icon

Kde kúpiť skutočne chutné paradajky?

5. feb 2025

Dobrý večer, kde kúpim paradajky ktoré budú mať skvelú chuť?

Zatiaľ čo som kúpila v Lidl, Kaufland, Tesco tak to bolo úplne bez chuti. 😭

amonet
5. feb 2025

ja som dnes kupila strapcove v lidli a chutne su

refly
5. feb 2025

Tiez kupujem kde kade a su normalne. Cherry a drobne odrody su chutovo vyraznejsie, ale tiez tym padom obsahuju vela cukru - hlavne teda na mini roma je sladka jak slak. Tiez mame zahradu a semienka z tych kupovanych rajcin sadim a cele leto pestujem a cuduj sa svete..... chutia uplne rovnako ako tie z obchodu...

autor
5. feb 2025

Cherry nie, klasické paradajky myslím ☺️

stanulienkat
5. feb 2025

Slovenske Vesele paradajky sa tusim volaju. Chutne aj v zime, ale stoja ako keby ich pestovali v Gronsku.

ivanis267
5. feb 2025

Treba pozerať pôvod.
Nie je to pravidlo, ale nejaké z Maroka a Španielska majú väčšinou zlú chuť. Radšej si priplatím a kupujem slovenské

refly
5. feb 2025

Tie klasicke, velke su trochu mdle ale vzdy... nemusi to byt vyslovene cherry, ale vsetky mensie (tie strapcove, vesele paradajky, ovalne, ect) su chutovo lepsie. A aj drahsie, lebo sice tie velke su mdle, ale rodia niekolko nasobne viac ako ine, mensie odrody. Preto su najlacnejsie.
Chut nieje dana obchodom, ale odrodou. Tie velke, co sa volne predavaju, budu vsade rovnake. Mozem Vam ju podat v strede leta, priamo odtrhnutu z kriku a bude uplne identicka.

pinkgirl
5. feb 2025

Ja kupujem paradajky podľa vône. Ak mi voňajú "zrelo" tak ako v lete, tak ich kúpim. Twraz v zime kupujem len cherry a malé krickove, iné nemajú dostatok chuti.

jomarch
5. feb 2025

ja som zvykla dobre velke rajciny najst jedine v zelovoci, nie v klasickych obchodoch ako billa tesco atd…alebo Yeme (to je vsak len v Ba a Nr)

cukroska
5. feb 2025

Strapcove kupujem a sú fajne aj cherry. Moja mama kupuje vajcovité keď sú pekné červené a chutné už.

ada12345
5. feb 2025

Musia byt slovenske a vonat.

miskakyska
6. feb 2025

...v zime nikde😊a Sk paradajky tým dupľom...v reťazcoch sa tvária, že predávajú slovenskú zeleninu...keby si dali aspoň námahu a povyberali z bedniciek odkiaľ zelenina docestovala.

diewcatqoo
6. feb 2025

Zijem v CR a kupujem celorocne len ceske alebo slovenske. Klasicke paradajky u nas teraz v zime nedostat take, ktore nie su umele (vsetko je zahranicny dovoz), ale cherry paradajky su SK a CR celorocne v Tescu, Lidli a v Bille. Tie uplne malinkate nekupujem, neviem, co je to za odroda, ale su take stredne - mensie ako klasicke, ale vacsie nez normalne cherry. Ale teda pol kila stoji takmer 100 korun. U nas je paradajka vec, ktora musi byt stale doma, takze minam aktualne na paradajky majland 🙂

iwesska
6. feb 2025

Ty chces kupit klasicke paradajky vo februari? A vies,ze teraz nemaju sezonu ani dostatok slnka,preto su hnusne,ze? To je ako ked macocha poslala Marusku jahody do snehu hladat🙈

basska_b
6. feb 2025

V zime je to veru bieda - ale musia uz v obchode vonat ako ozajstny rajcinovy krik - kto niekedy mal domace paradajky, vie

martinka17
6. feb 2025

Skús tie strapcove z Lidl. Ale výber podľa ceny a farby, bývajú najdrahšie a najviac červené. Ale chutia naozaj ako paradajky, ja v zime zeleninu kupujem iba v Lidl.

bielasovicka
6. feb 2025

Ja som si povedala ze paradajky už kupovať ani nebudem. Sú hnusne bez chuti. Jedine co mi chutia sú z tesca baby paradajky v takom vedierku. Tie sú chutné.

ada12345
6. feb 2025

@miskakyska Co to vypisujes za sprostosti? Na Slovensku je niekolko firiem, ktore pestuju paradajky celorocne a aj v zime dodavaju vonave strapcove ci cherry paradajky do mnohych obchodov. Staci sa zaujimat a v obchode aj citat a nekupovat najlacnejsi dovoz z Maroka.

ekira1
6. feb 2025

Viete, že je február a paradajka je teplomilná rastlina? Slovenské paradajky sú teraz pestované vo vykurovaných skleníkoch. Majú teplo a umelé svetlo, dajú sa, ale nikdy nebudú ako v lete. Dovozové majú síce trochu viac slnka ako u nás, ale zas sa zberajú nedozreté, dozrievajú cestou. V zime žiadne paradajky nebudú chutiť ako v lete dozreté na slnku.

lana_b
6. feb 2025

Skús čierne z Lidla. Sú sladšie ako klasické červené a sú veľké, nie cherry.

taktotedanie
7. feb 2025

V tomto obdobi nikde
Ja jem zeleniny minimum pokial nieje na neho sezona a aj to mam moznost domaceho pestovania takze v obchodoch uz ani nekupujem

nelka93
7. feb 2025

Klasické sú hnusne všade, kupujem tie zo slazian a aj to len keď mi voňajú. Ak necítim typickú rajcinovu vôňu, tak ich nekúpim.