icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

bambola
26. júl 2012

@kokorunecka da sa tak , ze si urobis zaklad ako na besamelovu omacku a potom pridavas co ta napadne (horcica, brusinky, kecup, smotana, syr....
http://varecha.pravda.sk/recepty/zakladna-besam...

januschka10
26. júl 2012

rizoto

lululka555
26. júl 2012

nas dnesny obed - kuracie mäso s tarhonou a parene buchty s marhulami ,poliate maslom a s kakaom 🙂 😉 🙂

danielaj
26. júl 2012

@ibajeho treba to sem-tam premiešať, ako je písané aj v recepte, a ja ho práveže nemám veľmi hustý, taký akurát, tak neviem, čo sa stalo? 😕 som ho robila veľakrát

mirage
26. júl 2012

@emily_666
Penove palacinky :
6 zltkov do spenenia vymiesat s 6 lyzicami cukru a jednym vanilkovym cukrom. Pridat lyzicu oleja, 6 lyzic polohrubej muky a 2.5 dcl mlieka. Do zmesi pridat sneh zo 6 bielkov. Na panvicu kvapku oleja/daju sa aj na sucho/ vyliat za naberacku - spachtlou roztiahnut po celej panvici a pockat troska, z jednej strany zacnem stacat a spravim zatocenu rolku, trochu ju este necham na panvici, poobraciam celu. Su nadychane, vlacne, skor ako dezert 🙂

kathy1
26. júl 2012

ahojte kocky, my dnes len cukinove leco s parkou od @danielaj a porovu polievku. Vcera boli zapekane zemiaciky s bryndzou. Zajtra bude rybka a cez vikend vobec netusim co 😀 Ozaj raz tu bol taky rychly kolac, dole islo listkove cesto potom tam islo asi ovocie a aj puding. A na vrch znova listkove cesto. Ak to robite napiste receptik, ze ako presne. Zabudla som si ho ulozit 😕 😠

mravvcek
26. júl 2012

@tosomja prosim ta nemas receptik na tu roladku?

titkovamiriam
26. júl 2012

Ahojte!
Bol tu dotaz na mrazenie kukurice,ja mrazim aj cele klasky,nic s nimi nerobim,ale koly miestu si kukuricu normalne uvarim a orezem a taku dam do mrazaku-je potom na okamzite pouzitie-pizza,salat a podobne

Dnes kalerabova polievka,granatir,vajickovy salat bez majonezy ,uhorkovy salat a samozrejme vela napacovaneho maska detom na vykend ja idem za Marekom na tri dni 😀 😀 😀 a moja mama bola podarena,ze kolko ma ona varit ked tie jej chudence budu zasa same 😀 😀 😀 ci ma piect v nedelu 3 alebo 4 kurence.Tak som jej povedala nech to ani nespomenie pred chalanmi lebo za tri dni ,,vyzeru,,dve chladnicky 😀 😀 😀
Neviem kolko vas je tu co mate chalanom 12r a vyssie no to je stale o jedle od sedemnastich sa pridava sex 😲 😀

babush
26. júl 2012

dnes porikova polievka a cestoviny s cuketou, sunkou, olivami a mozarelou 😉

bubinko83
26. júl 2012

@babush daj receptik na tie cestoviny 🙂

bubo1104
26. júl 2012

hranolky s lososom v cestičku a brokolicou . A na večer som upiekla slané syrové pečivo . Rôzne tvary , srdiečka , hviezdičky , kolieska , hríbiky a pod. K pivu alebo vínku sú ideálne.

gelinka75
26. júl 2012

spaldova tarhona a kuracie masko na pore 🙂

lucikatn
26. júl 2012

pečené hokaido s cesnakom a k tomu petržlenové zemiaky a strúčková polievka

titkovamiriam
26. júl 2012

a fotecky ,potom bazen-v kuchyni sto st. bleee
uhorkový šalat-veľa cesnaku,veľa korenia
varená kukurica
granatír
polievočka,uplne čerstva tak halušky este plavaju navrchu 🙂
vajičkovo zemiakový šalt

babush
26. júl 2012

@bubinko83 je to jednoduche..co mas v chladnicke, to das 😉 ale urcite zacni s
orestovanym cesnakom na olivovom oleji, na to cuketa na kocky, sunka, olivy, paradajka stiahnuta z koze a nasekana tiez na kocky a vela vela cerstvych byliniek ako oregano a bazalka na konci. Ked to zmiesas s cestovinou, pridaj nakrajanu mozarelu, ktora sa tak fajn roztopi v celej zmesi. Na tanieri este bohato nastruhat parmezanu a pokvapkat olivovym olejom. Dobru chut 😉

kathy1
26. júl 2012

@nadhera Ahoj mozes mi napisat receptik na medove valfe? Uz sme skusali zopar receptov, ale vzdy boli take nepekne roztecene 😒 dakujem tie tvoje vyzeraju nadherne 🙂

flowerska
26. júl 2012

@katren len muža a malého))

abriela
26. júl 2012

@kathy1 listkove cesto rozdelis na polovicu. Na spodok das listkove cesto, poukladas nan piskoty, zalejes hustym lubovolnym pudingom (1 liter mlieka, 2-3 pudingy, cukor). Ja do pudingu davam este aj drobne ovocie napr - ribezle, ale co mas doma - narezes na male kusky slivky, marhule. Vrch zakryjes listkovym cestom. Popicham vidlickou a dam piect.
To je vsetko.

bobinkask
26. júl 2012

@danielaj pozerala som že sušené ovoce je už v akcii- ten koláčik 🙂 ešte ste všetko nespapali ? 😉
my ked sa do toho pustíme tak sme schopní na posedenie toho zjest na kilá hlavne oriešky a ovocie máčané v mliečnej čokoláde 😀 😀

katussska24
26. júl 2012

@lululka555 prosiiim hod recept na buchticky, vyzeraju perfektne 😝

bobinkask
26. júl 2012

@abriela aj ja robievam ten sypaný jablkový koláč dakujem za pripomenutie veru ked zoženiem jablká tak spravím 😉 ja tam dávam ešte hrudkový tvaroh a škoricový cukor - koláčik nám velmi chutí a je aj dost rýchlo hotový 😵

abriela
26. júl 2012

@bobinkask spomenula som si nan,len preto, ze brat ho chcel robit cez vikend. Ale svokra povedala, nie, bude bordel a v novej rure sa bude piect az ked bude zima 🤐 . Nechapem to, ale co uz.
S tvarohom to moze byt este lepsie. U nasich sa kedysi robila aj zemlovka tak, ze polovica bola len jablkova a druha jablkovo tvarohova. Ja mam rada tvaroh, ale bart nie.

bobinkask
26. júl 2012

ja som dnes varila takú rýchlu polievku niektorá ste tu prednedávnom dávala recept 😉 myslím že sa volala rascová s kurkumovými haluškami dala som tam hrášok a mrkvu a bola velmi dobrá a ako druhé sme mali čínu z kuracieho masa s rýžovými slížami podla @titkovamiriam 😉 dakujem dievčence za inšpiráciu 😵
zajtra dojeme polievku a mám na pláne rožkové pirohy s marhulami a posýpku ako si kto rozkáže - granko, tvaroh, strúhanka s maslom a cukrom 😉

bobinkask
26. júl 2012

@abriela to s tou rúrou nechápem ani ja 😒 ale čo už svokra sa musí rešpektovat 😅 vyskúšaj niekedy aj s tým tvarohom nám to tak velmi chutí 😉

abriela
26. júl 2012

@bobinkask ja az tak velmi jablkove veci nemam rada a naopak s drahym tvaroch oblubujeme, takze urcite vyskusam. Sice tento vikend som mala v plane marlenku bez valkania, ale asi to zmenim, lebo je kopu jablk a dnes som kupila aj tvaroch. Takze dakujem za skvely typ.
U vas rozkove pirohy letia 😉

bobinkask
26. júl 2012

@tinka274 mnam vyzerá to velmi dobre 😉 možem sa spýtat aká je tam zelenina ? nemožem rozlúštit čo je pod rybou - sú to zemiaky? veru vyskúšam 😵

bobinkask
26. júl 2012

@abriela veru ano 😀 deti, sestra a mama si rozkázali zajtra na obed lebo ja cez týžden vyváram pre celú rodinu 😀 a tento recept ma oslovil pre jeho rýchlu prípravu lebo je to fuška ked človek varí pre viac jedákov 😵

ibajeho
26. júl 2012

@danielaj neviem asi zalezi od sliviek, pockaj ale ved v tomto recepte tusim bolo ze sa nemaju miesat 😖

abriela
26. júl 2012

@bobinkask ja sa na ne len chystam, chystam a tych ich varis a varis 🙂

eri28
26. júl 2012

vcera, ale este ostalo bravcove na smotane, zo sampionmi, a ryza uhorkovy salat 😅 , mnam