Varenie v MioMate
Ahojte maminy, zaobstarala som si MioMat na varenie kasiciek, mliek, polievok a dzusov, pretoze sa u nas blizi obdobie dokrmovania. Chcem sa obratit na tie z Vas, ktore ho pouzivate, ci by ste mi vedeli poradit nejaky fajny receptik, ktory mate overeny aj mimo tych, ktore sa uvadzaju na stranke a nie len pre deti 🙂 budem rada, ked tu budeme moct nejake receptiky sharovat ;)

Ahojte, nemáte tu niektorá na predaj ten Miomat RAW za rozumnú cenu? Malej zisliti intoleranciu na laktozu, takže by som chcela využívať hlavne na tie rastlinné mlieka. Ďakujem
Baby, neprihara vam v tom, ak varite kaše?
tiez ho vidim vsade a rozmyslam, ze si ho zadovazim🙂
Predam Miomat raw. Kupovany pred pol rokom. Este v zaruke.
Robila som na nom len parkrat a v podstate mi len zabera miesto. Pre nas je toho malo, neoplati sa mi s tym babrat.
@mariadarina poprosim cenu. Ďakujem
@mariadarina poprosim cenu
aj ja poprosim cenu 🙂
@mariadarina cena ?? Ďakujem.
@mariadarina je este na predaj? Cena?
@mariadarina za sku cenu predas?
@radka444 rastlinné mlieko napr. mandľové - musíš mandle uvariť a ošúpať predtým? alebo kokosové alebo ryžové - musíš predvariť suroviny? dakujem krásne za info
@tamichloe Tak záleží od toho, ako sa stravuješ, od toho teda závisí, čo využiješ viac. My napr kravské mlieko nepijeme vôbec, takže ak nejaké používam (zväčša do varenia), tak len rastlinné. Výroba je úplne primitívna, nasypeš do odmerky suroviny, zaleješ vodou po rysku, zatvoríš a stlačíš gombík. Keď stroj dopracuje (cca 15 minút), len preleješ mlieko cez sitko do fľaše alebo kde ho chceš skladovať a necháš vychladnúť. Najčastejšie teraz robievam rôzne orechové, kokosové, makové. Obilniny už nejeme, takže to je NO GO 🙂
Ja som ho kupovala, keď som sa ešte stravovala klasicky, takže som v ňom chcela robiť aj kaše a polievky. Ale som zistila, že je pre mňa jednoduchšie spraviť si kaše koľko chcem v klasickom hrnci a rovnako tak polievku, ktorú viem tým pádom aj lepšie dochutiť a mám jej viac, kým kaše mi zase stačí o dosť menej. Takže u nás sa využíva sporadicky, nefrčí každý deň, ale určite mi nezapadá prachom na poličke.
@chovancova27 Mandle nenamáčam ani nešúpem. Miomat si ich vie uvariť sám a troška hnedých bodiek (rozmixované šupy) mi v mlieku nevadí. Strúhaný kokos len nasypem do odmerky. Ryžové sa dá spraviť dvojako, buď z varenej alebo aj surovej. Z varenej už nie je žiadny odpad, tá sa kompletne rozpadne pri mixovaní. Zo surovej ostane zvyšok.
@radka444 Dakujem, neviem sa stále rozhodnúť. kupujem tak 5 rastlinných mliek po 2-3€ týždenne. Neviem či ušetrím tou jeho kúpou...
@chovancova27 Fuuu, tak to by som už neváhala ani deň. Keď ťa jedno mlieko vyjde na cca 2-3 eurá a ty ich kúpiš za mesiac 20, tak máš výdavky za Miomat späť v priebehu 3 mesiacov. Ja keď som si zrátala, aké sú tie kupované mlieka drahé a pritom všeličo do nich pchajú, čo nemá so zdravou stravou nič spoločné, tak som sa hneď rozhodla investovať. Mám dcéru, ktorú chcem viesť k zdravej strave, chceli by sme aj ďalšie deti v budúcnosti, takže nebolo o čom dumať...
@chovancova27 Vo vasom pripade by som vazne nevahala uz ani minutu. mne sa ho teda podarilo vyhrat ku dnu deti, lebo sa mi tiez zdal dost drahy, ale je to super vecicka. Robime mlieka, polievky, kase, ale najviac ho vyuzivam na tie mlieka, niekedy aj 2x za den robim a vychadza ma mozno na 0,50 eura. Takze neporovnatelne oproti kupovanym a ked som si precitala co vsetko je v tom este okrem zakladnych surovin, tak keby sa mi ho nepodarilo vyhrat isto ho kupujem aj tak, lebo malej zistili alergiu na BKM, takze kravske mlieko nemozeme. A poviem pravdu mne tie mlieka celkovo nejako moc nechutia, ale mala vypila zatial kazde jedno co som spravila. A daju sa tam robit vazne vselijake, ze take asi tazko ide kupit. Takze za nás isto odporučam...🙂
@tamichloe najcastejsie robim kokosove a uz obmienat, kokos + ryza, kokos+ amarant, kokos + mandle, makove, ryzove, je k tomu aj knizka, takze tam najdes vela receptov na take mlieka o akych som ani netusila ze existuju :D, najviac jej chutia tie kokosove a ryzove. A odvtedy pouzivam aj do varenia a pecenia tieto mlieka, ked je to na slano snazim sa davat bud ryzove, al. makove, ked su to kolace tak kludne hocijake 🙂, mala miluje pernik, takze ten uz som robila asi s kazdym mliekom a zjedol sa vzdy dokonca chutí aj starsej a to je teda preberacne dieta. Takze za mna ma miomat 1*
@radka444 Ahoj, prosim Ta aky je objem tej odmerky??? Tiez vaham nad kupou Miomatu a porovnavam ceny hotovych mliek, ci surovin na vyrobu mlieka...Dnes som pozerala napr. 100 g mandli, vyjde cca 2,50 eura. Kolko ich potrebujem na jednu varku??? Vsade som sa docitala o odmerke, ale nikde o jej objeme 🙂 dakujem pekne
Predam miomat, nieje raw,ale predosla verzia.funkcie rovnake.cena 100€+posta. Vyhrali sme v sutazi a nevyuzivame...
Ahojte, nema niekto na predaj Raw MioMat? Dakujem 🙂

@leosko ja by som mala zaujem ak ho este mate 🙂