Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@lucikatn no presne to je aj môj problém 😀 stále sa mi zdá že mám málo a nakoniec neviem čo s tým 😀
Slepačia polievka od včera a zemiaková kaša s marinovaným bravčovým karé plus šalát z pekingskej kapusty.
My máme cuketovo-zemiakovo-pórovú polievku, vyprážaný karfiol, zemiaky s petrž. vňaťou +tatárska omáčka, placky z cukiny.
@titkovamiriam tototo
@vieruna však aj ja mám už navarený džem xixixixii som si doniesla zo Sv. Petra heheheheh 😉 . No ono to záleží aj od odrody, že kedy má ktorá odroda dátum zrenia
Ahojte,tak ja som navarila aj na 2 dni gulášu..dúfam,že sa skôr nezje 😀 😀 ,na večeru vajíčková pomazánka.
od rána len mrazím ,krájam,trhám..no v záhrade roboty kopu len keby sa mi tam chcelo byť ked je také teplo.
@nelinka0401 vidis!!!! Vajickova natierka! Ja ze co s tolkymi vajciami
@ifkael a hned aj z desiatich sprav,u nás sa strašne rýchlo zje 🙂 🙂
Dnes: dojedame kuraciu polievku, bravčový vyprážaný rezeň, zemiaková kaša
prispejem aj ja svojou trosku do mlynu 🙂 spaldove cestoviny so spenatom.. mnamky
Cesnaková polievka, palacinky s nutelou 🙂
dnes len rýchlovka karfiolová polievka s haluškami ....zajtra sa chystáme na náš hrad a do vojenského tábora pod ním tak polievka ešte zostane a naložila som kuracie masko do marinády....spravíme si potom na večeru obložené kuracie bagety alebo žemle ...podľa toho čo kúpim :D
dnes kapustné fliačky a včerajší ríbezľový koláčik https://www.modrykonik.sk/fotoblog/miriamr/albu...
@michaelamilan môžem poprosiť tvoj receptík na šťavnatú čiernu buchtu? ďakujem
ja absolutne neviem čo zajtra variť ☹ poraďte niečo ani nemám na nič konkrétne chuť 😒
@michaelamilan ja som taka ista,tiez varim ako pre regiment🙂
Babule, prosim potrebujem nalev na zavaranie broskyn, kolko vody, kolko cukru. A este prosim Vas kolko ich mam potom sterilizovat? Dakujem.
@veronicka1901 na 1 l vody dávám 0,56 kg cukru, do láhve 720ml se vejde 0,27 l nálevu, a steriluji 25 minut při 85°C
@ellise Dakujem 🙂
Dnes ryžový nákyp s kokosovým pudingom, zajtra zapekané cestoviny
@katkas1 Tak tyhle Hamburgerové žemle jsem dělala podle receptu výborné kuchařky, která své kuchařské umění prezentovala i v pořadu Recept na bohatství, podle Táni :
@natal12 jaj to som nepochopila, ze to potrebujes na urad prace. Ja som myslela, ze pre tu firmu 🙂 No akoze podla mna ti aj dr da potvrdenie, ze si v ten den musela surne na odbery a cakat na vysledky a pripadne ked prides v tej firme za personalistkou, vysvetlis jej, ze po tom mieste zas az tak netuzis, tak ti to kludne ostempluje, ze nie si ziaduca 🙂
Ja som prave dorobila jahodovy toping. Vyzera to velmi dobre 🙂 A uz ked som bola vo svungu, tak som spravila detom smotanovu tortu. Dala som do nej maliny, jahody a cervene ribezle. Mnam. Hadam sa im ujde 😀
@syla nech sa páči https://www.modrykonik.sk/fotoblog/michaelamila...
@slavka1307
@lienka2 Kocky, nestihala som posledne dni nakuknut na MK, tak pisem receptik neskor. Najskor veterniky a ten kokosovy musim pohladat....🙂
Na cesto uvarime 250 ml vody, 160g tuku a stipku soli, ked zacne zmes vriet prisypeme 160 g polohrubej muky a ceto odpalujeme asi 5 min. Nechame vychladnut a po jednom zaslahame 5 vajec. Zmes najskor vyzera ako "odseknuta", ale potom sa krasne spoji. Cesto dame do vrecka s ozdobnou spicou a striekame na vymasteny a vysypany plech venceky, plati stare zname- ruru neotvarat. Ja zvyknem piect cca 12 min. Este horuce prekrojime. Vacsinou robievam jeden a pol davky.
Na plnku som uvarila 500 ml mlieka, 1 vanielku a 2 Zl. Klasy na kasu, nechat vychladnut. Zvlast vymiesat 1 maslo, 15 dkg cukru, potom po lyziciach zaslahat kasu a jahodovy dzem podla chuti. Kedze sa plnka strieka cez nastavec, kusky jahod som dala na plnku. A na to zasa ozdobne nastriekat slahacku, osobne mam najradsej normalnu, s praskovou to nie je "ono". A dobre vychladime🙂
@daniela15 Kocky, nestihala som posledne dni nakuknut na MK, tak pisem receptik neskor. Najskor veterniky a ten kokosovy musim pohladat.... Na cesto uvarime 250 ml vody, 160g tuku a stipku soli, ked zacne zmes vriet prisypeme 160 g polohrubej muky a ceto odpalujeme asi 5 min. Nechame vychladnut a po jednom zaslahame 5 vajec. Zmes najskor vyzera ako "odseknuta", ale potom sa krasne spoji. Cesto dame do vrecka s ozdobnou spicou a striekame na vymasteny a vysypany plech venceky, plati stare zname- ruru neotvarat. Ja zvyknem piect cca 12 min. Este horuce prekrojime. Vacsinou robievam jeden a pol davky. Na plnku som uvarila 500 ml mlieka, 1 vanielku a 2 Zl. Klasy na kasu, nechat vychladnut. Zvlast vymiesat 1 maslo, 15 dkg cukru, potom po lyziciach zaslahat kasu a jahodovy dzem podla chuti. Kedze sa plnka strieka cez nastavec, kusky jahod som dala na plnku. A na to zasa ozdobne nastriekat slahacku, osobne mam najradsej normalnu, s praskovou to nie je "ono". A dobre vychladime Dnes o 22:19 • Odpovedz • •
@titkovamiriam ja to pochopím, som tiež tak strelená do zavárania, ale hlavne do varenia a pečenia 😉
@fordikford ten je najlepší, myslím, že mám recept aj v albume 😉

my dnes hrachovo-zeleninová polievka,rozstrelené španielske vtáčky s ryžou a ríbezľové mafiny 🙂