icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

zklimekova
7. aug 2012

dnes na obedík sme dojedli včerajšiu paradajkovú polievku a na druhé cestoviny so syrovo-smotanovou omáčkou so šamiónmi, údenou krkovičkou,posypané postrúhaným syrom ..tento týždeň zatiaľ len také rýchlovky..radšej sme von, keď je tak krásne 🙂..

mysiatkoo
7. aug 2012

@boska79 aaaaaa dobry tip - zajtra madarsky gulas a knedla - to sme daaaavno nemali 🙂
a mimoxodom - po mesacnej pauze hura do varenia ;) dnes klasika pecene kurca s ryzou - to mam zaruku, ze decka zjedia bez zavahania...
a na strome mame asi 5-6kg sliviek - neviete co s nimi, ked nexcem zavarat? kysnuty s posypkou sa nam uz prejedol, jeden plex som musela zamrazit, aby nevysiel navnivoc ;)

boska79
7. aug 2012

@mysiatkoo slivkove gule? Aj na zimu do mrazaku

kikaneu
7. aug 2012

@mysiatkoo hm, slivkové gule 😉 alebo slivkový lekvár...mňam 🙂 a my si aj mrazíme slivky, umyjem, vykôstkujem a dám do dózy, v zime akoby si našla 😉 minulý rok som robila aj sorbet, ale netuším kde som dala ten recept

katy2
7. aug 2012

my sme mali zeleninovu polievku a spenatove halusky s nivovu omackou.... mnamky 🙂

natalii6
7. aug 2012

@pami2 maso si zomelies(ak chces tak ho mozes dat este varit) a spravis si zemiakove cesto z ktoreho si spravis sulec a z neho si nakrajaj platky asi o hrubky 1,5cm a z neho si v ruke sprav taku mensiu placku nie moc tenku a daj do stredu za lyzicku masa a sprav take gulky velkost lubovolna a dat do osolenej vody varit ked vyplavaju gulky su hotove daj ich do nadoby a potri ich troskou oleja aby sa nezlepili(ked by si ich mala viacej kludene ich daj do mrazaka) ktomu priloha kysla kapusta ktoru si das do kastrolika das trosku vody a nechas varit obcasx premiesaj a na zahustenie pridaj nastruhany zemiak a tu kapustu mozes posypat oprazenou cibulkou je to syte jedlo 😀 ale bohovska mnamka 😉 ..pridam ti aj obrazkovy recept aj ked ja nerobim podla neho len aby si mala predstavuhttp://varecha.pravda.sk/recepty/zemiakove-kned...

sevi
7. aug 2012

dnes robim kuracie pecienky na madarskej zelenine a ryza k tomu.

catrena
7. aug 2012

ja som robila granatir

ibajeho
7. aug 2012

@mysiatkoo mozes odstavit slivky a mas vyborny nektar...ja slivky mozem na kazdy sposob, keby si nebyvala daleko tak si ich dojdem pobrat 😀 😀 😀

ibajeho
7. aug 2012

@rastulka mozem sa spytat ako si robila polievocku? aj ja som si kupila hentu mrvenicku ale neviem ako to zapracovat do polievky ci sa to robi ako slize alebo nie 🙂

danielaj
7. aug 2012

@akika722 mám, pravdaže, páči sa http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=16904 😉 aj pre ostatné výborná cukinová pomazánka, stojí za vyskúšanie 😉
@pe no na fašírky sa väčšinou dávajú biele ryby, ktoré nikto nechce, ale mm nalovil veľa rýb, mám totálne naprataný jeden veľký mrazák rybami, tak musím míňať, preto som použila kapra, no to by mi každý povedal, že škoda kapra na fašírky, ale Keď mám dosť, tak robím z neho, jasné, môžeš použiť hocijaké ryby aj filé, ja to všetko od oka robím, ja som si kapra uvarila v slanej vode, ke´d sa začal oddeľovať od kosti, tak som vytiahla, mäsko obrala, pridala som nastrúhaný syr,, vajíčka, rožky rozmočené vo vode, korenie na fašírky, vegetu, soľ, ak treba, cesnak a majoránku, zmiešala som, urobila som fašírky, obalila v strúhanke a vypražila 😉

ešte ti odporúčam tento rybí nákyp, neskutočná dobrota http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=90914, ideme sa za ním roztrhať 😉

danielaj
7. aug 2012

@rastulka ty si ma dnes navnadila na tie dukátové buchtičky, som veru dávno nerobila, možno spravím zajtra, ale chceme ís´t ráno na hríby aj s deťmi, tak by som asi niečo rýchle mala vymyslieť, alebo nebudem ráno sedieť tu na koníku a pôjdem robiť buchty 😎 😅

rastulka
7. aug 2012

@ibajeho Noo,neviem 😕 ja robievam domacu mrveničku asi takto http://www.varime.sk/recepty/mrvenicka-do-polie... ktoru rovno dam uvarit do polievky,myslim,že rozdiel je len tolko,že ta kupovana sa vari trolinku dlhšie bo je vysušena 😉

ibajeho
7. aug 2012

@rastulka jaaj dakujem, a polievocku si teda ako robila? 🙂

rastulka
7. aug 2012

@danielaj 😀 Pravdu?Aj ja som buchtičky upiekla už včera večer / miesila som,ked sme pozerali Sultana 🙂 / mne sa zas v tomto teple nechcelo zapnut ruru 😝

danielaj
7. aug 2012

@rastulka žeby som upiekla aj ja dnes večer? možno tak spravím, aj keď čerstvé sú čerstvé 😉

rastulka
7. aug 2012

@ibajeho Klasicka zeleninkova polievka:mrkvu,petržlen,kalerab cibulu /celu/ šup do vody varit dochutit solou,vegetou,zel.bujonom a cukrom.Ked je zeleninka makka pridam mrazeny hrašok o 10min. mrveničku a na koniec zapražka 🙂 Ja ju robim na taku sladšiu,mnaaam 😝 😉

abriela
7. aug 2012

@rastulka mnaaam

ibajeho
7. aug 2012

@rastulka a ked nemam mrazeny hrasok ale v konzerve kedy ho mam pridat? 🙂

danielaj
7. aug 2012

@rastulka ja tiež tak robievam a niekedy vymením mrveničku za haluštičky 😉

natalii6
7. aug 2012

este sa chcem opytat ked chcem robit ten dzem z broskyn to ich treba osupat ci aj zo supkov varit:?

inkinka
7. aug 2012

@natalii6 broskyne odkostkujem, nacukrujem, na druhy den varim lekvar. Neodsupkovavam, nemeliem. Ale toto nie je jediny spravny sposob, z osupanych, pripadne pomletych broskyn bude mat lekvar, marmelada, povidla ci jam inu konzistenciu 😉 a kazdemu vyhovuje nieco ine.

natalii6
7. aug 2012

@inkinka dakujem mne len islo oto ci to treba osupat 😉

pe
7. aug 2012

@danielaj velmi pekne dakujem, kedze som do dcerky este v zivote nedostala ani kusok ryby urcite vyskusam, mozno ten nakyp zje 🙂

rastulka
7. aug 2012

@ibajeho Ja osobne by som z konzervy nerobila polievku,ale ked tak by som dala tesne pred zapražkou 😉

rastulka
7. aug 2012

@danielaj Ano,aj ja 😉 🙂

silvialongo
7. aug 2012

@pegggy Ten ryžový nákyp je zapečený so snehom z bielkov? Na konci pečenia? A aké ovocie tam dávate? Ďakujem, vyzerá to dobre ... 😀

danielaj
7. aug 2012

@pe nemáš za čo, aj keď by ti nezjedla tie fašírky, garantujem, že ten nákyp určite spapá 😉 ten totiž u nás zjedli aj najväčší odporcovia rýb 🙂

danielaj
7. aug 2012

práve som dokončila dnešné zaváranie, a môžem si na chvíľu vyložiť nohy 😅 prvé foto, naša včerajšia zeleninka pri vode, tie žlté kokteilové rajčinky mám tento rok prvý krát aj tie hruštičkové a sú tuším lepšie ako klasické červené koktejlky, alma paprika nachystaná na zaváranie, tento rok máme sladkú pre mňa, milujem ju zaváranú 😉 , rybacie fašírky, zemiaky a tatarka z cukiny, baranie rohy a feferónky nachystané na zavarenie a ešte som stihla spotrebovať aj mäkké broskyne a je z toho výborný kokteil 🙂