icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

kibuk
6. aug 2012

pekne ranko
dnes mame zeleninove rizoto 🙂

luciok
6. aug 2012

@sisanka Tak to bude fajnová odmena 😉 Ja tiež radšej vyťahujem triesky z prsta manželovi ako sebe, lebo keď sa mu vŕtam v palci ihlou, mňa to ani trocha nebolí 😀

mravvcek
6. aug 2012

baby mate nejakyosvedceny receptik na vyzivu,myslim na jablckovu presni davku? 🙂

lululka555
6. aug 2012

ahojte 🙂 tak dnes urobím kuracie mäsko s tarhoňou 🙂

.....a tu su veterníky mraky,čo som piekla ešte v sobotu

kikaneu
6. aug 2012

ahojte 🙂 zase som tu dlhšie nebola....v sobotu sme grilovali, včera dojedali a dnes budem robiť knedľu, červenú kapustu a moravské mäso k tomu uvarím.......dúfam, že to bude chutné.....nemám rada také balené zvláštne mäsá, ale svokrovci nám vždy nanútia.....dokelu
inak, mám otázku: ideme k nim cez víkend, svokra bude mať meniny, chcela by som urobiť nejaký fajn koláčik, ale niečo čo by v tomto teple prežilo cestu zhruba 100km 😉 ak by ste mali nejaký fajn tip, poteším sa 😉

abriela
6. aug 2012

@mravvcek ked to chces pre dieta, tak cukor velmi ani nedavaj, alebo minimalne aby sa dala jest.
Ja som robila takto: Umyla som jablka, neosupala (pre babo - by som radsej osupala), ocistila stredy, dala do hrnca s troskou vody a varila som to mozno 15 minut. Potom som ich hodila do mixera a vymixovala. Pripadne mozes vymiesat ponornym mixerom. Dala spat do hrnca na sporak, pridala trosku cukru, nechala par minut povarit a plnila do flias. Pre istotu som vyzivu sterilizovala.Ak chces, mozes pridat lubovolne ovocie, mrkvu a bude trosku ina.

nelinka0401
6. aug 2012

@abriela koláčik vyzerá pekne.ako si ho robila?môžeš dať recept?jablká aj piškoty mám 😀

mimi21mimi
6. aug 2012

@mravvcek Ja som ocistila jablcka, vybrala stred a dala varit do vody (to som spravila aj s hruskami, broskynami a mrkvou), ked zmakli, ponornym mixerom som rozmixovala a trosku ocukrila, lebo boli kyselkave, ale nemusia sa.
Potom som dala do poharov, prip. som zmiesala viacere druhy ovocia. Sterilizovala som to cca 15-20 minut.

abriela
6. aug 2012

@nelinka0401 http://www.dobruchut.mwb.sk/?en_nepecena-jablko...
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=132
Ja krajem jablka na kusky a mixujem. Na monozstve jablk az tak nezalezi. Ruzove na mojom obrazku su pokvapkane piskoty sirupom.

li_la
6. aug 2012

My si dnes po dlhšej prestávke dáme ryžový nákyp. 🙂

maba
6. aug 2012

Čo urobiť z veľkých šalátových uhoriek,ak ich mám dosť ? Dajú sa sterilizovať?
"Zavárali" ste už s BORKÉNOM ?

mimi21mimi
6. aug 2012

@maba Daju sa aj postruhat a zmrazit... vyborne potom na salaty a tak.

danielaj
6. aug 2012

@maba ja skladujem sušené slivky tiež v papierovom vrecku, kedysi som dávala do sklenej dózy a splesneli mi, odvtedy len do papiera a mám pokoj 😉

firstbaby
6. aug 2012

dnes pride dobra kamoska na obed, tak si urobime pstruha s novymi zemiakmi a salatom 😉

danielaj
6. aug 2012

ja dnes nevarím, dojedáme zo včera, len som dorobila slovenskú ryžu, lebo obyčajná sa včera zjedla a už sme zbalení a hor sa k vode, majte sa tu pekne 😉

maba
6. aug 2012

@mimi21mimi Ja som asi pred dvoma rokmi potrebovala.Neviem,ako je to teraz,ale myslím,že treba .

nelinka0401
6. aug 2012

@abriela na tom mimibazare mi neukazuje recept ale bazar 🙂

kucminka
6. aug 2012

@danielaj to si ako robila tú tatarku z cukiny?má to aj takú chuť,ako normálna tatarka?

sisanka
6. aug 2012

@kikaneu skus marlenku ...ta sa nepokazi, ani neroztecie a vzdy zaboduje 😉

mitka2007
6. aug 2012

sosovicova polievka a pizza s kyslou kapustou....,mnam

kikaneu
6. aug 2012

@sisanka hmmm, tá mi teda vôbec nenapadla 🙂 ďakujéééém 🙂 vyrobím ju 😉

mravvcek
6. aug 2012

@mimi21mimi a cukor,nemozem dat?Ked to chcem robit ako prikrm pre dieta 🙂 ?

mimi21mimi
6. aug 2012

@mravvcek Isto je to pre male dietatko lepsie bez cukru, ja tiez radsej bez cukru davam, ale ked su kysele jablcka, tak radsej trochu cukru, akoby to nemala jest 🙂 v kupovanych mas cukru vela.
Inak aj s agave sirupom sa to da osladit.

katushka16
6. aug 2012

ahojte,my dnes kuracia polievka s písmenkami a brynzové halušky,škoda,že si ich nemôžem dať,stráááááááááááááášne ma bolí hrdlo,ledva pregĺgam...jáááj :(

sisanka
6. aug 2012

@kikaneu my sa chystame na chatu tak tiez rozmyslam ze ju urobim a prezije aj cestu autom a aj teplo trosku 😉

kikaneu
6. aug 2012

@sisanka ja už som rozhodnutá....svokra rada sladké a toto je sladké, tak myslím, že ulahodím 😉

mravvcek
6. aug 2012

@mitka2007 nemas receptik na tu kuraciu fasirku?

zklimekova
6. aug 2012

včera sme nevarili..boli sme aj s dedkom , babkou pri prababke na návšteve..deti sa vybehali na záhrade 🙂...dnes bola paradajková polievka , plnená tortila (marinované kuracie kúsky so šalátom-čínska kapusta, paradajka, mocarela, trochu tatárka, kyslá smotana, postrúhaný syr)..a syn tortilu nechcel - tak mal obloženú bagetu s kuracím maskom 🙂..tortilu som zabudla odfotiť zbalenú 😅 ..a syn my zjedol pol bagety kým som fotila 😀...tortilu som nakoniec kúpila..lebo som nemohla nájsť uložený recept na domácu..nemáte ho niektorá ??

daniz
6. aug 2012

v sobotu hráškovo-vajíčková polievka + hlivový perkelt + halušky
v nedeľu polievka zostáva a špan. vtáčiky + ryža + uhorka
dnes šošovičková polievka + dojedáme vtáčiky + tarhoňa.

lyongirl
6. aug 2012

ahojte kuchárky, 100 rokov som tu veru nebola, úplne mi dochádza fantázia, čo variť a hlavne sa mi v tých teplách nechce stáť pri šporáku...takže máte nejaké tipy na rýchle jedlá? Som doma sama, chalani sú v škôlke, najmenší má svoju stravu, takže niečo také, čo by som si vedela rýchlo pre seba pripraviť...ďakujem 🙂

abriela
6. aug 2012

@maba s borkerom robime nesterilizovanu calamadu. Je perfektna.