icon

Čo varíte na Štedrý deň?

cavalierka
19. dec 2023

Toto budú moje prvé Vianoce v novom a rozmýšľam nad zavedením vlastných tradícií a jedálnička. Ako je to u vas?
Ja budem mat určite rybu, ale vôbec neviem akú, lebo vysmážaná mi už ide hore krkom a priateľovi neviem co, lebo ryby neľúbi 😁

Strana
z2
diewcatqoo
19. dec 2023

24.12. mame oplatky s medom a cesnakom, potom bobalky - ja a syn nasladko s makom, manzel naslano s kyslou kapustou, fazulovu polievku, kapustnicu a rybu so zemiakmi. Rybu stale obmienam, menim nielen druh, ale aj sposob pripravy. Tento rok to bude asi len pstruh na masle so zemiakovou kasou. Chlapi sa zhodli, ze chcu takto a mne je to jedno, ja zjem akukolvek rybu (okrem kapra) na akykolvek sposob.
25.12. nevarim nic, lebo dojedame z dna predtym
26.12. asi spravim rezne a salat. Inak na Vianoce vacsinou zemiakovy salat vobec nerobim. Tento rok som tehotna a mam nan strasnu chut, tak si spravim aspon na Stefana.

muchotrafka298
19. dec 2023

24.12. mame na obed ceestoviny s tvarohom a so smotanou, na stedru veceru kapustnicu a vyprazanu rybu so salatom. Tento rok spravim asi zubaca na masle, lebo je mi z toho vyprazaneho tazko. 25.12. udene maso a zvysky salatu a kapustnice a 26.12. pecene kacacie stehna, lokse a kapusta. K tomu asi vyvar. Dalsie dni uz klasika varenie.

cyberk
19. dec 2023

@leonie35 ahoj planujem v rure v alobale, viac-menej na prirodno, trosku bylinkovych korenin, kedze to bude aj mala dcerka papat 🙂

kik2022
19. dec 2023

@cavalierka kapustnicu s hríbmi (bez mäsa), pečený pstruh so zemiakovým šalátom

simsalabim
19. dec 2023

Kusok chleba s cesnakom, aby sme boli cely rok zdravi. Oblatka s medom, aby sme mali zivot sladky. Kapustnica. Zemiakovy salat, ryba pecena v teplovzdusnej friteze, vyprazany rezen (2 deti rybu nechcu). 25.12. dojedame, takze to iste. 26.12. este uvidime 😅 podla toho , kde budeme a tak.

guudy
19. dec 2023

U nas sosovicova polievka na obed.
Na veceru filet tresky na prirodno, vyprazane rezne/syr so zemiakovym salatom.
Treska filet (nie file) je jedina ryba, co mi dieta zje. A k zemiakovemu salatu sa deti prepracovali postupne. Ked boli mali, mali zem. pyre.

ivangeline
19. dec 2023

No my mame oplatky s medom a cesnakom,kapustnicu a salat (aj s majo a aj bez nej) s rybou/rezen. Niekedy bobalky alebo pirohy. (Nech aj deti sa najedia. Alebo ja tehotna ci dojciaca.) Kolaciky. ;D

bytc20
19. dec 2023

@cavalierka 24. Rybacia polievka, ryba so salatom. 25. a 26. mame hus.

10zabka
19. dec 2023

@bucko555 kapustnica s hrozbami? Prepáč, ale zasmiala som sa. Asi malo byť s hríbami 🙂

rachel36a
19. dec 2023

My klasika, kapustnica s udenym mäsom , klobásou a hubami...zemiakový šalát, vyprážané file v corn flaces .. starší syn kurací rezeň

zara1357
19. dec 2023

@cavalierka robievam klasiku( hríbovú polievku, majonézový šalát, vypr.ryba) pre deti robievam deň vopred kapustnicu, krabie tycinky vyprážané, zemiakovú kašu. Lososa v trúbe, varené zemiaky. Ono to znie veľa, ale všetko robím v malom množstve, aby to bolo iba na ten večer.

blondiee83
19. dec 2023

@zara1357 Mna zaujali tie vypr. krabie tycinky...normalne ich das do trojobalu a vyprazis? robievam len krabi salat, ale neznie to vobec zle, vyskusala by som

sandra811
19. dec 2023

@cavalierka oblátky s medom, hríbová omáčka, losos, filé, žralok striedame a zemiakový majonézový šalát

maria1310
19. dec 2023

Pizzu 😉domacu

bucko555
20. dec 2023

@10zabka áno hríby no čo mobil prepisuje 😅

zara1357
20. dec 2023

@blondiee83 ano presne tak, klasicky 3obal a vyprazim, ale to je za chvíľku hotove- viac menej aby sa iba 3obal opiekol. Deti to majú radšej, ako rybie prsty.

blondiee83
20. dec 2023

@zara1357 ďakujem

Strana
z2