Parný hrniec Tefal VitaCuisine a vaše recepty
Ahojte, pod stromcekom som si nasla parny hrniec 🙂 Podeli sa niekto som mnou o overene receptiky ? 🙂

@kikaneu podla mna sa da, tak ako ryza, iba dlhsie... treba skusit..
@hanka1978 to niekedy musím vyskúšať 🙂
@simca06022011 takže by som ho mala dať do tej nádobky na ryžu?
Ahojte všetci. Dostali sme na Vianoce Tefal VitaCuisine. Nenašli sme presný návod na robenie ryže. A čo tu čítam, tak tiež sa nikto presne nevyjadril. Rád by som Vás poprosil o recept na urobenie ryže v pohárikoch, resp. nejaké skúsenosti a dobré rady na prípravu ryže. Veľmi pekne ďakujjeeeem.
My sme tiez dostali parny hrniec, presnejsie Philips HD 9140/90, zatial sme vsak robili len zemiaky. Potrebovali by sme zohnat nejaku knihu ako inspiraciu. Viete poradit, kde a ci nieco take vobec existuje? Manzel hladal ale vraj nic nenasiel. Vdaka.
Kocky, tak tieto vianoce sme ho dostali i my.... este sme ho neskusali nemame recepty, ale nechame sa vami inspirovat....a ako citam hladat na nete....
ahojte baby, tiez mate z neho zapareny cely byt? Mne manzel somre, ze budeme mat z neho plesen v byte 😒
@diorka no jedine otvorit okno pri parnych hrncoch je to nutnost... 😉
neneexistuje ziadna oficialna stranka SEb v cestine alebo slovencine??
ak nie tak vam hodim origial francuzsku , a prelozim vam recepty po pripade date si cez googel,; ja mma parny uz ma par rokov a nedam dopustit.... teraz som kupila jogurtovac, tvarohovac a dezertovac v jednom od nich a zase len tlieskam.... 😉 uzasna vecicka...
@betelgeuse recept original od sebu je na ryzu takyto;;;
Ingrédients
270 g de ryza basmati
40 cl vody
Sol
10 g de beurre
Préparation
1 oplachnut ryzu cez sito ,Ryzu vodu a sol dame do nadoby na ryzu
2Vlozte nadobu do parneho nastavca. varime nad parou 60 min
po skonceni varu vidlickou vmiesame maslo a podavame mozte pridat aj 40 g ementalu alebo ineho syry, ako parmesan// 😉
receptyna original francuzskej stranke pre vitacuisine su tu mam pocit ze 5 stran potom sa daju stiahnut 3 knihy original, ktore su v klasicky v krabici ked kupime....
@kajkape Dobrý deň, zaujali ma naskenované recepty pri varení parným hrncom. Ak by som Vás mohla poprosiť, dalo by sa poslať mi ich na e-mailovu adresu: kbartalosova@stonline.sk. Vopred Vám veľmi pekne ďakujem.
Ďakujem, prajem príjemné dni.
http://www.svetvomne.sk/index.php?com=strava&mo...
Aj tu najdete par receptov pre parny hrniec.
a ako v tom hrnci prosím Vás robíte ryžu alebo strukoviny, šošovicu napríklad ... dakujem 🙂
ahojte,pridávam aj ja jeden link na recepty http://www.svetvomne.sk/index.php?com=strava&mo...
robil niekto z vás parené buchty v parnom hrnci??U mňa nastal jeden problém,keď som chcela buchty vybrať tak mi spľasli☹neviete prečo?
Zienky mam taku otazocku, pocas parenia v tomto paraku mi zacne viackrat pipat ze chce doliat vodu. Tak to odokryjem a ked idem priliat je tam skoro po rysku. A robi mi to aj 10min po spusteni stroja a niekedy je vytrvaly a robi to cele parenie. Robi to aj niekomu inemu? A ked doparim tak mi niekedy nejde zmacknut tlacitko off. Teda zmacknut ide ale nereaguje no to sa mi stava ked parim hodku, ako keby to teplo skodilo displayu a tlacitkam. Stalo sa to uz niekomu??? Ci mam robno ist na reklamaciu?
kup si kyselku potravinarsku v prasku a napln nadobu vodou a dak dve lyzicky kyselky a normalne hrniec.pusti ...potom uz to len zotri hubkou...ono to varenim zmäkne
@baska1 kopec receptov, najradsej mame svieckovu a parene buchty 🙂 http://www.mimibazar.sk/recepty.php?id=38
može sa dat varit v pare aj mrazene maso ?
@iwonna Kľudne môžeš, ak ho máš už rozmrazené 😉
Ahojte mamičky, prosím o radu. Chem kúpiť svokre parný hrniec na vianoce, ale keďže je doma sama, hľadám čo najmenší. Viete mi, prosím, poradiť? ďakujem 😉
Ahojte mamicky ja som si kupila po vianociach parny hrniec z tesca mali akciu znacka philips...a chcela by som v nom urobit ryzu lenze nie su tam ziadne pohariky ako v tom tefal....nema niekto ten hrniec aby mi poradil aku tu ryzu tam urobit??dakujem

@hanka1978 jééjo, ďakujem za inšpiráciu, tá stránka kde je tých receptv veľa mi pomôže 🙂 už dlho teda v paráku robím len knedle a buchty, občas nejakú zeleninu alebo zemiaky.....ale idem ho znovu použiť aj na mäsko a rybku 🙂 mňááám
zaujalo ma hrachové pyré.....ale v robote nám robia hrachovú kašu z toho poleného sušeného hrachu....myslíš, že aj ten sa dá pariť?