Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Dnes máme návštevu, takže robím kuracie prsia (momentálne v páce) na nivovej omáčke s ryžou a hranolkami. Polievka morčacia. Upiekla som dvojfarebný tvarohový (odtiaľto mám recept) a koláčik z lístkového cesta - ultrarýchly, len si vyvaľkáte lístkové cesto na plech, poukladáte piškóty, na to dáte postrúhané a orestované jablká a zalejete pudingom z litra mlieka, (2 zlaté klasy a cukor) a prikryjete ďalšou vrstvou lístkového cesta, popicháte vidličkou, a je to. Pečiete na 190° na 15-25 min. podľa rúry. Navrch som ešte roztopila horkú čokoládu a pokvapkala, mňam 🙂
Ahojte 🙂
My dnes zeleninova polievka s haluškami a gyros s ryžou 🙂 mame ešte parene buchty,robila som včera večer a dnes ešte urobim pizza tyčinky ( dvojitu davku 🙂 ) Snad na dnes bude stačit 😀 😀 😀
zienky mate skusenosti s kolacikmi s rebarborou ? dava sa surova ? ako sa cisti - ma sa nejaka cast z vrchu-zo spodu odrezat ? v zivote som z nej nic nerobila, laka ma vyskusat kolac z lineckeho cesta s tvarohom+ rebarborou (v recepte je pouzita surova rebarbora...)
segedinsky gulas ... ale pozeram na nete len tak recepty a ja ho robim trosku inac.maso osmazim podusim dam kapustu a potom zalejem pol litra mlieka a pol litrea slahackovej smotany.mnam ;) dala by som si aj niaky zakustek...ale to uz sa my nechce takze smer cukraren ;))
@veve39 rebarbora je super, ja dávam surovú, však ona sa pri pečení za tých cca 40min pekne udusí... a šúpe zo stonky tá vrchná šupka, to zistíš, že pôjde dole. U nás je veľmi obľúbený tento koláčik, až rebarbora nestíha 😉 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=47678&use...
"cina" z morcacich prs s ryzou a mrkvovym salatom 😵
@lucinenka001 neviem,to som neskusala,ten dzus tomu doda taku dobru chut 🙂
fašírka a pečené zemiačky 😵 😀
čaute, kočky 😉 , dnes frankfurtská polievka a buchty na pare s domácim slivkovým lekvárom, mňááám 😝 🙂 .
kocky, kupila som vo velkoskalde skoro 3kg hrinovskej tehly 😀 😀 😀 😀 uz ma nebavilo stale kupovat po 30-40dg. nasackujem a mozeme vo velkom zapekat 😀 dnes nevarim, banda mimo - ku hokeju chcem urobit z liskoveho cesta daku dobrotu . 🙂
vecer postavim kuraciu polievku a na zajtra chystam z videoreceptov http://ekucharka.net/kureci-nudlicky-v-testicku , zemiakpyre, salatik 😀 😀 😀 musim upiect aj chlebik alebo rohlicky
@adelaida33 ahoj, mozem poprosit receptik na buchty? my ich doma nerobievame, lebo mamine vzdy splaskli, tak to po niekolkych razoch uz vzdala 😀DD . by som zajtra skúsila urobit, mam vela slivkoveho lekvaru. dakujem
zeleninové rizoto so šampiňónmi a hrachová polievka s krutónkami. Mäsko bude zajtra - Paprikáš s haluškami.
ahojte 😎 dnes kysla sosovicova polievka,fašírky a zamiakova kaša + šalát zo zeleniny a idem naložit aj hermelín 😉
špagety s maskovou omáčkou a syrom , smotanová polievka so zelenou fazuľkou 🙂
Baby tak nakoniec sme kupili Prazmu zlatu - rybycku cerstvo dovezenu z grecka a idem ju nejako ugrilovat, varim k nej zemiaciky a polievocka sparglova kremova 🙂 a este ten paradajkovy salatik 😉
spargla preliata maslom, sunka, varene zemiaky a sparglova omacka 🙂
zapekane cestoviny s kuracim mäskom a brokolicou 🙂
Tak a u nás dnes bravčové stehno na šampiňónoch a mrkve podliate šhaačkovou smotanou a k tomu ryža 🙂 a úžasnýýýý klasický jablčník na poobedie .... 🙂
dnes lahký obedík 😉 zeleninová polievka a cestovinový šalát so syrom a zeleninou 🙂
takze k telke ku hokeju
u nás dnes krémová brokolicová polievka, plnená paprika s rajčinovou omáčkou, malá má ryžu s mäsovým hašé, upiekla som rafaello koláčik 😉
@nadhera tak to je super toto dnes mojim chlapcom urobím aj ja 🙂 🙂
ja som dnes varila zeleninovú polievočku - karfiol, mrkvička, kel, zemiačky a bryndzové halušky so slaninkou 🙂

RAFAELO rezy sa uz pecu 😀 a ide sa k rodicom, takze nevarime