icon

Čo navariť svokre?

leuska15leuska15
27. máj 2021

Ahojte. Svokra ma a prísť na obed a chytá ma panika. Ona je neskutočne strašná. Je to taka ta pravá dedinská tetka (nič proti dedine, tiež som z dediny) ktorá chová kury, prasa, kačky, ovce. Mysli si ze je pupok sveta, že je najúžasnejšia a my jej nesiahame ani po päty.
Veľmi dobre vari a vie o tom. Keď videla co som ja kedy navarila, väčšinou to bolo- malo slané, malo kyslé, rezne majú byť chrumkavejsie a viac vyklepane (tenšie), v tejto polievke musí byť viac octu, k tejto musí ísť chlieb, tieto zemiaky sú málo slané atď atď...kurča varia len lenivé ženy (a takéto ma názory) Ja sa snažím variť dobre ale zatiaľ mi to tak v 60% vyjde dobre a v 40% nie tak dokonale. Okrem toho, ja také tie typické jedla ani až tak neviem,, varím si kuksus, bulgur, quinou s dusenym mäsom a zeleninou.
Chcela by som niečo čo ona dokáže zjesť ale zas tak aby som sa na niečo nehrala (čiže nie rezeň s majonezovym šalátom) - lebo to by určite ofrflala tak ci tak :/
Jaj a zabudla som dodat- nič, ale nič naozaj nič na svete pre ňu nie je dôležitejšie ako jedlo.

lucka2019
29. máj 2021

@janci05 mnaaaaam toto si aj ja uvarim 😄👍😋

aandrea9
29. máj 2021

@leuska15leuska15 tie obrátené rezne sú skvelá vec👍 ja robím z rezníkov na minútky. A do zálievky nasypem mix čo mi padne do ruky. Od zmesi na bravčové pečené az po provensalske bylinky 😁 zálievku robim iba z vody a pridám cca dve lyzice oleja z vypeku.

janci05
29. máj 2021

@lucka2019 Veru uvar, u nás jedno z najobľúbenejších jedál. 🙂

erikab82
29. máj 2021

Kašli na ňu ,to je jediné riešenie. Nech jej uvarí jej syn. A ak ti to ofrfle, tak jej povieš, že to varil jej syn pre ňu, že ju chcel veľmi potešiť a hodíš strašne nešťastný výraz 🙂

leuchtturm
29. máj 2021

Na tvojom mieste by som nevenovala tomu taku pozornost. Ako decka nas rodicia ucili, ze na jedlo sa nehovori fuj a co by deti v Afrike dali za take jedlo. Navar to, co normalne zvyknes varit a ak sa svokra bude stazovat, ukazuje len svoju nevychovanost. Ked si potrebuje dokazovat svoju vynimocnost (asi jedine, co vie, je dobre varit), tak ma problem so sebavedomim a za ten ty nemozes.

elementissa
29. máj 2021

Chapem, ze chces spravit dobry dojem. Ale ty dobre vies, ze ohundre vsetko. Niektori ludia su taki. Navar to, co varis rada a vies, ze je to chutne. Ja som nikdy neriesila to, aby som sa zavdacila komukolvek jedlom. Ja az tak velmi nevarim, ale co navarim, to si ludia zvyknu pochvalovat. Kludne jej povedz, ze vies, ze je zvyknuta na ine, ale budes velmi rada, ked ochutna tvoju kuchynu a veris, ze jej bude chutit. V tvojom pripade by som teda navarila jedlo, ktore vies robit najlepsie a najchutnejsie, ktore zatial vsetkym chutilo. Kazdy mame ine silne stranky. Tvoja svokra cely zivot vyvara, ale musi pochopit, ze nie vsetci su tak povinni zit. A navyse, bolo by od nej velmi netaktne, keby ti jedlo osomrala na navsteve. Ak sa jej budes snazit zavdacit a vymyslat nejaky tutti frutti extra recept, budes z toho nervozna a mozno sa to nakoniec ani nepodari. Navar teda to, co vies, ze robis skvele. Nejaku tvoju specialitu. Nie je predsa cielom, aby si bola klon tvojej svokry. Ty si jna, varis inak, ona to prezije 🙂 kludne priprav quinou s tofu. Ved je to koniec koncov jedlo. Navsteva je o konverzacii, nie konzumacii 🙂 drzim palce, nech to dobre dopadne

slavkadi
29. máj 2021

Ja by som uvarila niečo, čo má rad tvoj muž od teba, čo mu najviac chutí, a ona také ešte nejedla. Trebárs aj tu quinou. Trendové zdravé jedlo podľa Gizky Oňovej 😁😀

ouwecka
29. máj 2021

@leuska15leuska15 podľa mna ti to ofrfle aj tak,lebo to nebude chutit ako ked vari ona ... Mozes svieckovu,krkovicku na stave,pecenu hus/kacku,prsia kačacie,fasirky so zemiakmi nakyslo,sekana.. na tu sekanu a fasirky - skus len pomliet maso a dat tam.slahacku,ziadnu struhanku a syr ci slanonu do.mleteho masa
.klasika cesnak vajko sol.korenie majoran ta chut je skvela 🙂 nie su tazke no a tak,drzim.palce

martaturi
29. máj 2021

Na jednej strane rozumiem že sa chceš svokre zavdacit ale na druhej strane keď vieš ako to dopadne tak sa tým netráp. Uvar niečo čo má rád manžel a on ťa pochváli 😉 kašli na svokrine poznámky. Nenechaj sa znechutiť, predsa každý má iné chute a úplne inak dochucuje a varí.

ivussa24
29. máj 2021

Keby ku nám prišla svokra , tak nachystáme 2 chody 🤔...prvý by bol príchod a druhý ODCHOD😂😂
Ale nie je na návšteve , tak nech sa prispôsobí , nech príde ku hocikomu , musí sa prispôsobiť.
A či bude "ohovárať " alebo nie s tým by som si ťažkú hlavu nerobila, človek nevyhovie každému .....ako sa úsmevne hovorí: Nemôžem sa páčiť každému, lebo nie každý má dobry vkus 😁😉

anjelic
29. máj 2021

@leuska15leuska15 skús: https://www.mimibazar.sk/recept/54369-105501/di... mäso môžeš použiť akékoľvek aj bravčové. Je to riadne ochutené korením a ostatnými prísadami, takže asi ťažko bude mať chuť niečo dosypať. K tomu príloha a šalát.
Polievku by som skúsila francúzsku cibuľovú, tiež nie je zložitá a má plnú chuť https://www.mimibazar.sk/recept/60339-105501/fr...

oktobermimi
29. máj 2021

@leuska15leuska15 tam jej upec na pmechu prepolene zemiaky v supke, misku soli do hrnceka zincicu a nech sa poondzi👌🙏
Alebo chlebq z mascú a cibulu
Alebo kup hen mrazakove sulance a zbachni ich z makem🙏😂

sarahh09
29. máj 2021

@leuska15leuska15 Jednoznačne jaternice dobré domáce a zemiaková kaša

biela_sova
29. máj 2021

@leuska15leuska15 Chilli con carne (prave mexicke) v kupenej placke plus salat na rovnakom tanieri alebo zacitly z panenky, dnu ide kusok prosciutta a susena slivka. Vypek zalejes slahackou, pridas slivkovy lekvar, citeon aby to bolo kyselkave, a servirujes s pecenymi zemiakmi. Obe jedla su hotove raz sva, urobia aspon u nas hura efekt, lebo vyzeraju narocnejsie, ako v realite su 🙂

evkamotka
30. máj 2021

Si dospela, netreba sa hned hadat a utocit, ale inteligentne vysvetlit, ze ta mrzi kritika a zachovat si uroven.
Co sa tyka jedla, kup vo vylove rybu ako nejedava, lebo v jednote ju nepredavaju. ZUBAC je naozaj perfektny, krehke biele masko, nepachne rybacinou. Staci upiec potrety marinadou, to urcite vyjde. Prilohy od vymyslu sveta, aj grilovana zelenina, slovensky salat...

evkamotka
30. máj 2021

@elementissa suhlasim, svokrovci k nam chodievaju cca kazdy druhy mesiac a varime hlavne to, co zjedia deti :D aj pizzu sme uz objednavali, raz som robila perkelt a svokru poprosila, ci mi spravi halusky :D lebo ja to poznam s cestovinou, no manzel chcel halušky. A ani mi nenapadlo, co si o mne myslia. Kolace vtedy bezne kupime v cukrarni, ja popri 2 mini detoch nestiham vzdy este aj kolac.... Sa nezabijeme 🙂

mirgenah
30. máj 2021

😁 jaaaaj, ja by som asi taku svokru nevolala nikdy na obed, ani na veceru, aj ked by som s nou mala pekný vztah, na toto by som jej s laskou povedala, ze nemusi chodit, ked sa uz dopredu vie, ze bude minimalne jedna vec zle. Samopozvanie neberiem. V tvojom pripade je to vizitka hosta (jej ako hosta!), ze nema respekt, pred tvojou snahou, ochotou... Ze si to nevazi, a pripomienkuje nepodstatne veci. Zalezi vobec na tom? Ze je nieco o 28% menej slane, o 15% viac koreniste, zemiaky nie su na platky ale na roznorode kusy, atd... Teraz neberiem do uvahy fakt zbabrane jedla, aj mne sa zadari sem tam... Je to o pokore o ucte k hostitelovi, je to vdacnosti a vludnosti.... A o tom by mal hodit rec jej syn s nou. Hore uvedene beriem spat aj by bola sefkuchar z top restauracie kdesy v Parizi.

dzejsik
30. máj 2021

@leuska15leuska15 talianske kremove rizoto s parmezanom? mamina aj svokra ho u nas lubia, pretoze to nevaria a zda sa im hrooozne zlozite 😁

ivec16
30. máj 2021

ja som tiez hned chcela napisat ze sushi aleuz si taku radu dostala a frflat bude tiez :D

janulka1802
30. máj 2021

Ja by som spravila pirohy a nejakú fazuľovú z dobrej domácej fazuľe a nejaký kysnutý koláč s posýpkou. To by možno ulahodilo. Bože, ako dobre že moja svokra zje absolútne všetko a pochváli.

lucka2019
30. máj 2021

@leuska15leuska15 vykasli sa na nu,navar,co chuti vam a nech ofrfle,ak sa jej nepaci,...hlavne nech je tvoja svokra a jej spravanie pre teba vystrahou,ze aka presne nemas byt,ked raz ty budes svokrou ...drzim paste nech to dobre dopadne 🍀😄

jankapepe
30. máj 2021

@leuska15leuska15 zavolaj svokru k sebe skôr popros ju o spoločné dopoludnie,, kurz varenia,, nech ti predtým napíše čo máš kúpiť a uvarte spoločne.
Ty sa niečo naučíš, ona nebude môcť výsledok ofrflat lebo bude jej 🙂 spoznáte sa, utuzite vzťahy.... možno sa začnete mať rady

aaao
30. máj 2021

@leuska15leuska15 ja by som objednala donasku :D ze nestiham varit :D

oblecenie99
30. máj 2021

@leuska15leuska15 nečítala som celú diskusiu ale ak si to ešte nepísala, tak môžeš sem potom hodiť, čo si si navarila a ako chutilo 🙂 si ináč veľmi veľmi trpezlivá a ústretová svokra môže byť rada, že ma takú nevestu. V živote by mi nenapadlo doma variť pre návštevu, ani svokre, ani mame, ja b som brala rovno do restiky ci jedlo objednala. Bez ohľadu na to, či frflu ci nie, či rada varím alebo nie.

husky25
30. máj 2021

@zibi mám na najlepšiu sviečkovú 🙈 plnená paprika a jednu brutál najlepšiu čokoládovú roládu ,ale to recept nedávam aboslutne 🙈🙈
Sviečková to už robím od oka ,ale základom je pridať do nej karamel

vanilka83
30. máj 2021

@leuska15leuska15 ja by som poradila... Uvar svieckovu na smotane podla Rasta Zideka, najdes na nete ja to varim tiez zriedkavo, ale podla neho som to varila minule a bolo to vazne nebicko v papulke tam to najdes, mal taku relaciu. Kup dobru knedlu, nie tu obyc v tescu ale najlepšie niekde v mäsiarstve, pekarni... Nejaku dobru domacu napar iba a väčšinou chuti uplne ako od maminky. A nestresuj sa nemôžeš sa predsa teraz vyucit za par dni na šéfkuchára bud sama sebou, nemôžes sa predsa zavdacit vzdy všetkym. A bohužiaľ su ludia, ktorym nikdy nic nie je dobre, ale to je ich chyba nie tvoja, oni maju problem, nie ty.

gbgb
30. máj 2021

@leuska15 dáke morské potvory. Chobotnicu, alebo tak. To nebude poznať 🤣

nttnnt
30. máj 2021

nerozumiem volat niekoho na obed a mat z toho stres tyzden :D :D nevadi....ja by som bud upiekla kacicu celu v trube - to sa pece samo so zemiakovou knedlou, alebo hocico zapekane rezne napr., barco sa da....alu kuskus so zeleninou urcite nerob :D

jumama
30. máj 2021

Poznam, aj moja svokra je taka, ze povie “svoju pravdu”. Dokonca aj moj muz na nieco povie, ze moja mama to vari inak... niekedy aj pochvali a niekedy povie, ze to vari inak. A ja som sa naucila, ze inak neznamena zle. A to by si sa mala naucit aj ty, s usmevom povedat jej kompliment, ze ako to dobre ona minule navarila, ze ti to chtilo minule u nich, a ze ty to varis takto. Ja by som kludne aj ten kuskus, quinou, priadne navar aj klasicku prilohu, ze si moze dat to a ochutnat aj tieto “nove v6mysly”. Na to nemoze povedat nic, dostane uznanie, pochvalu a aj ty si uchovas svoje kucharske sebavedomie. Neboj sa jej, neboj sa ju uznat a pochvalit, ale neboj sa ani za to, ako varis ty. Nie je predsa cielom varit podla jej receptov. Napr. Muz mi vzdy chvalil zemlovku, naucila som sa ju len kvoli tomu, ze ju ma rad, my sme to doma nemavali a ani ju nejem. A svokra mi tiez minule povedala, ze ona hodinu vari jablka az potom ich tam da, ze preco som tam dala surove. A muz mi nikdy nic nepovedal, este mozno potajme, ze mu chuti viac ako mamina 🙂 Ja som sa len usmiala, ze nasla som taky recept, ze my sme to nevarievali. Svokor zas podobne ako ty, ma asi rad hrubsie rezne a zafrflal mi, ze nabuduce mozem viac masa dat do tych reznov 🙂 A tiez neuznava kuracie, pritom muz nema rad cervene masa, ja som vobec nelubila maso, tak najcastejsie mame kuracie, morcacie, aj to musim kazdu zilku vyrezat, inak to muz necha pozuvane na kraj taniera. Tak sa nauc len mavnut rukou nad neopravnenou kritikou, hlavne ze muzovi chuti. Najdite si svoje oblubene jedla a ked neodola volaniu maminkinej kuchyne, nech sa u nej spokojne napapka na navstevach ;)

basska_b
30. máj 2021

Podľa mňa je totálne jedno, čo urobís, lebo každé jedlo sa dá ofrflať. Keď pred tvojím mužom nefrfle, tak si zabezpeč, aby tam celý čas sedel.