icon

Varenie na dovolenke

31. mar 2023

Vadí vám varenie na dovolenke ? A ako to riešite ak musíte variť,keď není až tak peňazí aby som si každý deň dovolila kúpiť v reštaurácii ?čo varíte a ako to máte časovo,že kedy navariť a tak ?

zmrzlinka2021
31. mar 2023

@reanda nie je to prirodzena vlastnosť, ale skôr spoločensky stereotyp ktorý ženy definuje ako obslužný personál. Pohlavie nedefinuje činnosti.

marianarem
31. mar 2023

My si v poslednych rokoch berieme uz len ubytka s kuchynou. Robim ale vacsinou len salaty, pripadne nejaku rychlovku pre syna - cestoviny, vajicka a podobne. Mne by samotne varenie nevadilo, len ja mam rada poriadne ochutene veci a v tych prenajatych bytov nebyva vela prisad do varenia. Takze bud koreniny tahat so sebou alebo kupovat na mieste. Ani jedno mi nepride nic moc.

belllinka
31. mar 2023

@simona20201309 nechápem, ako môže nikto na Allinclusive napísať, že sa tam stále točí to isté, keď je tam vlastne vždy všetko a na iný spôsob, takže si každý deň môžeš vybrať niečo iné. A pribrzdená si akurát tak ty 🙂

tamitamitami
31. mar 2023

Vyslovene variť na dovolenke by som nechcela....napríklad ale také večerné grilovanie a opekanie by mi nevadilo.
Ale teda v tvojom prípade by som to riešila tak že by som spravila poriadne raňajky (praženica, rôzne chlebíky, kúpené pečivo) na doobedie by som brala ovocie .... obed by som nevarila ale našla v blízkosti niake lacné možnosti stravovania (kebab, pizza alebo ísť len na polievku) večer by som riešila grilovaním, opekaním ak nemáte takú možnosť tak by som robila rôzne šaláty, prípadne spravila niake hranolky s mäsom.
Človek toho v tom teple neje až tak veľa takže si viem predstaviť že polievka alebo 1-2 pizze na poli budú na obed bohato stačiť.

danieladeley
31. mar 2023

Na dovolenke urcite nevarim. A ked nemam na to, aby som si taku dovolila, tak na nu nejdem.

joja101
31. mar 2023

Za mňa jednoznačne nie. Keď už raz idem na dovolenku, plánujem si tam logicky oddýchnuť od tých mojich každodenných povinností. A varenie pod to pravdaže nespadá🙂

jasminet
31. mar 2023

my chodime na dovolenku do apartmanov, na predlzene vikendy do hotelov aspon s ranajkami. ma to svoje caro, ze clovek vstane a len nabera, urcite hej, obcas to dobre padne. ale aby som sa 2-3 tyzdne prisposobovala stanoveným casom ranajok/obedov a veceri... tak to urcite nie.
v apt. si vstanem, urobim si kavu a ranajky, sadnem na terasu a citam knihu. ak sa mi chce spravim detom a muzovi oblozeny tanier, zbehnem do obchodu pre cerstve pecivo, ak nie, robi detom ranajky muz - vajicka, parky... ja vstavam skoro, oni kazdy inokedy, to uz by v hoteloch bolo davno po ranajkach 🙂 alebo uvarim polievku, maso na stave a potom sa len dorobi cerstva ryza.
na obed si bud kupime pizzu, spravim rychle cestoviny, alebo len polievku (syn sa dotlaci chlebikom s niecim), nalozime maso co vecer grilujeme, alebo muz urobi musle/krevety. fakt rychlovky. a vecere rozne - raz restika, raz pizza, raz do mesta a kazdy si da v stanku co chce, pripadne grilujeme.

reanda
31. mar 2023

@zmrzlinka2021 u mna je to stopercentne prirodzena vlastnost, tym som si ista 😀 .. spolocensky stereotyp tohto typu je uz davno na ustupe, teraz je v mode spolocensky stereotyp, ktory definuje pohlavia ako rovnake a zenu ako bytost, ktoru by rozhodne nemala naplnovat tak podradna a mentalne prazdna cinnost, ako je starostlivost o rodinu, lebo ju to ponizuje a dava na uroven 'obsluzneho personalu' .. dakujem, ja si ani takyto stereotyp neprosim, rozhodne sa nestotoznuje s tym, ako samu seba vnimam

tykat
31. mar 2023

Mne varenie nevadi ale muzovi ano, a vadi mu aj ked ja varim, ze co to je za dovolenka 😁 takze na dovolenke nikdy nevarime.

simona20201309
31. mar 2023

@belllinka tak nebudem ti tu hádam vypisovať názvy hotelov kde všade sme boli ani ich denne menu. Chodíme na dovolenky v zime do rezortov kde mame vždy allinclusive, ale Chorvátsko si vždy užijeme najviac práve aj kvôli takej domácej atmosfére, s vlastnou kuchynou.
Tak neviem o com sa tu vlastne bavíme? Ty si pochopila, že jeme 14dni penne s maslom a špagety s kečupom. Chceš recepty na rýchle cestoviny?

ankare
31. mar 2023

Vadilo,nevarim

elenkaba
31. mar 2023

Samozrejme, ze je jednoduchsie ist all inclusive so stravou, ale ked to rodinny rozpocet nedovoli, tak sa da aj bez stravy. Zaklad je pre mna kuchynka, zakladne riady, chladnicka s mraznickou alebo aspon mraz.suflikom a z domu beriem teflon.panvicu. masove jedla s omackou si predpripravim doma a cerstve v dozach resp.kelimkoch zamrazim. Prenesiem v autochladnicke a na mieste supnem do mraznicky, k nim uvarim iba prilohu, to je rychlo a nejaku zeleninu, dalsia varianta mrazene kur.prsia, rychlo osmazit na panvici a k tomu bageta a zelen.salat, alebo cestovinovy salat s tuniakom. Niekt.dni kupit pizzu alebo varene jedlo. Podla mna sa da narychlo a velmi kvalitne prestravovat a mna teda osobne to vobec neunavuje ani mi to nevadi. Ale ja rada varim aj doma, a pomerne rychlo a efektivne.

julish
31. mar 2023

Záleží v ktorej krajine, mnohé sú gastro takom, čo vidno aj v supermarketoch a na trhoch. Ja osobne na dovolenke veľmi rada varím, lebo ma láka skúšať miestne suroviny

palicka
31. mar 2023

Ja musím variť kvôli intoleranciam. A teda vôbec mi to neprekáža. Predsalen v prímorských krajinách su špecifické koreniny… a nebudem riskovať porazenie dovolenky návštevou nemocnice. Rozumiem, že úplne zdravým to príde neodpocinkove, no mne Ro vôbec nevadí. Chodíme stále na veľký apartmán, polievku si uvarim na cca 2 dni. Čiže keď prideme z pláže, mame čo do seba a medzitým sa Rýchlovka v podobe cestovín, rezňa, kuracieho plátku, palaciniek… do polhodky urobi. Pre mna to nie ej extra záťaž, a môžem si byt istejšia (istá asi nikdy), že to bude zdravotne ok

mikadooo
31. mar 2023

Vadí. Polotovary - pirohy špagety, šúľance, hranolky, kadejaké sladké gule, praženica, chlieb vo vajci, krupicová kaša, rybie prsty, ak mi muž našúpe zemiaky 😁, mrazená pizza. Nič zdĺhavé. Mám dovolenku. Komu sa nepáči, nech nám navarí lepšie.

autor
31. mar 2023

Tak my chodíme spoznávanie dovolenky,nie také kde lezime pri mori a blízko apartmánu. Takže pre.mna by bol ideál ísť sa najesť aspoň na obed niekde (ideme teraz cez veľkú noc) ale žiaľ,keďže sme už štyria tak je to moc drahé na nás,a doma sedieť nechceme kým na to bude. Ak ešte aj vstupn e musíme riesit. Ale ďakujem za typy na to ako to dáko prežiť

autor
31. mar 2023

A navyše asi bude zatvorené obchody, a máme spoločnú kuchyňu v hoteli. Čiže ak aj vy som priniesla zásoby do mraziaka by mi ich mohol niekto vziať aj keď neviem no

reanda
31. mar 2023

jaj no tak ked ides len na predlzeny vikend a prioritou je spoznavanie, tak to sa prekrmite aj na suchej strave, nie? pripadne tie spagety - tie mozes nechat aj na izbe, aby ti ich niekto neukradol 🙄

reanda
31. mar 2023

@marianarem tak doniest si alebo kupit koreniny mi pride to najmenej 🙂 .. ja si este radsej natrham cerstve - bobkovy list, rozmarin, tymian - v chorvatsku to rastie vsade a verim, ze aj v inych krajinach sa najde, alebo kupis domace na trhu..

marianarem
31. mar 2023

@reanda Praveze mne to pride ako problem s mojim specifickym sposobom varenia, uz som si to overila skusenostou, ze v tomto spociva moj problem s varenim na dovolenke. Ale vsak nestazujem sa, je to dobre takto, lem som pisala, ako to mam ja.

tamitamitami
31. mar 2023

Ak to máte takto (že ešte aj obchody môžu byť zavreté) tak by som si normálne zobrala so sebou niake cestoviny, ryby v konzerve, balené pečivo, kupované omáčky na cestoviny, paštéty, ovocie a úplne vpohode sa na tom predstavujete tých pár dní. Kombinovala by som to v rámci vašich možností s reštauráciou (určite nájdete v okolí aj lacnejšie podniky - obedové menu môže byť tiež fajn voľba)....tie si môžeš nájsť už teraz kým ste doma a potom budeš vedieť kde sa ísť v prípade potreby najesť.

beronsche
31. mar 2023

Milujem dovolenky na miestach, kde je uplne minimum ludi a tam musim ratat aj s tym, ze sa velmi nebude kde sa najest. Napr. min rok sme boli na mieste, kde ani obchod ci krcma neboli, ale ten pokoj, nadherne more hned pod terasou a chvilami uplne prazdna plaz, mi za to rozhodne stali. 🙂
Takze nie, nevadi mi to. Varim len rychlovky a zeleninove polievky, instatne kraviny a konzervy nejedavame, z domu nesieme minimum, vsetko kupujeme na mieste. Ale tak doma varim minimum, takze mozno aj preto mi to velmi nevadi...

simonah73
31. mar 2023

my chodime uz par rokov k tej istej rodine, co je uz ako rodina, do apartmanoveho domu, kde sice mam plne vybavenu kuchynu, ale nastastie aj manzel je toho nazoru, ze dovolenka je aj pre mna, takze nevarime, ak maju nahodou baby chut na cestoviny, ktore si varievame aj doma, tak tam vsetko potrebne na to nakupime a uvarime, inak smer restauracia, uz mame par za tie roky vytypovanych, takze vieme aj o jedlach, o ktorych niekedy aj casnici netusia 😀

29simona29
31. mar 2023

Ja napríklad nefungujem tak, ako väčšina, že počas roka variť každý deň doma a raz za rok na dovolenku all inclusive. Doma sa úplne spontánne striedame s manželom pri varení podľa toho, kto ma čas a chuť navarit, cez víkend sa ideme hocikedy najesť, ale nerobí nám problém ostať doma a navarit si, keďže s peniazmi problém nemáme, zariadime sa vždy podľa nálady a chuti..Takže nikdy nepociťujem nejakú veľkú potrebu si ísť oddýchnuť od varenia, ja aom oddýchnutá aj doma☺️ Na dovolenky chodíme 5-6x za rok, pre mňa osobne dovolenka "all inclusive" s davom ľudí okolo dávno stratila svoje čaro, paradoxne som to vedela oceniť len ako bezdetná S deťmi (malými) absolvujeme skôr dobrodružnejšie cesty, zážitkové, väčšinou v apartmáne..A jedlo riešime spontánne podľa možnosti a času- väčšinou sa ideme najesť do reštiky, ale nerobí mi problém 1-2 x za pobyt niečo rýchle uvariť typu cestoviny, nejakú rýchlu polievku- to vždy závisí od vybavenosti danej kuchyne a či je na blízku obchod, či to časovo stihnem a či nemame naplánovaný celodenný výlet a pod.A aj to vacsibou pripraví manžel, keď už..Pred pár dňami sme sa z jednej takej cesty vrátili a jedlo sme si spravili presne 1x za celých 8 dní. Nič to nezmenilo na mojom oddychu, prišla som plná energie s chuťou plánovať ďalšiu dovolenku☺️Úplne slobodný život☺️

reanda
31. mar 2023

@marianarem to ma teda zaujima, ten specificky sposob varenia 🙂

marianarem
31. mar 2023

@reanda No mna varenie bavi, je to moje hobby, ale len za podmienky, ze je v tom nejaka tvorivost alebo ze varim nieco, na co sa tesim. Mam doma kopec surovin, desiatky roznych korenin, rozne oleje, kopu nastrojov. A s tym potom pracujem. Na dovolenku je to neprenosne. Takze na dovolenke sa mi stane, ze dostanem napad, na co by som mala chut a chyba mi na to 5 veci. Na druhy den dalsich 5 🙂 Dokupit vsetko je drahsie nez ist do restauracie. Mohla by som kombinovat a varit z par veci, kazdy den z tych istych, ale to ma velmi nebavi. Takze nevidim dovod to na dovolenke robit a spravim proste tie salaty, ktore mam inac tiez velmi rada, aj ked su jednoduche. Striedame tam restiky so salatmi a s roznymi studenymi taniermi z miestnych pochutok.

ninka123
31. mar 2023

Ja v pohode varím mimo domu, ak ideme na výlet na viac ako 1 noc, tak berieme apartmán min. s kuchynským kútom. Mame 3 pubertakov, rodinne jedlo v reštike na SK 60-100€, takze občas áno, ale 2x denne nehrozi 😄. Ráno popri raňajkách sa uvarí polievka, aby bola hneď po návrate k dispozícii, potom varim rýchle jedlá tak do 30 min… spokojná je rodina aj ja…len si treba už pred rezerváciou ubytovania zvážiť, akým spôsobom sa bude rodina stravovať…

autor
31. mar 2023

@ninka123 no to no, ale zas aj ubytko partmanoce by nás vyšlo dvakrát drahšie ako toto.takze sme zvolili toto,ideme na 6 dní no a desím sa tej stravy,hlavne kvôli tým sviatkom čo sa nebude dať nakupovať asi. A presne,teraz ako všetko zdraželo a keď vidím koľko stojí jedlo v reštauráciách,tak to by nás vyšlo dosť draho,aj keď len obedy by sme šli. Raňajky a večere dako prežijeme.

autor
31. mar 2023

@reanda ideme byť 6 dní dokopy, a od štvrtka do strvtka ďalšieho. A piatok,nedeľa,pondelok budú zavreté obchody . A mám dve malé deti, tak by sa im zišlo aspoň niečo varené. Ale asi budú cestoviny a hotovo.

luccija
31. mar 2023

Takže tam nebudeš mať možnosť variť? keď píšeš, že apartmán by vyšiel draho.My sme čo sa týka stravy komplikovani a sme 3 nás vyjde lacnejšie hotel so stravou , ale kamarátka chodí do apartmánu a klasika má na každý rok už zoznam a vie čo kúpiť, variť.Palacinky, kuracie soté, Iglo rybie prsty, cestoviny..oni sú ďaleko od mesta, reštaurácii, takže musí myslieť na všetko a do obchodu ísť len pár x za dovolenku.Ja varím denne veľa rokov, takže pre mňa predstava chodiť ráno do obchodu po rožky, syr, šunku riešiť obed, večeru je hrozna čo chutí jednému to nechce druhý, takže ja by som asi bola len v obchode, alebo v kuchyni🙂
Keď idete cez sviatky o to väčší problém.Ale zase pri mori mávajú obrovské pizze a porcie to by som radšej zaplatila viac a jedla po reštauráciách večer tuniakovy šalát,...niečo z pekarne