icon

Koľko účtovať za kilogram torty na objednávku?

4. nov 2025

Ahojte tie čo máte skúsenosti a robíte torty doma na objednávku koľko pýtaťe za kg torty aby ste si ocenili aj svoju prácu lebo ja čo pýtam niekomu je to veľmi veľa niekto zase hovorí že si mohla aj viac pýtať,tak ja už neviem je to takže viete mi poradiť? Ďakujem

Strana
z3
anonym_0a0653
4. nov 2025

Ja síce nerobím, ale svokra áno a tá pýta 12 e za kg. Plus ak chcú nejaké extra zdobenie, tak to si ešte doúčtuje.

brontofuz
4. nov 2025

urcite menej ako je cena v cukrárni

anonym_22bddb
4. nov 2025

@anonym_autor kraj?domáce vajíčka, maslo kvalitné suroviny?je rozdiel či tam dá Belgicku čokoládu či obyčajnú.Na torte je najdrahšie zdobenie.Ty si ocen prácu sama

anonym_22bddb
4. nov 2025
@brontofuz

urcite menej ako je cena v cukrárni

@brontofuz práve naopak

autor
4. nov 2025
@anonym_22bddb

@anonym_autor kraj?domáce vajíčka, maslo kvalitné suroviny?je rozdiel či tam dá Belgicku čokoládu či obyčajnú.Na torte je najdrahšie zdobenie.Ty si ocen prácu sama

@anonym_22bddb banskobystrický kraj, áno vajíčka dávam domáce maslo kupujem riadne žiadni margarín

anonym_140cc1
4. nov 2025

cena surovín na tortu + 100perc. práca.
zdobenie podľa uváženia.

petulda333
4. nov 2025

Za mna na kg pytat je blbost. Niekto tu pisal,ze 12€ za kilo. Upecies malu 2-3kg tortu, cize cena 24-36 a mozno 20€ naklady....ja pocitam vsetky naklady a krat 2! Tiez sa niekomu zda vela,ale moze kludne piect sam.

brontofuz
4. nov 2025
@anonym_22bddb

@brontofuz práve naopak

@anonym_22bddb urcite nie, ja kupujem v cukrarni a tiez davaju maslo atd, a nedam peniaze nikomu kto to pecie doma a nemá to tam ani hygienicky poriešene atd

anjelicek26
4. nov 2025
@brontofuz

@anonym_22bddb urcite nie, ja kupujem v cukrarni a tiez davaju maslo atd, a nedam peniaze nikomu kto to pecie doma a nemá to tam ani hygienicky poriešene atd

@brontofuz ved nemusis, doma je to vypiplane, maju na to cas, davam robit cukrarke zo skvelymi recenziami, co ju to bavi, neni o com... a ze su hygienicke potreby splnene v kazdej cukrarni by som sa tiez pobavila, papier znesie.

17alexis
4. nov 2025

Ja objednavam tortu na porcie, nie na kg. Za 20 porcii nahej torty som naposledy platila 90€. V tom bola sviecka a papierove zapichy rozpravkovych postaviciek.

brontofuz
4. nov 2025
@anjelicek26

@brontofuz ved nemusis, doma je to vypiplane, maju na to cas, davam robit cukrarke zo skvelymi recenziami, co ju to bavi, neni o com... a ze su hygienicke potreby splnene v kazdej cukrarni by som sa tiez pobavila, papier znesie.

@anjelicek26 to su take reci ze to je vypiplane atd, proste je to drahsie ako v cukrárni a viem co pisem lebo tiez kupujem sem tam tortu

klaudiaden
4. nov 2025

Neriesila by som cenu za kilo. Normalne si prerataj vsetky suroviny, prihod si nieco (mozno x2 by som dala) za svoj cas a za robotu a vybavene 😀 Nie si cukrarka, tiez robis asi torty doma predpokladam.

autor
4. nov 2025
@klaudiaden

Neriesila by som cenu za kilo. Normalne si prerataj vsetky suroviny, prihod si nieco (mozno x2 by som dala) za svoj cas a za robotu a vybavene 😀 Nie si cukrarka, tiez robis asi torty doma predpokladam.

biibiana
4. nov 2025
@anjelicek26

@anjelicek26 Presne tak, bola som sa raz pozrieť v jednej cukrárni priamo do výroby.. na stenách pleseň, hrnce s krémom na špinavej zemi barz čo do toho mohlo spadnúť, sladkosť krému sa ochutnavala namočenim prsta.. 🤮🤮🤮 bola som tam 2 hod o takú prácu som nemala záujem. Utekala som domov. Inak je to známa oblubena prešovská cukráreň.. samé margaríny a umeliny 🤮

anonym_22bddb
4. nov 2025
@brontofuz

@anjelicek26 to su take reci ze to je vypiplane atd, proste je to drahsie ako v cukrárni a viem co pisem lebo tiez kupujem sem tam tortu

@biibiana tiež mám takú skúsenosť trocha masla a ostatné margarín.Poleva všetko sa riešilo obrovskými ľuďmi margarínu a nejakého tuku.Odvtedy som si tam vianočné pečivo nekupila
@brontofuz vždy všetko domáce je drahšie a predsa ona nemá veľkovýrobu
@anonym_autor tak si pozri koľko ľudí odmietlo tvoju ponuku a podľa toho prisposob cenu.Neviem ako sa to pohybuje v tvojom kraji.

anonym_8fd1a1
4. nov 2025
@biibiana

@anjelicek26 Presne tak, bola som sa raz pozrieť v jednej cukrárni priamo do výroby.. na stenách pleseň, hrnce s krémom na špinavej zemi barz čo do toho mohlo spadnúť, sladkosť krému sa ochutnavala namočenim prsta.. 🤮🤮🤮 bola som tam 2 hod o takú prácu som nemala záujem. Utekala som domov. Inak je to známa oblubena prešovská cukráreň.. samé margaríny a umeliny 🤮

@biibiana ktorá??
nech už tam nejdem 👍

kiki68
4. nov 2025

Prerataj suroviny, plus pracu a pod 20 eur na kg sa neda dostat ani keby to peciem pre seba, len napr pistaciova pasta stoji 10 eur, kvalitne vajicka, maslo, muka, bud ludia chcu shit a nech si to peu doma, alebo kvalitu. Tiez rata is tym, ze unyvacka riadu bude plna a nejde zadarmo, to iste truba atd.

anonym_ae344e
4. nov 2025

To ze niekomu je to vela neries. Ludia vzdy budu pindat na ceny, niektori maju predstavu ze sa vsetko robi/preda "za 5 euro". Najma "domace" robotky. Tvoja praca ma urcitu hodnotu a ak ju robis naozaj dobre, budes mat svoju klientelu a aj taku, co budu ochotni si to zaplatit. Poviem Ti totiz tajomstvo - aj tu na SK vela ludi tie peniaze ma 😉 takze je len otazka kto ich je ochotny kde minut.

tanickalab
4. nov 2025

Komu je vela zaplatit za poriadnu tortu, tak nech si ide niekam do potravin kupit umele zakusky. Ten, co povie, ze si aj malo pytas, ten si to vazi a vie ocenit, kolko roboty za tym je.

kiki68
4. nov 2025
@anonym_ae344e

To ze niekomu je to vela neries. Ludia vzdy budu pindat na ceny, niektori maju predstavu ze sa vsetko robi/preda "za 5 euro". Najma "domace" robotky. Tvoja praca ma urcitu hodnotu a ak ju robis naozaj dobre, budes mat svoju klientelu a aj taku, co budu ochotni si to zaplatit. Poviem Ti totiz tajomstvo - aj tu na SK vela ludi tie peniaze ma 😉 takze je len otazka kto ich je ochotny kde minut.

@anonym_ae344e ludia tie peniaze maju, ako ked to sami spravia, aj zistia, ze sa s tym natrapia a vysledok nebude nejak perfektny. Moj muz mal na moje pecenie na zakazky akurat nervy, ze radsej mi da 100 eur do ruky a nech sa venujem jemu bez zavsivanenia kuchyne o 24:00, lebo taka je realita pecenia na zakazku pri beznej praci.

cyneric
4. nov 2025
@brontofuz

@brontofuz Skôr by som povedala že je to opačné, o svoju domácnosť sa človek stará častokrát lepšie než o stav pracoviska. Keď sa má čas niekto venovať zákuskom/torte individuálne a zdobiť ich, tak ten výsledok vyzerá inak než keď robia ľudia ako na bežiacom páse za takmer minimálku (česť výnimkám).

kiki68
4. nov 2025
@cyneric

@brontofuz Skôr by som povedala že je to opačné, o svoju domácnosť sa človek stará častokrát lepšie než o stav pracoviska. Keď sa má čas niekto venovať zákuskom/torte individuálne a zdobiť ich, tak ten výsledok vyzerá inak než keď robia ľudia ako na bežiacom páse za takmer minimálku (česť výnimkám).

@cyneric tie lepsie prevadzky( mam kamosky a kamosov co to robia profi), tak ti robia za dost pekne peniaze. Ale aj to vyzera a tiez tie ceny tomu zodpovedaju. Cukrarina ma tiez viac segmentiv kvality. A spinava prevadzka je asi to najhorsie. To su ti, co majitelia povedia “ Ludia to zjedia “

weleda123
4. nov 2025
@biibiana

@biibiana presne. Robila som v cukrárni. Samá prášková umelina sa tam používala. Krémy tiež poväčšine umelé. O hygiene pomlčím (jeden príklad, kolegyni sa raz zlomil necht a padol jej do krému. Aj tam ostal, lebo ho nenašla).

brontofuz
4. nov 2025
@weleda123

@biibiana presne. Robila som v cukrárni. Samá prášková umelina sa tam používala. Krémy tiež poväčšine umelé. O hygiene pomlčím (jeden príklad, kolegyni sa raz zlomil necht a padol jej do krému. Aj tam ostal, lebo ho nenašla).

@weleda123 teraz napis o tej domacej hygiene =) a kto ju kontroluje?

cyneric
4. nov 2025
@brontofuz

@kiki68 S tým súhlasím, lepšie prevádzky sú iná liga - cenovo aj čo sa týka ponuky surovín a najmä cena. Tam naráža kosa na kameň, že "ale veď toľko by som za tortu nedal" alebo "to musím objednať mesiac vopred? Ja že dva dni vopred stačí."

@brontofuz Ak je to profesionálna výroba z "domu", tak majú svoje predpisy ktorými sa riadia. Ak je to "domáca výroba" v zmysle že teta z vedľajšej ulice si privyrába, tam musíš veriť tomu človeku. Že tú tortu nebude robiť s prepáčením na zemi.

weleda123
4. nov 2025
@brontofuz

@brontofuz hygiena v danej cukrárni, verzus teta z našej dediny, ktorá nám pečie torty, je teda naozaj neporovnateľná. To je pravda. Korpusy čerstvé, krémy čerstvé, kuchyňa tip top, pečie v rukaviciach. To sa nedá povedať o cukrárni, kde prášková výroba nebola ani čerstvá výroba, lebo korpusy sa piekli raz za dva týždne a krémy, ktoré sa nespotrebovali sa mrazili. A to ani nehovorím o tom, že nikto vo výrobe nepoužíval rukavice.

neviem_123
4. nov 2025

Ahoj ja som davala piect tortu a vysla ma 70€, cca 16porcii, malina pistacia, mascarpone krem atd..,zdobenie jednoduchsie (kupila som figurky)
Nevazila som tak kg neviem.

lindous
4. nov 2025

Anniny_dorty na IG má k tomu skvelú tabuľku ako nastaviť cenu, kde do úvahy suroviny, energie, opotrebovanie spotrebičov, maržu aj daň🙂

anonym_63a651
4. nov 2025

Najlepšia cukrárka akú poznám čo sa týka chute berie 40 za malú tortu, 70 za veľkú. Kilá ti úprimne nepoviem, netuším, ale sú v Tom aj ozdoby drevené už.

valiant
4. nov 2025

@anonym_autor nakupim suroviny, vynásobim podielom (spotrebovanou gramážou). Vyrátam koľko som reálne zaplatila za suroviny. K tomu podložka, krabica, sáčky, zdobenie. A prirátam 20 - 50 eur podľa veľkosti torty za moju prácu (čas strávený nákupom surovín, prípravou, pečením, umyvanie riadu, elektrika, prípadne prepočet receptu ak je to neštandardný rozmer). Torta cca 26 cm priemer, 12 cm výška - mascarpone krém, rozvar, čoko stekance, a veľa ovocia na vrchu = ľahko 100 eur aj viac.

Strana
z3