icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

majuskacechova
20. dec 2012

@natal12 myslim si ze vydrzia. ale ich musis dobre schovat lebo ako ta poznam budu vyborne 😀 😀
.... a ake pracliky?

danielaj
20. dec 2012

@lencyca ďakujem Leni, no vieš, ja som taká, vrtula v zadku, 😀 dnes som to chcela všetko dorobiť, lebo večer ideme s kamoškami si posedie´t niekde do reštiky, a zajtra dorobím výzdobu, mm mi ide do lesa na jedličku - konáriky, v sobotu poupratujem a v nedeĺu už len nohy vyložím 😉

lencyca
20. dec 2012

@natal12 mne ich vyšlo32ks...či ti nesplasnú-nemali by,ale nezaručujem 😕

danielaj
20. dec 2012

@anavila, páči sa , tu je celý recept na tie srdiečka s kokosovou plnkou, mňam je naozaj výborná
😉
KOKOSOVÁ SRDÍČKA:
200 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 150 g másla, 1 vejce, 2 lžíce kakaa, 1 vanilkový cukr. Mouku smícháme s cukrem i vanilkovým a kakaem, nakrájeným máslem, přidáme vejce a vypracujeme těsto. Vyválíme na tenký plát a formičkou vykrajujeme srdíčka. Klademe je na vymazaný plech a upečeme v troubě dorůžova. Vychladlá srdíčka slepujeme kokosovým krémem. Svaříme 1 a půl dl mléka s 80 g moučkového cukru a 80 g strouhaného kokosu dohusta a necháme mírně prochladnout. Vmícháme 80 g drcených dětských piškotů, 1 lžíci rumu a do pěny utřených 100 g másla. Slepovaná srdíčka namáčíme do čokoládové polevyu a posypeme strouhaným kokosem

natal12
20. dec 2012

@danielaj dani a tie linecké dávaš na suchý plech alebo aj papier na pečenie? 🙂

natal12
20. dec 2012

@lencyca bože ☹ sa to bojím aj robiť 😅

lencyca
20. dec 2012

@danielaj ja viem,ty si neposedko 😀 u nás by sa to veru nepojedlo,preto robím len pár druhov,to nám stačí,niečo mi ešte dá mamina,ja jej 🙂 tak si to večer uži!aj ja by som kdesi vypadla,ale asi len s Timkom,prilepenom na mne 😀

lencyca
20. dec 2012

@natal12 nemali by,musíš vyskúšat,ked sa budeš bát,tak toho vela neurobíš 😉 ani mne vždy všetko nevíde ako má,ale učíme sa celý život 😀

natal12
20. dec 2012

@lencyca ja sa bojim tých fúkaných najviac že splasnú 😀 ☹ už mám zamiesene na linecké, na vanilkové rožteky a teraz idem na praclíky 😉

lencyca
20. dec 2012

@danielaj Dani,dala bz si mi recept na tie citronové rožteky?milujem citronové,by som urobila na silvestra 😉

womankc
20. dec 2012

@mariettka27to sa aj mne niekedy stane, to nevadí, možno si nemala takú hustú tú zmes , nabudúce skús dať trošku viac tých mletých orieškov, z tých lieskovcov je to zas úplne iná chuť a pečiem to tak do toho zružovenia, pečú sa dosť rýchlo asi tiež tých zhruba 10 minút

womankc
20. dec 2012

@veroni87 prosím ťa včera som si tu niekde stiahla recept na tie tvoje čokoguličky a aj som ich urobila a chcem dať recept kolegovi a nemôžem to ani za svet nájsť, som si to neuložila, nemáš ho niekde po ruke ďakujem

anavila
20. dec 2012

@danielaj dakujem velmi velmi krásne

zaira13
20. dec 2012

ahojte, myslite ze ked som mala kuraciu polievku- vcera robenu, na balkone ze sa mohla pokazit.??

karin0401
20. dec 2012

vajičkova polievka,francuzke zemiaky.a zajtra chcem palacinky

womankc
20. dec 2012

@zaira13 nie nemohla a bolo -2 stupne aj ja to takto bežne skladujem na okne kuchyne všetko

womankc
20. dec 2012

@kadan ako to dopadlo?

zuziq
20. dec 2012

dnes su jogurtove prirodne rezne s ryzou, polievku dojedia fazulovu od vcera, ja som si urobila zeleninkovu s ryzou

natal12
20. dec 2012

@zaira13 neviem ale myslím si že nie , moja babka ked robí napr kapustnicu vianočnu a že sa jej to nezmestí do chladničky tak dá na balkon 🙂

womankc
20. dec 2012

@danielaj danka a dala by sa použiť ako plnka do košíčkov?????

miskap2111
20. dec 2012

My dnes špenátová polievka s vajíčkom a kuracie prsia na mexický spôsob plus celozrnná tortilla.

kadan
20. dec 2012

@womankc ahoj
pustila som sa do toho až dnes ráno, a sú perfektné
ďakujem 😀

zaira13
20. dec 2012

@womankc nakoniec som ju vyliala.. neviem ci bola zla... asi mam divne chute.. asi to bude tehotenstvom, všetko mi pride bez chuti... tak sme si dali viac druheho jedla /cestovinky/

sharmana
20. dec 2012

polievka: fazulová polievka na kyslo
hlavné jedlo: kapustné fliačky

rastulka
20. dec 2012

@andrea2510 Ja mam recept na rafaelo gulky od @womankc 😉 pači sa:

20dkg práškového cukru
20dkg sušeného mlieka
1 hera / ja som dala maslo , alebo aj maslo a heliu pol na pol/
1dcl teplej vody
4 tortové oplátky / ja som robila aj tak, že som dala namiesto toho balík - možno dva približne od oka vianočných oplátok/
15 dkg kokosovej múčky / to je len na obaľovanie /
môže sa dať do vnútra mandľa obielená alebo lieskovec / ja som dávala aj v rume namočené jumbo hrozienka, alebo višne/

Včera som ich robila,ale neviem či vydržia do vianoc 😉 😀

kikaneu
20. dec 2012

babuľky, dlho som vás nečítala, mala som toho veľa....ale už idem konečne aj ja vypekať dobroty.....nemáte nejaký fajn tip na sušienky? lebo medovníky nebudú stačiť.....vďaka

katkas1
20. dec 2012

dnes masko na smotane s haluskami a zostane aj na zajtra, potom nejako napacujem bravcovu panenku s grilovanymi zemiakmi

jachin
20. dec 2012

Brokolicová polievka, granadír

jachin
20. dec 2012

Robila z vás niektorá z KARAMELOVÉHO SALKA burizónové guľky?

zklimekova
20. dec 2012

dnes zemiaky na kyslo , volské oko, opečená klobáska, chlebík, polievka paradajková zo včera 🙂