Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@denne73 ahoj aj ja mam ten problem. nemozem vajcia, cokoladu, paradajky vo vacsom mnozstve, ovocie ziadne okrem banana, samozrejme strukoviny... hlavne s polievkami som uz vycerpala inspiraciu. dookola robim vyvar, zaprazenu s haluskami, mrkvovu a to je tak vsetko. Inak obedy nie su az take zle, mozes robit cestoviny na rozne sposoby (zapecene, so smotanovou omackou, na sladko,... atd) alebo ine sladke jedla (pirohy, sulance, dukatove buchticky - ale mne napriklad aj kysnute robi zle, hlavne cerstve), potom rozne maso s ryzou/zemiakmi. co varis ty najcastejsie? mozno ma inspirujes.Budem ti velmi vdacna.
bryndzove halusky dnes som navarila.
@denne73 ahoj, ja som na tom bola prvych 6 mesiacov podobne 🙂 bola som na cestovinach, ryzii kur.masku, jablkach, bananoch a vela vela jogurtov a acidko... ale jedno ti chcem povedat - az prilis neskoro som prisla na to, ze maleho nebolelo brusko z mojho jedla ale len preto ze mal normalne novorodenecke koliky... vraj len 0,1 % z celej tvojej stravy sa dostane do mliecka. takze neobmedzuj sa zbytocne pretoze to prejde. malicka je este malinka, musi si zvyknut na to, ze vobec prisla na svet a jej traviaci trakt nie je este celkom vyvinuty. davaj si pozor len na tie hlavne veci - cibula, cesnak, paprika (to bolo u nas TOP, aj mleta surova sterilizovana), cerstve pecivo a cerstve kolace, strukoviny, citrusy. to by malo byt vsetko. oriesky, bobule, paradajkty, a pod mozu vyvovat vyrazky, to si over. neboj to vsetko prejde a bude dobrucko 🙂
krkovicka, kysla kapusta a zemiakove knedlicky s cibulkou a paradajkova polievka s kukuricnymi lupienkami
baby, neviete kde sa dá zohnať údená mletá paprika???
Ja som si dnes vymyslela tarhoňu a kuracie mäsko s mrkvičkou 🙂 super to bolo, manželovi som nechala len tak na ochutnávku 😀
@kvojtanikova skús šošovicovú, zeleninovo-fazuľovú s párkom, brokolicovú, špenátovú, mliečnu zo zelených fazuliek, mliečnu s ľadovým šalátom, zeleninovú s knedlíčkami či krupicovými haluškami, ....
@cervena_ciapocka ked strukoviny nemozem ziadne, ani brokolicu/karfiol & zo zelerniny len mrkvu a petrzlen...
@kvojtanikova ahaaaa ... a ľadový šalátik? alebo potom k tej mrkve a petržlenu dať čerstvú bielu kapustu
listy dokoncene dobra prplacka ze som sa ja na to dnes dala 🙂
kvojtanikova polievky-rascova,masove vyvary-raz s haluskami,raz scestovinami...,spenatova,rybacia,zemiakova,cukinova....
zajtra budem robiť cibuľovú do bosniačikov 🙂 a francuzaky 🙂
@denne73 vies co,ja som jedla dokola zemiaky,ryza a maso k tomu,mrkvu a potom mi robil muz cestoviny s masom,mrkvou a cukinou( a to aj v obmene namiesto cestovin riza abolo rizoto..).v podstate som mala respekt pred zeleninou a ovocim(neviem,ci spravne..),ja som si aj jablka varila na kompot,ak by nahodou..
dnes mrkvovo hraskova polievka s krupicovymi haluskami, pecene kare s horcicovou omackou, zemiakova kasa, salat
a čo zajtra? 🙂 paradajkova polievocka zostala, este tam mam aj vyvar kuraci. manzelik je velmi chory, ma 39 horucky, nieco lahke by to chcelo. dame tarhonu s hovadzim platkom alebo zeby pangasia s kasou? uvidime... mam chut na mc donalda 😀 a nie som tehotna 😀 😀 😀 😀
@kralicica ako robis paradajkovu, z pretlaku ci z rajcin? Vyskusala by som, mala to sice nezje, ale Petrik by mozno zjedol, ved rajcinky uz pomaly moze ochutnat. A ja by som si veru tiez dala taku fajnu, so syrom 😵
ja dnes zeleninovu polievku so struhancekmi a druhe neviem, chcela som masko, ale som zabudla z mraznicky vybrat, tak asi len pangasiusa, mam tam este jeden kusok, mm aj tak je do zajtra prec.
@maculik ja rajčinovu z pretlaku robim takto spravim svetlu zasmžku,pridam pretlak,rozmiešam a zalejem množstvom vody,kolko chceme polievky.Pridam bobkovy list,cierne korenie,sol necham varit a po chvilke pridam väčšinou cestovinu guličky-tarnou alebo pismenka dochutim kryštalovym cukrom 🙂
@maculik ahoj, paradajkovu robim famoznu 🙂 vsetci sa oblizuju. robim z toho parad. pyre co je v takej 500g krabicke plus niekedy pridam este lupane krajane paradajky z konzervy aby to bolo take chunky, s kuskami, ale nie kazdy to ma rad. je to moja najoblubenejsia polievka. to jedno pyre plus konzerva stacia do vacsieho hrnca cca 2 litre, das to klasicky varit s vodou, pridas sol, mlete cierne korenie, prelisovany strucik cesnaku 3 listky bobkovy list a nechas prevriet cca 15 minut. na zaver pridas oregano prip. bazalku, prip. provensalske korenie. nerobim ziadnu zaprazku ani cestovinu, podavam s nastruhanym syrom, ktory sa v tom krasne roztopi, ale skvele je to aj s kopcekom nesladenej slahacky. dobru chut 🙂
@kibuk @kralicica dakujem 🙂 Idem poobede na nakup, tak som si hned dopisali suroviny, syr mam, tarhonu neviem, ci mi este ostala, ak nie, spravim teraz tu bez a ked mm pojde bud.tyzden na SK, tak mi donesie a vyskusam aj s tym.
A tie pismenkove cestoviny dobre ze pripominate, tie tu tiez nie su a hodili by sa mi pre Petika, takze tie mu tiez pisem na zoznam 🙂
dnes pecene jaternice, pecene zemiaky, kysla kapusta (tu sa ja este ale bojim jest)
happy mnaaaam 🙂

ahojte tak my mame dnes brokolicovu polievku a zapecene kuracie stehna s ryzou 😎