Čo navariť svokre?
Ahojte. Svokra ma a prísť na obed a chytá ma panika. Ona je neskutočne strašná. Je to taka ta pravá dedinská tetka (nič proti dedine, tiež som z dediny) ktorá chová kury, prasa, kačky, ovce. Mysli si ze je pupok sveta, že je najúžasnejšia a my jej nesiahame ani po päty.
Veľmi dobre vari a vie o tom. Keď videla co som ja kedy navarila, väčšinou to bolo- malo slané, malo kyslé, rezne majú byť chrumkavejsie a viac vyklepane (tenšie), v tejto polievke musí byť viac octu, k tejto musí ísť chlieb, tieto zemiaky sú málo slané atď atď...kurča varia len lenivé ženy (a takéto ma názory) Ja sa snažím variť dobre ale zatiaľ mi to tak v 60% vyjde dobre a v 40% nie tak dokonale. Okrem toho, ja také tie typické jedla ani až tak neviem,, varím si kuksus, bulgur, quinou s dusenym mäsom a zeleninou.
Chcela by som niečo čo ona dokáže zjesť ale zas tak aby som sa na niečo nehrala (čiže nie rezeň s majonezovym šalátom) - lebo to by určite ofrflala tak ci tak :/
Jaj a zabudla som dodat- nič, ale nič naozaj nič na svete pre ňu nie je dôležitejšie ako jedlo.
@leuska15leuska15 chlieb s masťou a cibuľou 😁
Za seba by som sa bála pustiť do niečoho čo som ešte nevarila lebo recept môže byť akokoľvek odskúšaný tebe vist nemusí ani keď by si mala roky praxe v kuchyni.
Podľa mňa určite sa vyhnúť úplne klasickým veciam ako je vývar, kapustnica, fašírky, segedín, šalát a také ja väčšinu z nich milujem ale ešte sa mi nestalo že by mi to niekde návšteve chutilo a niekedy som ani nemohla dojesť. Toto ale neznamená že by ten človek zle varil len proste ja som zvyknutá inak a práve preto by som ani nešla do úplne nového receptu lebo riskuješ že to nebude chutiť nielen svokre ale ani tebe 😅
Ak by som chcela ísť úplne na istotu volím lososa na masle s karfiolovym pyré ( lososa pred pečením osoliť, okoreniť, pokvapkať citrónom prípadne posypeme korením bylinkové maslo alebo iným, šup rozpálené maslo zakryť pokrievkou stíšiť a piecť max 10 min podľa veľkosti, nemal by sa listkovat ani byť surový) + napr. Sparglova krémová polievka je to rýchle a chutilo aj svokrovcom ... Alebo teda tá pomaly pečená hus/kačka je tiež super ale keď som hus piekla 1.krat tiež to bol stres či to víde dobre 😅 ale bola lepšia ako od mami takže toto ozaj odporúčam 🌹 kúpené lokše a kapustu ale tú ti asi ohundre 😂
nech si donesie svoje kks :D
Ja keby som si dala tú namahu niekomu uvariť obed, pohostiť ho a ofrhle ho , tak dovidenia a dopočutia. Viac by som dotyčnej osobe už nenavarila a je jedno, či by to bola svokra alebo prezidentka...
Niečo čo nepozná. My keď prídu rodičia varíme napríklad Španielsku paellu (vonku na obrovskej panvici) alebo si spravíme grilovacku kde len nanosím von jedlo zeleninu dressingy....a každý si na tanier da co chce a ochuti si to.ako.chce. Tam môže frflat akurát tak na seba ze si zle nalozila alebo na syna ze zle ugriloval mäso 😂
Moja svokra dnes dostala na obed dietnu sosovicovu polievku (co som varila dcere ) spraskala cely tanier 🤭 ta je vdacna za hociaku stravu. Neviem si predstavit mat taku svokru co ohundre vsetko.
Holky budem absurdná. Svokra ktorá všetko od nevesty ofrfle si zaslúži iba tak arzén. Aj to po malých dávkach nakoľko zdochlina potom smrdí po mandliach. Tak som počula. Ale som hnusná čo ??🙊🙈. Pobavila som Vás?? Peknú nedeľu a dobrú chuť k nedeľnému obedu...
@leuska15leuska15 tak zobrat ju do dobrej restauracie
Necitala som vsetky odpovede, ale co tak jej pomastit ego a zavolat jej ze na co ma chut a rovno nech posle recept? Ze tie rezne co robi su uzasne a rada by si sa naucila varit ako ona 😃😃😃 zniest kritiku s usmevom, ze nabuduce to bude lepsie! A nabuduce to nebude tak skoro 😁😁
@leuska15leuska15 ja by som to neriešila určite, ničím sa jej nezavdacite a len sebe a svojmu zdraviu a rovnováhe skodite.. Kaslite na to.. Ja navarim to na čo máme chuť, urobím to podľa seba a hotovo.. Keď sa jej nepáči nech neje a rozhodne si nedajte kritizovať seba a svoju kuchyňu, vy varíte podľa svojich moznosti, schopnosti a určite sa snažíte co najviac a ak to nevie oceniť tak na ňu kaslite..Dochutit si môže každý ako chce..
Nech sa naje doma...😀
@leuska15leuska15 no čo, ako nakoniec dopadol obed?
@leuska15leuska15 pana, to ako keby si moju matku opisovala😱bude rada ze je to len svokruša. 🥳
@leuska15leuska15 Daj nám spätné info, čo si nakoniec navarila a ako to celé prebehlo 😉
...a ty sa jej potrebujes natlacit do ri-t-ušky .urcite aj sobas ste mali podľa nej lebo...🙈.
A za mňa, keďže ofrfle úplne všetko čo nie je od nej, by som ju vôbec neriešila. Nech sa naje doma 😉
Ja keď k nám majú prísť svokrovci na obed tak poväčšine robím pečené koleno, ktoré večer predtým naložím do marinády a ráno len hodím do rúry. K tomu zemiakový šalát a vývar. Vždy ma vychvalia do neba, manžela ide rozpucit čo sa tak napraska a pritom je to veľmi jednoduché jedlo.
@martinajurkechova hod recept na marinadu prosim
@erickatt jasné, nech sa páči: množstvo je na jedno koleno. Potrebujeme 5-6 strúčikov cesnaku, 1 ČL soli, 1 ČL mletého čierneho korenia, 1 ČL medu, 2 PL majonézy a 1 ČL horčice. Koleno ponariezame až ku kosti a do zárezov vložíme cesnak. Ostatné suroviny zmiešame a natrieme na koleno. Dáme na noc do chladničky. Ja si to vždy dám už do pekáča, v ktorom to mienim piecť. Ráno len podlejem vodou a šup do rúry. Počas pečenia to ešte ponariezam aby sa rovnomerne prepieklo a keď treba tak ešte podlejem.
Párky... poriadne lacné pred koncom spotreby
@martinajurkechova juj. Mnam
@leuska15leuska15 SKUS UROBIT REBIERKA lahucka priprava a super jedlo za malo namahy a penazi , moja tolko zudrala , az som raz postaila za sporak muza a bolo :D haha
hned vsetko chvalila krava :D raz som tak urobila ze som kupila zemiakovy salat a lupla jej ho k domacemu reznu :D ani nezistila :D raz som robila steak nasim strasne chutil a ona ze ty robis steak citis sa na to...totalna ...

@leuska15leuska15 máš tu super recepty na výber, ja by som ti poradila ale nieco úplne iné, zapoj do varenia svojho manžela a pri prekladani jedla svokre by som zviditeľnila varenie manžela, ,,,že dnes varil váš syn, tak určite oceníte jeho snahu".