Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@lencyca ďakujem Leni, no vieš, ja som taká, vrtula v zadku, 😀 dnes som to chcela všetko dorobiť, lebo večer ideme s kamoškami si posedie´t niekde do reštiky, a zajtra dorobím výzdobu, mm mi ide do lesa na jedličku - konáriky, v sobotu poupratujem a v nedeĺu už len nohy vyložím 😉
@anavila, páči sa , tu je celý recept na tie srdiečka s kokosovou plnkou, mňam je naozaj výborná
😉
KOKOSOVÁ SRDÍČKA:
200 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 150 g másla, 1 vejce, 2 lžíce kakaa, 1 vanilkový cukr. Mouku smícháme s cukrem i vanilkovým a kakaem, nakrájeným máslem, přidáme vejce a vypracujeme těsto. Vyválíme na tenký plát a formičkou vykrajujeme srdíčka. Klademe je na vymazaný plech a upečeme v troubě dorůžova. Vychladlá srdíčka slepujeme kokosovým krémem. Svaříme 1 a půl dl mléka s 80 g moučkového cukru a 80 g strouhaného kokosu dohusta a necháme mírně prochladnout. Vmícháme 80 g drcených dětských piškotů, 1 lžíci rumu a do pěny utřených 100 g másla. Slepovaná srdíčka namáčíme do čokoládové polevyu a posypeme strouhaným kokosem
@mariettka27to sa aj mne niekedy stane, to nevadí, možno si nemala takú hustú tú zmes , nabudúce skús dať trošku viac tých mletých orieškov, z tých lieskovcov je to zas úplne iná chuť a pečiem to tak do toho zružovenia, pečú sa dosť rýchlo asi tiež tých zhruba 10 minút
ahojte, myslite ze ked som mala kuraciu polievku- vcera robenu, na balkone ze sa mohla pokazit.??
vajičkova polievka,francuzke zemiaky.a zajtra chcem palacinky
dnes su jogurtove prirodne rezne s ryzou, polievku dojedia fazulovu od vcera, ja som si urobila zeleninkovu s ryzou
polievka: fazulová polievka na kyslo
hlavné jedlo: kapustné fliačky
@andrea2510 Ja mam recept na rafaelo gulky od @womankc 😉 pači sa:
20dkg práškového cukru
20dkg sušeného mlieka
1 hera / ja som dala maslo , alebo aj maslo a heliu pol na pol/
1dcl teplej vody
4 tortové oplátky / ja som robila aj tak, že som dala namiesto toho balík - možno dva približne od oka vianočných oplátok/
15 dkg kokosovej múčky / to je len na obaľovanie /
môže sa dať do vnútra mandľa obielená alebo lieskovec / ja som dávala aj v rume namočené jumbo hrozienka, alebo višne/
Včera som ich robila,ale neviem či vydržia do vianoc 😉 😀
babuľky, dlho som vás nečítala, mala som toho veľa....ale už idem konečne aj ja vypekať dobroty.....nemáte nejaký fajn tip na sušienky? lebo medovníky nebudú stačiť.....vďaka
dnes masko na smotane s haluskami a zostane aj na zajtra, potom nejako napacujem bravcovu panenku s grilovanymi zemiakmi
Brokolicová polievka, granadír
Robila z vás niektorá z KARAMELOVÉHO SALKA burizónové guľky?
dnes zemiaky na kyslo , volské oko, opečená klobáska, chlebík, polievka paradajková zo včera 🙂

@natal12 myslim si ze vydrzia. ale ich musis dobre schovat lebo ako ta poznam budu vyborne 😀 😀
.... a ake pracliky?