lis.cesta je to perfektné a plním to roznymi plnkami tu je aj nejaká inšpirácia http://recepty.vareni.cz/vyhledavani/?q=Listový...

vodnarky
31. mar 2012

tak mi dnes mame hovadzi vyvar so slizikmi a zeleninkou,kuraci perlkelt s haluskami a ako dezert sa chystam spravit len taku rychlu jahodovu bublaninu.. 🙂

zklimekova
31. mar 2012

dnes sme mali na obed smotanovú polievku so zelenou fazuľkou a rizoto s kuracím maskom 🙂...hodil by sa poobede nejaký koláčik...no pár nočných ktoré som mala tento týždeň a konečne som dozdobila a včera aj odovzdala ďalších sto medovníkových srdiečok sa mi nechceee..také niečo už nikdy viac...ani kamoške...a ešte nám idú aj zúbky k tomu..som unavená...tak sa zajtra pozývame na obed k babke a nevarím 🙂

lumimi
31. mar 2012

cestoviny s paradajkovou omáčkou v ktorej bola fazulka a kuracie prsička na drobno podusené

zuul
31. mar 2012

dievčata dnes su len dojedacky, a na zajtra luskova polievka a raznici, pecena cukina, baklazan.
a dilema na cely tyzden pred nami.
napady hor sa sem 😨

strihalka
31. mar 2012

@kvojtanikova
@abriela
@tetapetra tak toto je vysledek, trochu sjem se bala, ze tavenak se v lsitovem teste roztece v troube, ale pohodka jahodka syrovou roladku vyzkousim nekedy inokedy 🙂
ted kavicka a dojidani paticek😀 a pokracujem sladkou verzi..kde bude jablkove pyte...🙂 a nejake ty pomazanky...
a potom musime jit k tescu ukradnoout zlaty dest do vazy 😀

janica81
31. mar 2012

brokolicová polievka, cestoviny so sunkovo-syrovou omackou....dnes len rychlovka🙂

katushka16
31. mar 2012

my dnes kuracia polievka so slížikmi a vysmážaná krkovička s ryžou a broskyňovým kompótom🙂

zarabono
31. mar 2012

my dnes segedinsky gulas a na zajtra hovadzi vyvar so slizikmi,cinske maso s ryzou,bravcove rezne na zelenine so zemiakovou kasou a struhany tvarohovy kolac

nadhera
31. mar 2012

@zklimekova aj aj by som sa zajtra tak rada nechala pozvat na obed, zial, niet kam - srdiecka su naozaj krasne

tosomja
31. mar 2012

kuracie prsia zapečené s cuketou, paradajkou, paprikou, mrkvou (zeleninou, kto akú doma má), posypané syrom
zemiaková kaša k tomu.
Vajíčková polievka