icon

Čo všetko si vyrábate doma?

lili777
16. apr 2012

Zaujímali by ma konkrétne nápady a recepty na potraviny alebo čokoľvek, čo si viete vyrobiť doma. A to nielen kvôli finančnej stránke, ale hlavne pre obsah rôznych umelín, ktorých je v potravinách čoraz viac. Aspoň ja mám pocit, že bez tých ečiek dnes už nič nerobia. Potešila by som sa nejakému receptu na tmavý chlebík z pekárne /overenému/. My sa snažíme polotovarom vyhýbať čo najviac.

roo
13. júl 2012

Domaci nechtikovy balzam, ako zaklad je pouzity bio kokosovy olej

fiona8
15. júl 2012

@roo napíšeš postup prosím, a no čo všetko to používaš? ďakujem 😉

roo
15. júl 2012

@fiona8 nič zložité... rozpustím základ (zvykne sa používať čistá bravčová masť, ale ja som mala zvyšok toho kokosového oleja), nasypem do toho odhadom podľa množstva tuku okvetné lístky nechtíka natrhané za slnečného počasia, nechám speniť, odstavím. Nechám to deň - dva luhovať, potom zohrejem (pri bravčovej masti bude treba) a precedím. Hotovo. Recepty sa daju najst na nete, postup vacsinou rovnaky, len sa lisia mnozstvom kvetu a tiez pouzitim bud len lupienkov alebo niektore uvadzaju cele kvety aj so stonkami.
Použitie je široké, nechtík je skvelá bylinka na poranenia. Ja mám pre deti na ich bolacky, je to nasa "lieciva masticka", ked si ublizia, velmi to prezivaju a pofukanie a potretie liecivou mastickou hned boliestku utlmi. Ale aj pre nás, na nehojace sa ranky, zápaly okolo nechtov. Da sa pouzivat aj na krcove zily, prelezaniny, omrzliny, popaleniny. Tuto pozri kupovany, je tam aj popis, vyborna kozmetika, ale ked si mozem doma spravit a tiez v bio kvalite, preco nie? 😉 (inak, odtial mam ten kokosovy olej, teraz idem kupit aj bambucke maslo a zmiesam)

roo
15. júl 2012

heh, tak link som zabudla pridat... http://www.saloos.sk/bio-karite/bio-karite-nech...

ibajeho
28. júl 2012

babule co robievate domacu zmrzku, aky pomer coho davate? ja som sa snazila urobit citronovu a dodrziavala som recept z casaku, ako nie je zla ale tej smotany je tam tolko citit ze mi trpne jazyk...ma niekto nejaky grif?

weirdo
28. júl 2012

@ibajeho - ja robim sice len bananovu, ale davam len tvaroh a banan a je to famozne. Tvaroh cca 500 gramov a 4-5 bananov, rozmixovat a zamrazit do nanukovych foriem. Perfektne, sladke, navykove 😀

ibajeho
29. júl 2012

@weirdo tvaroh davas hrudkovy ci jemny?a banany zlte ci prezrete?

weirdo
29. júl 2012

@ibajeho - davam jemny tvaroh a banany zlte, nech nie su zelene ani prezrete, pekne zlte, ale jasne, ze ked tam je trosinku cierneho, dam, ale nech toho neni vela ... ved popripade skus, je to naozaj vyborne a jednoduche 🙂

ibajeho
29. júl 2012

@weirdo dakujem pekne, zajtra idem do obchodu tak ak budu mat pekne banany tak vyskusam 😉

weirdo
29. júl 2012

@ibajeho - super a potom daj vediet, ci chutilo 🙂. Inac ta zmes, co zostala, bola paradna, taky koktejl, tak som vypila 🙂

ibajeho
29. júl 2012

@weirdo dam dam 😉 a ako dlho to mam mixovat?

weirdo
29. júl 2012

@ibajeho - iba kym nebudu banany rozmixovane a spojene s tvarohom ... ja to davam do mixera do tej nadoby na koktejly ci ako sa to vola ... ked sa to pekne rozmixuje a spoji, je to. Potom prehram lyzickou, ci tam nie su hrudky ci uz bananov alebo tvarohu 😉

ibajeho
30. júl 2012

paradaa, dakujem pekne

fiona8
19. aug 2012

ahojte dnes som robila toto....zaliala som bylinky z balkona do olivoveho oleja....dala som tam majoranku, tymian, oregano, rozmarin... 😉

lucka1987
28. aug 2012

@fiona8 super, a kam to potom das , do coho konkretne ? to ti zamrzne a co potom ? nejake bylinky mam aj ja doma cerstve a olivovy, kupil teraz mm do zasoby vo Fr, tak mozem skusat 😅

fiona8
28. aug 2012

@lucka1987 vieš čo dávam to napr. keď varím alebo pečiem mäso, tak tam to prihodím... 😉 alebo do polievky....

lenocka23
1. okt 2012

babenky, prevarala som mlieko z automatu kupene vcera.. myslela som si ze je este ok, aj chut aj vona boli ok, ale nejak sa mi to cele zrazilo.. da sa to este nejak upotrebit? zda sa mi to skoda vyhodit a zatial som nic podobne doma neskusala.. vdaka.. 😉

fiona8
25. okt 2012

teraz sušíme jablčka....hríby.......šípky... 😉 a čo vy?

fiona8
25. okt 2012
lucka1987
19. nov 2012

@fiona8 reagujem neskoro ale predsa .. ja som tento rok zavarala hribiky vo velkom 😉 toto je len jedna z varok. na fotke su konkretne povabnice, povabnice fialove, rydziky, michalky, jesienky.

a dalsia vec. peceny caj. velmi dobra vec toto 😝 zasterilizuje sa do poharov, a nic z obchdu sa tomu nevyrovna.. a okrem mandariniek a citrona mam ovocie zo zahradky 😉

fiona8
19. nov 2012

@lucka1987 ten čaj vyzerá super ako sa to presne robí prosím Ta? 😉

mojbazarteodor
Odpoveď bola odstránená
lucka1987
19. nov 2012

@fiona8 ja som to nerobila podla receptu.. vseeeeetko ovocie co mas tam mozes dat + citron. najkrat na kusky male, posypat skoricou, cukrom, pokvapkat rumum, klincek, badyan. a dala som piect na 180 . asi 50 minut. a do pohara a hore dnom otocit. potom uz len do pohara zaliat vriacou vodou a je to.

fiona8
19. nov 2012

@lucka1987 dakujem urcite to spravim 😉 😉 😉

lucka1987
19. nov 2012

@mojbazarteodor kuk vyssie prispevok 😉

veva123
20. nov 2012

@fiona8 ahoj prosim ta to v com obalujes tie jablcka a ako ich susis? (ako dlho a pod.) dakujem 🙂

smarti
21. nov 2012

@fiona8 to sú obalené jablká v cukre a škorici?

fiona8
21. nov 2012

@smarti
@veva123 ahojte je to obalované v škoricovom cukre....cca na 50stupňov v elektrickej rúre.... 😉

barrborka
21. nov 2012

@ichbinich prosim, dali b ste mi recept na ten chlebik? bez miesenia? dakujem