Je normálne variť vajcia viac ako 30 minút?
Je to podla vas normalne? Len take dava mojej rocnej dcere....nepride o vyzivy take vajce ? :D
@angeli121212 ja ani neviem 🤣uz to bolo rozmixovane , to svokor sa mi na nu stazoval
Počkaj to jej dáva rozmixované vajce po 30 min varenia? Ako no divné čo ti poviem 😂😂 chccela by som počuť to svokrovo sťažovanie a svokra aj povedala co ju k tomu viedlo? 😂😅
Uz som tu citala o svokre ktora davala babatku surove vajce. Tak asi radsej 30 minut varene😅 ci pridu o vyzivu neviem ale tak snad nekrmi dieta vajcami kazdy den
@angeli121212 ona si mysli ze vsetko je otravene...a dlhym varenim to vymizne...😀😀😀 svokor mi vravel ze nedovolila mi vypnut vajcia po 10 min, ze isto take vajce uz nemoze mat ani vyzivu 🤣
Noo tak toto je extrém no, ako čo už s tým pokiaľ vám to nezasahuje do života len sa zasmiať no 😅
@selest kokos tak dať surové vajce to je už ozaj moc
@angeli121212 za socíku to vraj bežne matky deťom dávali vymiešane s cukrom, vraj bola taká idea, že je to zdravé.
Nechápem, ale pokiaľ neplatíš ty elektrinu tak bud ok, aspoň jej dala vajicko a nie nejaký keks, čokoládu alebo co. A výživu nestratilo si myslím
Tak asi sa bojí nedostatočnej tepelnej úpravy... výživou asi myslíš živiny...bielkoviny sa denaturujú či ho varíš 5 minút alebo 20 minút, výživovú hodnotu však tým nestrácajú, čo sa týka nejakých mikronutrientov, tak áno, obsah vitamínov sa môže dlhým varením znížiť, ale asi neje len vajíčka, aby jej chýbali a nič škodlivé sa s ním nestane
@stanulienkat presne si pamätam ako nám to babka dávala a robila na prázdninách vždy. Naša mama to už nerobila potom ako dostala salmonelozu z toho, a ani nám to nedovolila davat ale babka si šla svoje.
Ono, tym rozvaranim sa strati podla mna v tom jedle uplne vsetko. V tych prvych prikrmoch...
na mikrobiologii na strednej nam primarka vravela ze aby sa znicila salmonela nestaci ani 15min var 😨 tak mozno nieco take pocula aj ona.../aj ked medzi casom som citala ze staci 10 min na 60, co sa mizda malo .../
Rozmixovane uvarené vajce? To je čo za recept? Dlhé varenie vajcu nič nespraví. Bežne tak jeme na veľkú noc. Dávame do hrnca mäso, klobásy aj vajce a varí sa to kým niekto nevypne 😁 zatiaľ všetci žijeme
no booooze. Je uplne suma fuk ci sa to vajco vala vo vriacej vode 10 min, ci 20 alebo 30 min. Uz viac uvarenejsie ako na tvrdo nebude. Vyzorovo aj chutovo je rovnake.
Bud babka zabudne sledovat cas, alebo ho tam nechava narocky, aby mala istotu, ze je ozaj uvarene, aby nevesta nehystercila, ze dala decku nedovarene, a decko sa z neho nedajboh dosralo, nebo zblylo.
A ono nevesta hysterci, lebo zas vari dlho.
Platis tu elektriku, alebo plyn, ze ta to az tak trapi?
Jaaaj, lebo svekrusa... Byt to tvoja mama, tak isto oko prizmuris. Ale svokrusu treba po internetoch na koytach rozmiest.
@januska12323 ja napr. do pomazánky, keď sa mi nechce krájať, pár krát mixnem 😀
@lindous nie neje len vajicka...to bola prihoda zo vcera, lebo sme tam sli na navstevu...len ma to zaujimalo, ja som jej nato nepovedala absolutne nic, svokor sa rozculoval 🙂
ked uz si sa predstavila - tesi ma... Uprimne ma, ale prekvapila tvoja osobna sebakritika. Pekne od teba, ze si to uvedomujes, to ti sluzi ku cti...
@elanor svokru mam radsej ako svoju mamu, ktora sa nezaujima...a teba bavi po internete utocit na ludi naozaj ale naozaj bez toho zeby si ich poznala? Urcite sa nezvyknem zaoberat osobnostami ako si ty, ale fakt si ma nasrala 😀😀prajem ti pekny den
Predpokladám, že svojmu dieťaťu varíš väčšinou ty. Takže ak raz za čas dostane prevarené vajce s nižším obsahom živín tak sa nič nestane. Skôr by som si dala pozor nato, aké stránky a ľudí svokra sleduje, lebo to naozaj môže postupne vyústiť až do paniky, že všetko je otrávené atď...
Takéto hlúposti zakladať 🤨 a vôbec riešiť.
@sickynickyobsadene vsak nekomentujem ci?
@sickynickyobsadene a nie je to hlupost..mna naozaj zaujimalo ci takym dlhym varenim nestraca vajce ziviny...co je na tom, ze som to nevedela ..ale uctovnicka som dobra !
@januska12323 aj moja kolegyňa z južného Slovenska nám rozprávala, ako varili vajcia, klobásy spolu, my sme len oči otvárali, že to čo? V našom regióne sa varí všetko zvlásť.
uz hodinu ich varim a stale su tvrde 😂
@stanulienkat no akože ja zjem polosurové vajce ale zas ročnému by som nedala
Google je múdrejší. Tu nie sú laborantky na vajce. Akurát zhovadujes svoju svokru aj keď ju máš ako tvrdíš rada.
A vôbec niekto ti tu napísal komentár ktorý sa ti nepáči a už je krava...no kto je krava?
Nie nechcem odpoveď.
Ženy bože veď to neberte tak vážne no tak napísala tému o prevarených vajíčkach a čo... 😂😅
@stanulienkat tak vajicka vyslahane s cukrom davala babka aj nam 🙂 lenze to boli vajicka domace.
dnes by som to detom, s vajickami z obchodu, nerobila veru

Akože či príde o výživu to netuším ale zaujímalo by ma ako vyzerá to žltko po dovarení