icon

Čo kúpiť na tortu, ozdoby a ako ju upiecť a naplniť

3. nov 2025

Ahojte chcem dcérke urobiť tortu plnenu malinami, žiadny fondat, potrieť krémom ( chcela by som mascarpone s tými malinami, tuším musím i vyšľahať šľahačku). Mám okrúhlu formu Priemer 20cm, novú a z Temu chcem kúpiť ešte sviečky a na zapichnutie ozdobu Happy birthday. Videla som tam aj sady na robenie torty a taký okrúhly podnos čo pomáha pri zdobení a tie špeciálne spachtle na krém čo s nožom asi nespravím.... Lenže neviem ako nato a čo objednať ešte z Temu...minule som kupovala tortu z cukrárne, ale chat GPT mi napísal že takú čo píšem viem urobiť za cca 12e...momentálne nemám nato kupovať od niekoho za 70-100e ...poradíte mi ako nato, ideál video či fotopostup a hlavne čo okrem sviečok a zapichnutia do torty kúpiť? Dajú sa kúpiť aj nejaké obrázky? Prípadne umelé kvety?Dcéra je pubettiacka a nechcem si to komplikovať kedze mám malé babatko.
V pečení nie som veľmi dobrá, taký amatér a na torty level 0😃.
Ďakujem za pomoc v oboch oblastiach.
PS: narodeniny má o necelé 2 týždne.

Strana
z3
martul
3. nov 2025

@anonym_autor na internete je milión receptov na korpus a plnku, tam by som začala.
Temu ti tortu neupečie🙂

autor
3. nov 2025
@martul

@anonym_autor na internete je milión receptov na korpus a plnku, tam by som začala.
Temu ti tortu neupečie🙂

@martul ja viem, ale ja okrem okrúhleho plechu Lidlu nemám žiadne nástroje na ňu.Vážne ja rada navarím a veľa ľuďom chutí ale koláče a torty to iba snáď koláče nejaké na Vianoce robím...

anonym_1e7e8a
3. nov 2025
@anonym_autor

@martul ja viem, ale ja okrem okrúhleho plechu Lidlu nemám žiadne nástroje na ňu.Vážne ja rada navarím a veľa ľuďom chutí ale koláče a torty to iba snáď koláče nejaké na Vianoce robím...

@anonym_autor a nebude jednoduchsie tu tortu objednat? Ked je to jednorazova zalezitost, tak "nastroje" a vsetko mozno bude drahsie ako to proste dat spravit profikovi podla zelania...

anonym_d809d4
3. nov 2025

Ufff neviem ci to je dobrý nápad, piecť na narodky a 1x ked nemas žiadne skúsenosti. Cukrárina je ťažká, ak nedodrzis postup, mlzle to byt celé zle.
Ale skúsim ti pomôcť.
Korpus urob presne podla návodu. Rob ho dva dni vo pred. Keď úplne vychladne, prerez ho a daj do chladničky zabalený v potravinárskej fólií. Bude sa ti s nim lepšie manipulovať.
Krem 500g mascarpone, 2ks šľahačka, cukor.
Daj si uvariť vodu s cukrom a potom tu vodu jemne vylej na korpusy. Nie vela, ale aby boli korpusy vláčne.
Na to ulož krém, maliny, znova Korpus , krém, maliny...ked to budeš mať, použi zbytok krému a obtri tortu, celu ju obal do fólie a do chladničky na noc. V den oslavy, použi ganache ktorú si urobíš den vopred. Ne super na obter torty. V den oslavy obtri tortu a vyzdob ked aj dekoraciami z temu.

autor
3. nov 2025
@anonym_1e7e8a

@anonym_autor a nebude jednoduchsie tu tortu objednat? Ked je to jednorazova zalezitost, tak "nastroje" a vsetko mozno bude drahsie ako to proste dat spravit profikovi podla zelania...

@anonym_1e7e8a ani nie v decembri mi bude treba robiť ďalšie dve, nedávno som objednala sebe za 75e z cukrárne a pritom podobnú viem urobiť za 12e , toľko peňazí dať odmietam...(tých 75e)

svettii
3. nov 2025

Som si istá, že nájdeš aj recept na tortu, ktorá bude jednoduchá na prípravu, proste niečo pre absolútnych začiatočníkov. 🙂 Alebo si pomôž chatom gpt 😀 Mne už veľakrát pomohol, aj keď samozrejme nevie všetko.

vikusjk
3. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_1e7e8a ani nie v decembri mi bude treba robiť ďalšie dve, nedávno som objednala sebe za 75e z cukrárne a pritom podobnú viem urobiť za 12e , toľko peňazí dať odmietam...(tých 75e)

@anonym_autor vobec sa toho neboj, ak je to pre rodinu, to zvladnes ;) Ta okruhla tacka, co sa toci, je dobra vec. Nemam ju z temu, ale z ikei - pisala som ti do druheho prispevku. Dost to pomaha pri uhladeni torty. Ale pomozu ti aj hladitka, ak najdem, ze ake mam ja, tak ti poslem. Nie uplne ako ta spachtla na obrazku, co si dala, ale trochu ine, no podobne.

autor
3. nov 2025
@vikusjk

@anonym_autor vobec sa toho neboj, ak je to pre rodinu, to zvladnes ;) Ta okruhla tacka, co sa toci, je dobra vec. Nemam ju z temu, ale z ikei - pisala som ti do druheho prispevku. Dost to pomaha pri uhladeni torty. Ale pomozu ti aj hladitka, ak najdem, ze ake mam ja, tak ti poslem. Nie uplne ako ta spachtla na obrazku, co si dala, ale trochu ine, no podobne.

@vikusjk to je v tom sete z Temu , také akoby spachtlicky a po uhradení vieš krutenim vytvoriť pi bokoch akoby vlnovku...alebo iný tvar..

lindous
3. nov 2025

Toto sú veci, ktoré chcú cvik a žiadne vybavenie nepomôže, keď to nemáš v ruke… treba tréning, postaviť tortu tak, aby držala a pekne ju potiahnuť krémom vyzerá na videách pomerne jednoducho, ale nie je to zas také ľahké - alebo teda aspoň mne trvalo dosť dlho to vycibriť a často to boli nervy, ty možno objavíš skrytý talent 😅 narýchlo by som išla do nepečenej verzie alebo potom nejaký jednoduchý piskotovy kolac s krémom a malinami, navrch napr. želé, len to spraviť v tortovej forme 😊

vikusjk
3. nov 2025

nieco taketo: https://www.natortu.sk/hladitka-a-ine-pomocky/p...
nemam presne to, ale velmi podobne. je to kovove a je lepsie, ako plastove (plastove mam tri, ale najlepsie sa mi pracuje s kovovym)

vikusjk
3. nov 2025
@anonym_autor

@vikusjk to je v tom sete z Temu , také akoby spachtlicky a po uhradení vieš krutenim vytvoriť pi bokoch akoby vlnovku...alebo iný tvar..

@anonym_autor vlnovku vytvoris aj lyzickou ;) ale ok, ved kludne objednaj, vyskusas, uvidis...

martul
3. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Ja by som chcela vidieť recept, z ktorého upečieš tortu za 12 eur, pošli mi ho, dík.

tilly
3. nov 2025

Hmm. Keď nevieš vôbec piecť, ísť rovno do torty, no neviem. A teda s tými 12 eurami sa mi moc nechce veriť, že sa zmestis s mascarpone, šľahačkou, malinami, nebodaj bielou coko v kreme... na dobrý korpus môže ísť veľa vajec, mám jeden recept, kam ide až 8 vajec... ak to bude oslava len pre rodinu, kde sa na prípadnom nezdare zasmejete, ok, ale keby som to mala dať cudzím, asi by som neriskovala. Ale tak vždy môžeš urobiť cheesecake, to nie je žiadna veda a po instagrame behá kopec receptov

luxus10
3. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor na tom nie je nic tazke, korpus upecies, ja ho delim zubkatym nozom na 3 casti , dam na 3 taniere , 1 korpus potriem schwartau merunka dzemom, natriem krem, dam dalsi korpus, pozes pokvapkat rumom, nanho krem, posledny korpus a celu tortu natriem kremom a na vrch vylejem polevu-puncovu, alebo cokoladovu, kupim jedle kvietky v potravinach, aj to farebne drobne na zdobenie torty, poobhadzujem boky aj vrch, dam vychladit do chladnicky, na druhy den zapichnem sviecky a je to...

krem som teraz robila z dr.oetker vanilkoveho prasku -napln do torty-2 ks sackov som vysypala do slahacej misy v ktorej uz bola 180 ml chladna slahacka tekuta 33% a 220 ml polptuc. chlad. mlieka, 2 sacky vanilk. cukru-spolu vyslahat 1min. na ot. 1, 4 min. na ot. 6, 1 min. na ot. 1-robot ma 1000W a max 7 otacok, a do toho som dala 1 PL rumu a 250 g makkeho masla ponechaneho cca pol dna pri izbovej teplote, a znova vyslahat, 1 min. ot. 1, pol minuty ot .6, 1 min ot.1, prekryt foliou a dat do chladu...hotovo...krem bol vybornej konzistencie a chutil bozsky...

a na natieranie kremu som pouzila taku bielu lopatku co bola sucastou robota...

lindous
3. nov 2025

A ako píšu baby, občas pečiem aj pre známych, nie ako zárobkovú činnosť, ale za suroviny a teda vyškriabe sa to na dosť vyššiu sumu… jasné, stále lacnejšie ako objednaná, ale fakt sem hoď ten recept, pozrieme ho radšej

andrejka2424
3. nov 2025
@martul

@anonym_autor Ja by som chcela vidieť recept, z ktorého upečieš tortu za 12 eur, pošli mi ho, dík.

@martul Táto moja mohla asi tolko stáť.Robila som v piatok synovi.Úplne amatérsky,bez umeleckého cítenia.Ale chutná extrémne , ani tie drahé na objednávku nám nikdy tak nechutili.Ani korpus neviem krájať,tak len na polovicu, z 5 vajec.Krém je šĺahačka,mascarpone,nutela a banány na pol prekrojené. A autorka,nič z temu nebolo treba.Ak máš doma mixér a stierku.

martul
3. nov 2025
@andrejka2424

@martul Táto moja mohla asi tolko stáť.Robila som v piatok synovi.Úplne amatérsky,bez umeleckého cítenia.Ale chutná extrémne , ani tie drahé na objednávku nám nikdy tak nechutili.Ani korpus neviem krájať,tak len na polovicu, z 5 vajec.Krém je šĺahačka,mascarpone,nutela a banány na pol prekrojené. A autorka,nič z temu nebolo treba.Ak máš doma mixér a stierku.

@andrejka2424 no, veď táto hej ....

andrejka2424
3. nov 2025

Inak,keď potrebujem,aby torta aj trochu vyzerala,tak mám šikovnú kolegyňu a spraví mi vždy za perfektnú cenu.Touto ma prekvapila zadarminko na narodky -v panelákovej chodbe mi zaspievala veĺa šťastia zdravia.No za nič by som ju nedala 😁

andrejka2424
3. nov 2025
@martul

@andrejka2424 no, veď táto hej ....

@martul Aj na 16 nar.bude.Syn si tú moju vyžiadal,že mu najviac chutí. Pochybujem,že pani čo ide piecť prvý krát v živote vytvorí dokonalý zázrak. Jedine,že by mala vrodený talent.

anonym_e061cb
3. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor potom neviem čo tu trapošíš, keď si si schopná upiecť tortu za 12e.taka profíčka a otázok máš ako neviem čo

selest
3. nov 2025

V pohode robim vzdy detom tortu sama. Dnes si vies bud dat vyrobit jedly obrazok podla vlastnej predstavy alebo vybrat z toho co maju,kupit rozne ozdoby ale pouzit pralinky alebo urobit z fondanu male ozdoby atd. Kruh lepim priamo na tortu a z fondanu a jedleho obrazku vytvaram zapichy postavicky, kvietky atd. Dokonca som robila podla pinterestu bagre auticka 3d... Ale do 12€ sa zmestis tak max s korpusom a kremom. Ked zaratas ozdoby ci oplatky, modelovaciu hmotu, farbiva, zapichy- sviecky atd tak ja sa bezne do tych 25-30e zmestim. Ale vzdy potom nadavam ze toto je naposledy co to robim.

andrejka2424
3. nov 2025
@selest

V pohode robim vzdy detom tortu sama. Dnes si vies bud dat vyrobit jedly obrazok podla vlastnej predstavy alebo vybrat z toho co maju,kupit rozne ozdoby ale pouzit pralinky alebo urobit z fondanu male ozdoby atd. Kruh lepim priamo na tortu a z fondanu a jedleho obrazku vytvaram zapichy postavicky, kvietky atd. Dokonca som robila podla pinterestu bagre auticka 3d... Ale do 12€ sa zmestis tak max s korpusom a kremom. Ked zaratas ozdoby ci oplatky, modelovaciu hmotu, farbiva, zapichy- sviecky atd tak ja sa bezne do tych 25-30e zmestim. Ale vzdy potom nadavam ze toto je naposledy co to robim.

@selest Ak to má byť veĺká,ťažká torta,tak veru do 30 určite.Len neviem,prečo si myslì,že jej k peknej torte dopomôžu bučory z temu.Je to aj tak o praxi a šikovnosti. Ja obdivujem každého,kto sa s tým vie tak pekne vyhrať.

stefi_k
3. nov 2025
@andrejka2424

@andrejka2424 nabuduce tu tortu napln v rafiku a nechaj cez noc stuhnut. Druhy den krajom prejdes malym nozokom a nebudes mat vydute kraje.

simca06022011
3. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Nepotrebujes nic specialne... normalne upeciem korpus vo forme,ja robim aj dva naraz (20cm by u nas urcite bolo malo.. ja mam cca 28-30cm, dve robim, ale aj malicke su zlate, podla toho kolko ludi bude jest). Krem robim jedine zo slahacky a cokolady (do toho sa da dat aj mascarpone = mne to prislo zatial vzdy zbytocne)... drzi vzdy super v akejkolvek podobne z akejkolvek farby cokolady (uz som robila aj viac farebne). Nakrajam korpus, natriem ovocim = maliny zvyknem zvarit, pripadne pouzijem dzem, natriem aj kremom, navrstvim kolko mam vrstiev, tym istym kremom to aj obtriem vsetko. Nedavam fondant ani nic podobne, uz po skusenostiach niekolkorocnych davam ganaze polevu (cokolada, smotana), odobime ako chceme = ovocie, alebo hobliny cokoladove alebo som uz aj vyrabala z fondanu postavicky/ozdoby (daju sa aj kupit)...

anonym_d635a6
3. nov 2025

Vybodla by som sa na celé Temu a ich umelé serepeticky. Môžeš spraviť aj cheesecake a ozdobit ho, alebo klasickú tortu, ktorú nemusíš ani obťahovat a necháš ju “nahú”. ozdobovala by som čerstvým ovocím a prípadne by som si kúpila jeden téglik jarných kvetov, to určite urobí lepší efekt ako sprostosti z Temu

20erika07
3. nov 2025

Tortu spravíš určite, za 12e sice nie ,ale oveľa lacnejšie ako v cukrárni. Ak by ti to pomohlo, pridávam recept na korpus ,podla tohto sa vzdy podari. Nemusíš ju čačkať z vecickami z temu, ozdôb ovocím, čokoládky, gulickami, prkotinkami jedlymi. Nemusíš ju ani obtierat ak chces lacnejsiu verziu, pekne su aj nahé torty. Snaž sa rozrezat korpus na rovnake časti. Podari sa ti to určite.

tilly
3. nov 2025

Kočky pls môžete mi pomôcť vyrátať cenu takej torty? Mne tých 12 eur nedá pokoj 😅
Nerátam cukor a múku, to sú bežné veci, čo máme vždy doma a zas taká suma to nie je, nerátam energie (tie mám zadarmo, ak svieti slnko) a nerátam cenu môjho času a práce, lebo to by sa dostalo na tú sumu z cukrárne, takže čisto korpus, krém a ovocie, možno džem? Ale ten tam tiež nejde celý
5 vajec je cca 1,6 ( keď rátam 3,30 za 10)
Šľahačka (väčšinou idú aspoň dve do krému, keď rátam takú lacnejšiu lidlovu, tak to je 1,10 x 2
Mascarpone mi Google ukázal 3,15 z lidlu, biela čokoláda 1,40 v akcii x 2. Maliny 2,50 za 125g, čiže tiež aspoň dve balenia. Prdopeč má zanedbateľnú cenu.
Keby dom robila cokoladovobananovu
Tak by som asi prirátala kakao, ale zas banány nestoja tolko, čo maliny...
Čo som zabudla, alebo dala odveci cenu? 🤔

anonym_92e406
3. nov 2025

https://kuchynalidla.sk/recepty/ombre-torta-s-t...

Tato by podla mna mohla byt. Blbuvzdorna, pekna a chutna. Kupis sviecky, zapich nejaky tematicky podla zalub pubertiacky a hotofka 😉

andrejka2424
3. nov 2025
@tilly

Kočky pls môžete mi pomôcť vyrátať cenu takej torty? Mne tých 12 eur nedá pokoj 😅
Nerátam cukor a múku, to sú bežné veci, čo máme vždy doma a zas taká suma to nie je, nerátam energie (tie mám zadarmo, ak svieti slnko) a nerátam cenu môjho času a práce, lebo to by sa dostalo na tú sumu z cukrárne, takže čisto korpus, krém a ovocie, možno džem? Ale ten tam tiež nejde celý
5 vajec je cca 1,6 ( keď rátam 3,30 za 10)
Šľahačka (väčšinou idú aspoň dve do krému, keď rátam takú lacnejšiu lidlovu, tak to je 1,10 x 2
Mascarpone mi Google ukázal 3,15 z lidlu, biela čokoláda 1,40 v akcii x 2. Maliny 2,50 za 125g, čiže tiež aspoň dve balenia. Prdopeč má zanedbateľnú cenu.
Keby dom robila cokoladovobananovu
Tak by som asi prirátala kakao, ale zas banány nestoja tolko, čo maliny...
Čo som zabudla, alebo dala odveci cenu? 🤔

@tilly Asi myslí takú mini ako je zvyknutá robiť cheescake. Ja som kupovala mascarpone v akci za lepšiu cenu- okolo 2,40 -2x,vajcia mám domáce 10 ks za 2,50.Šĺahačky som kùpila tie lidl -jednu do plnky,jednu do polevy,1 ks horká čoko lidl-okolo 1,70 za 100 gr cca.Cukru som tam dala do cesta max 180 gr a nutelu asi 3 lyžice.Kakao tuším 3 eurá,necelú polku som minula a banány,necelé kilo asi padlo-tie su teraz 1,70.Ale torta mala odhadom okolo 2 kg max.

betulinka1
3. nov 2025

@anonym_autor Skus taketo nieco. Maju rozne znacky aj farby. Bezne z toho robim ten vrch na tortu ale aj ako plnku s ovocím. Potom mas moznost dat hore jedlý papier. Aj to je celkom mile na tortách.

Strana
z3