Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Vcera paradajkova polievka so syrom a palacinky s visnovym lekvarom, cerstvymi broskynami a slahackou.
Dnes polievka so sunkovymi knedlickami, hovadzie platky dusene s paradajkovou omackou a knedlou. Dcera ma hovadzie na zelenej fazulke s varenymi zemiackami.
dnes muž aj s malým dojedli plnené cuketky zo zemiačikmi a ja som mala chut na varene zemiaky na paprike zo slaninkou k tomu kyslé mliečko 🙂)
dnes ciernohorsky rezen s varenymi zemiakmi s masielkom a petrzlenovou vnatou 🙂 maly ma rezne na prirodno so zemiackami.
Viprážaný karfiol zemiaková kaša a zeleninový šalát k tomu 😉
no baby ja som dnes po dlhej dobre robila grilovany encian na panvici a k tomu nove zemiaky a ladovy salat s mrkvou,... a zajtra mam v plane dusenu soju na cinsky sposob s ryzovymi rezancami, teda samozrejme ak nepojdem rodit 😀
baby, obdivujem vas, ze sa vam v tychto teplotach chce vyvarat...
ale asi si nepomozete, co?
🙂
@veroninna1 aky recept?
ja som robila min. tyzden tento http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=41815 a bol vyyyyborny... ale teda bez cokolady som robila, to uz sa mi nechcelo. 😉
@jasminet tento co som robila je ale slany
@veroninna1 aha, ten mam rada tiez. 😉 s udenym maskom, cesnakom, k tomu miesany salat - mnam 😵
@natalii6 jéééjo , to ma teší a dúfam,že chutilo... 🙂 inak tie syrové pagáče odporúčam ,sú výborné a podľa mňa aj málo pracné 😉
dnes brokolicova kremova so zemiakmi,palacinky s malinovym dzemom,zo vcera este ostalo par kuskov cukinovych reznov so sunkou a syrom,dame si na veceru s chlebom 😉
dnes paradajková polievka, druhé- zemiaky uvarené v šupke, potom očistené, nakrájané na kúsky, pomastené roztopeným maslom a zamiešaný cottage chees(neviem, či píšem spreávne) s pažítkou najlepšie nám chutí sabi. + šalát z čerstvej zeleniny- kapusta, mrkva. Toto jedlo mi poradila mamina v MC a je to veľká mňamka 😉.
dnes som mala na poobedie iné plány, ale zmenili sa, nečakane som dostala bedničku marhúľ ...tak teplo, neteplo.....u nás sa robil marhuľový džemík 🙂
u nás bola včera zemiaková polievka, a z nedele zostalo ryže, tak som urobila plnenú papriku s rajčinovou omáčkou, my to ľúbime s chlebíkom 😉 dnes deti idú s babkou a dedkom zase na kúpalisko, tak my s mm dojeme papriku na večeru, v piatok mám dovolenku, tak ešte neviem, čo variť, ale určite budem piecť perník, nejaký ovocný koláčik, chorvátske pečivo a ak stihnem aj niečo slané + pobali´t sa, ideme k vode na stanovačku na 2 dni, tak sa teším, budeme vari´t kotlíkový guláš, grilova´t mäsko, zeleninku..., pekný deň kočky, idem sa chysta´t do roboty 😖
Dobré ránko babulky, ja dnes zasa nevarím, ideme preč. No na zajtra sa teším 😀 dostala som cuketu, tak vyskúšam cuketové fašírky. Nedávno sem niekto dával receptík, no neviem kto. Ale už teraz si nane chutím!!!!!!
Inak tú cukinu som dostala žltú. Tá chutí nejako inak ako klasická zelená 😕 ? Lebo takúto som ešte nejedla 🤐 ďakujem a prajem krásny slnečný dník!
Dnes: vyprážané patizonove podkovičky, zemiaky varené v šupke, opražené na masle, jogurtový dressing
a mám odložené bravčové steakové minútky, tak možno tie ešte spravím s ryžou, asi na večeru, lebo mm je taký "mäsový" 🙂
@veronicka1901 samozrejme všetko sú to zdravé veci a hlavne nezaťažujú , ja mám stále ešte tak dobrých 20 kg nadváhu a teda nemám žlčník a tak si musím dávať pozor, ja si napríklad ovocie aj zeleninu šúpim / i keď v tej šupke je kopu vitamínov 😒 / a ak to má jadierka aj tie dávam dole , snažím sa vyhadzovať vyprážané veci, obmedzujem množstvo tukov, ja aj musím vyberať ktorú zeleninku môžem , ale zväčša sa snažím všetko, nemala by som celozrnné veci , ale jem ich , obilniny treba . Dve veci čo si neviem moc opraviť, je pitný režim to sa musím doslova sústrediť , ale dá sa, nesladím čaje a ak tak medom, alebo trstinovým cukrom ,a j stéviu mám, ale ostatným to nechutí, tak to len sem tam dávam a nepijem sladké nápoje , len naozaj výnimočne, robila som si aj takú kúru s vodou, to je super , ale nie som zatiaľ dôsledná. No a nedokážem sa zatiaľ zbaviť sladkostí - to som len v dosť veľkej miere obmedzila a pečiem len ľahšie zákusky a nie moc často . No a po veľmi dlhej dobe som začala intenzívnejšie cvičiť , zatiaľ sa mi darí len 2x v týždni a doma bedminton . Pohyb a pitie zatiaľ považujem za najdôležitejšie . stravu upravujem postupne, momentálne sa snažím obmedziť množstvá a nastaviť pravidelnosť v jedle
Vždy je dobré začať i keď po troške, ako vôbec nie . A teda ja varievam aj klasické jedlá samozrejme, ale snažím sa to robiť v zdravšej forme
@lululka555 ahoj ano chutilo 😉 obcas idem na tvoju stranu a rada sa tam inspirujem 🙂 a este sa ta chcem spytat ten struhany tvarohovy kolac robis klasika na velky plech alebo na mensi? lebo ja som ho robila asi 2x a ta struhana cast co sa dava hore sa mi zdala malo
@michaelamilan zlta chuti tak isto ako zelena,mame v zahradke,tak viem 🙂
ahojte, maju na slovensku sojove mlieko, take v krabiciach, nie praskove? ideme na dovolenku na slovensko a nie som si ista ci sa to da kupit normalne v Tescu alebo inom hypermarkete?
@natalii6 ahoj ďakujem , robím na klasický plech, cesto si vždy rozdelím, jednú časť nechám o trošičku väčšiu a dám stuhnúť do chladničky a potom už strúham. Tú málinko väčšiu časť dávam na spodok, Asi si nechávaš málo cesta na vrch. 😉
dnes nevarím , 🙂
@danielaj 5.29 a ty uz pises,co budes varit. Neblazni! Ja mam problem o 8 vstat z postele. Dnes nevarim, ideme na kupko a obed bude tam, urcite salat a cestoviny. Na veceru este neviem co,ale nieco sa vzdy vymysli. Asi nieco v style co zahradka da, vyprazana cukina + pyre.
Ahojte tak u nás dnes kuracie mäsko na smotane a cestovina.A varím plný hrniec kukurice tak decká sa už nevedia dočkat 🙂
u nás zeleninová polievka od včera a už sa varia zemiaky na granadír 🙂
nakolko sme obaja pracujuci a obedujeme v praci, tak cez tyzden len tak narychlo varim, dneska kysla koprova polievocka a kto bude chciet da si volske oko do nej 😉
@snu super ,dakujem ešte som ho nerobila ale v nedelu vyskúšam 🙂 🙂

Dnes zeleninova polievka s pismenkami (por, cesnak, cuketa, mrkva, petrzlen), pecene kura s ryzou, cuketovy kolac.