Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@levandullka ked hceš tak ja ti napišem recept na take ako pečiem ja,v pondelok som piekla a su pekne 🙂 a nemaš ich chrube?
@levandullka @joannas @gelinka75
Ja mam recept, kt. robim roky a davam prasok do peciva. Nikdy mi linecke nenafuklo a poviem, ze lespie som este nejedla.
Plati co vraveli v TV cukrarky - pomer surovin 3 2 1 (muka, margerin, cukor) a naozaj su najlepsie.
Tak ako medovniky bez masla/margarinu/hery/ nemozu byt mekke medovnicky - kedze v nich je med.
@zklimekova
1/4 l šlehačky, 4 lžíce hl. mouky, 5 lžic cukru, zahříváme ve vodní lázni, do zhoustnutí, přidáme 5 dag másla a zahustíme směsí - hrozinky, sekané ořechy, mandle, kandované ovoce - 20 dag.Na plech dáme pečící papír, lžičkou děláme hromádly, pečeme do zhnědnutí okrajů, studené zespodu potřeme čokoládou ... já čokoládu nemusím, a prootže u nás nikdo nejí kandované ovoce, - jsou všechny pro mně 😀
@abriela Budem ti vdacna za receptik 🙂
@joannas Bola by som rada, dakujem 🙂. Kazdy receptik sa zide 🙂
Baby až teraz som si sadla a idem sa konečne najesť a zalahnúť do postele lebo som unavená 😒 robila som tie medovníky a karfiolové placky 🙂
@ellise super..odpíšem , vyskúšam 🙂..dám vedieť čo na ne povedali naši 🙂
@zklimekova jéj aj moja mala včera 80 rokov, zajtra máme oslavu, tiež som piekla s mamou tortu čokoládovú
@sweetlemon ja som piekla medovníky dnes z polovičnej dávky podla @danielaj po upečení za horúca potrela vajičkom a oni stvrdli tak som ich ulozila do krabice a dala knim na polku rozkrojené jablčko 🙂 dúfam že zmäknú ale to robia asi kazdé medovníky nie ? 😒
@natal12 vyzeraju super
@levandullka ja som ho tu uz davala, je rovnaky asi ako davala womankc, len ona ma dvojitu davku, aj na medovnicky aj na linecke
LINECKE - krehucke
38dkg hladkej muky, 1 margarin (t.j. 25dkg smetol, palmarin alebo hera), 13 dkg práš. cukru, 1 vajce, 1/2 prásku do peciva. Nedavam citronovu koru, aj ked sa niekde v receptoch uvadza, lebo mi to k lineckym nesedi.
@abriela Ďakujem pekne, určite ich vyskúšam 🙂
@olo2003 aj ja som robila čokoládovú..parížsku plnku som robila, teraz som ju dokončila 🙂..ale na oslavu si počkáme..teraz idú iba rodičia, ..teda súrodenci a manžel mojej krstnej (nebohej)mamina sestra to bola..nebude oslava, lebo ešte máme smútok v rodine, a babka nechce teraz veľkú oslavu, tá bude niekedy v máji, ale to je ešte veľmi ďaleko...na plánovanie...príjemnú oslavu prajem 🙂
@ baby prečo niekto dáva na polevu na medovníčky aj solamyl ?? 😲 a nevšímajte si okolie ked som fotila medovníky 😀 😀 😀
@zklimekova krásna torta, ja sa teda na také modelovanie ani nechytám, len vééélmi jednoduché tvary a kvety,ale hlavne že sú chutné, teda teraz som robila čokládovú s vanilkovým a gaštanovým krémom, no naša babina už nemá ani jedného zo svojich súrodenocov ☹, aj tak nás bude dosť, stačia deti+vnúčence+pravnúčence, zase v máje je lepšie počasie 😉 , môj dedo mal pred dvomi rokmi 80 v júli, a bolo to super, teraz v tej zime budeme len vnútri a pojedať čo stôl dá 🙂
@olo2003 krásna je 🙂
@zklimekova ďakujem, no ja sa s čokoládou moc nekamarátim, radšej to obalím do nejakej hmoty,mi to príde krajšie, ale tak rodina chcela vyslovene čokoládovú polevu, no neurob im radosť 😉
@olo2003 ja to s čokoládovou polevou tiež veľmi neviem..ale skúšala som aj tú fóliu na čokoládu - čokotransfer či ako sa to volá...a to mi šlo lepšie ako polievanie polevou 🙂..odporúčam vyskúšať .. 😉
@natal12 medovnicky mas kraaasne. Mne vzdy vsetky stvrdnu, ale ked dam do krabice s chlebom, tak trochu zmaknu. Jablko som este neskusala, teraz sa chystam 🙂 no ja uz sa neviem dockat zajtrajska, ako dopadnem s tym vrazednym cestom 🙂))
@akika722 včera som nepiekla nič, mali sme šišky 😉 ja už tento víken musím skompletizovať, čo budem piecť na Vianoce, lebo už chcem začať na budúci týždeń, potom napíšem 😉
@levandullka presne, ako baby píšu, je to tým práškom do pečiva, ja nedávam, mám starý recept, ktorý robievam odjakživa a tie sú krásne, ale neboj, to sa stáva, inak som pozerala na nete, je dosť receptov, kde pridávajú prášok do pečiva 😒
@raza receptík na tie trojhránky mám v albume, aha https://www.modrykonik.sk/fotoblog/danielaj/alb..., ale potom som si všimla, že ich tam mám 2x a preto som už k tej druhej fotke recept nedala, ale vyskúšaj určite, sú výborné, robievam ich každý rok 😉
@natal12 stvrdli ti? to určite nie, oni sú hneď mäkké, ale mne sa podľa fotky zdá, že ich máš dosť pripečené, myslím dos´t tmavé, akoby si ich dlho piekla, a to vtedy sa stane, že stvrdnú, neviem, súdim len podľa fotky 😒
@zklimekova perfektná tortička 😉
@olo2003 veľmi pekná torta 😉
dievčatá som tu dlhšie nebola a vidím, že už vo veľkom pečiete vianočné. ak stihnem tak poprečitujem dozadu. dnes ideme k babke a bude brokolicová polievka a kolienka s vajcom, taký rýchly obed. zajtra sa chystám vývar a špagety s mletým hovädzím mäskom. pa
@sweetlemon dakujem dens sa chystám zdobiť 😉 neboj zvládneš ja som zvedavá na pondelok akoí ja dopadnem 😀
dobré ránko 🙂 dnes cícerová polievka a fašírky so zemiakovou kašou 🙂
@natal12 aké pekné ich máš,ja budem možno zajtra piecť 😉

@gelinka75
@linka
@joannas Nedala som ☹. Už som zopár krát tento recept použila a nič.. No dnes sa mi úplne všetky hrozne nafúkli ☹. Ani nie tak ako bežne koláč keď do ňho dáte PDP, ale také veľké prázdne bubliny sa mi urobili ☹