icon

Zdravé stravovanie celej rodiny. Kde a ako začať?

bambulka248
25. okt 2012

Ahojte baby. Kedze uz mame maleho drobceka, ktory zacne coskoro papkat, tak som sa rozhodla zmenit nase stravovanie a zivotny styl. No ani neviem kde zacat. Ja a mm sme zvyknuty na uplne nezdravu kuchynu uz z domu - vysmazane atd.... Neviem ci mam zacat pomaly a postupne, alebo zmenit jedalnicek radikalne. Ked budem drobca dokrmovat urcite sa inspirujem par albumami kt. som tu videla, ale co s nami? 🙂

mimi21mimi
10. jan 2013

@depi Bionatur je tusim take malicke v ulicke vedla Pizza Kitty, raz som tam kupovala malej tycinku... a na Halenarskej je celishop, ale tam nemaju taky dobry vybera podla mna v tychto dvoch. Ja som si uz zvykla na tu Lubku, tam mi pripadne aj objednaju.

levandullka
10. jan 2013

@depi Podla mna sa velmi lahko urobi aj z obycajnej sosovice 🙂. Ja zase doma cervenu sosovicu mam, no este stale je nedotknuta 😅

lussy23
10. jan 2013

@babulatko ďakujem. ja sa chystám na jar prejsť na surovú stravu. Vitakucharku už mam prejdutú aj recepty vytlačené, druhú si tiež vytlačím. ďakujem veľmi pekne. Veľmi mi to pomôže.

mimi21mimi
11. jan 2013

@levandullka Za cervene je hned uvarena.... ale chuti podla mna horsie ako obycajna... ale je to zasa o zvyku... idem dnes na skusku zo psychologie... drz palce .... vsetci sa ucia celu knihu, ja mam skratene na 10 stran a aj tak mi to nejde do hlavy. Pomooooooc.

levandullka
11. jan 2013

@mimi21mimi Myslim na teba 🙂. Urcite to dopadne dobre, uvidies 🙂. Mne skusky zacinaju v pondelok, jedna horsia ako druha... Budem potrebovat intenzivne drzanie palcov 😉

mimi21mimi
12. jan 2013

@levandullka No skuska hrozna, vysledky budu v utorok :-/ netusim, ci som nieco t ipla spravne... a budem velmi drzat palce. Mna cakaju este tri skusky a jedna praca napisat.
Akurat skusam varit zeler stonkovy na stave s hraskom... som zvedava, co z toho vyjde. 😀

levandullka
12. jan 2013

@mimi21mimi Neboj, urcite bola skuska uspesna 🙂. Mna caka este 5 skusok ☹. Hroza... A to uz mam 5 urobenych ☹.

Mnam, ja stonkovy zeler milujem 🙂. Minule som robila zemiakovu polievku s hribmi a dala som tam aj tento zeler, neskutocne dobre to bolo 🙂

mimi21mimi
12. jan 2013

@levandullka je vyborny...dokonca mm ho zjedol. total ma to sokovalo 😀 co varis?

mart1na26
12. jan 2013

nema niekto nejaky dobry recept na quinou a kuskus? Dakujem :o)

levandullka
12. jan 2013

@mimi21mimi Hod receptik, mam v chladnicke este trochu toho zeleru 🙂
Ja som dnes robila po prvy krat v zivote svieckovu 😀. Ale vydarila sa celkom 🙂

mimi21mimi
12. jan 2013

@levandullka Len som pokrajala ten celer na kolieska (alebo taky podobny utvar). Osmahla na oleji, dala k nemu sol, cervenu mletu papriku, drvenu rascu, kurkumu, majoranku a suseny cesnak, premiesala, zaliala vodou ... pridala som hrasok mrazeny, podusila. Zahustila som to kukuricnou mukou a vodou, chcela som do toho primiesat este struhany syr, ale kvoli malej som ho nedala a iba som si nim posypala svoju porciuu. dokonca moj manzel to jedol!

levandullka
12. jan 2013

@mimi21mimi Mnam, to urcite vyskusam 🙂

mimi21mimi
12. jan 2013

@levandullka Len neviem, co budem robit n a zajtra... chlapi si spravia vysmazane kurca a ja :-/ netusiiim.

levandullka
12. jan 2013

@mimi21mimi Ja mam uz zopar dni strasnu chut na zeleninove placky 😀 . U nas budu zajtra mozno tie 🙂

mimi21mimi
12. jan 2013

@levandullka Ako si spomenula placky, straaaasne by som si dala cuketove 🙂))
Zeleninove robis ako?

levandullka
12. jan 2013

@mimi21mimi Cuketove som este nejedla.
Ja robim tak, ze zmiesam nastruhany zemiak, mrkvu a potom akekolvek druhy zeleniny, najradsej mam brokolicu, por, kel... Moze tam ist cokolvek. Zmiesam s trochou hladkej muky, mliekom, s jednym vajickom a nasypem tam ovsene vlocky a rozne semienka. Osolim a na olivovom oleji smazim 🙂. Moje snad najoblubenejsie jedlo 🙂

mimi21mimi
12. jan 2013

@levandullka a zeleninku sparis alebo davas surovu?

lussy23
12. jan 2013

@mimi21mimi mňam to vyzerá dobre. Vyskúšam. Ako sa to volá?
@levandullka skvelo vyzerajú tie placky 🙂

Inak keď je už reč o plackách, my budeme mať zajtra cuketové. Kupovala som pôvodne cuketu kvôli surovej strave, ale teraz v zime to neni ono, tak urobím aspoň tie placky. 🙂 Sú vynikajúce.
Mali sme aj mrkvové a kukuricové a tiež boli úžasné. A samozrejme mám rada i zemiakové. nabudúce vyskúšam aj tieto zeleninové.

mimi21mimi
13. jan 2013

@lussy23 Neviem nazov... vacsinou zaklad receptu najdem na nete a potom vzdy ked to robim, doplnam a kombinujem podla seba. 🙂

levandullka
24. jan 2013

@mimi21mimi Haloooo, nejako sa nám to tu zaseklo 😀.

mimi21mimi
24. jan 2013

@levandullka joooj moja...skuskove 🙂 v sobotu opravak tazky a este jedna skuska ..... ale dnes boli zemiaky v alobale a baby karotka s brokolicou na pare 🙂 ..... a Bounty rezy...dietne jak hovado 😀 ale radsej piect nez ucit sa

ildici12
24. jan 2013

@levandullka
@mimi21mimi baby drzte sa ja som to mala minuly rok takto... posledny rok na univerzite, statnice, diplomovka, a to sa mi mala v septembri narodila tak som uz 2 tyzdne po porode sedela v skole ☹ zvladnete to, je to megabrutal ale da sa 🙂 🙂

levandullka
24. jan 2013

@mimi21mimi Aaach o skuskovom mi ani nehovor, sem sa chodim iba odventilovat 😀. Ale o dva tyzdne uz (dufam) budem vo velkom dietit a zdravo varit 😅. Lebo cez toto skuskove nie som schopna nicoho ☹

levandullka
24. jan 2013

@ildici12 Dakujeme za podporu 🙂. Uz to musime nejako dokopat do uspesneho konca 😉

mimi21mimi
25. jan 2013

@ildici12 Joooj diky, ja uz tento rok dobojujejm, buduci mam statnice, ale to bude mala v skolke, tak to snad zvladneme. S takym malym babom to asi nebola sranda....

mimi21mimi
25. jan 2013

@levandullka Ja tiez varim len take rychlovky, len vcera som robila rezy, lebo sa mi nechcelo ucit a potrebovala som zmenu. 😀

levandullka
25. jan 2013

@mimi21mimi Ja som zase predvcerom robila ,,presivanu deku", tiez sa mi nechcelo ucit 😀

mimi21mimi
25. jan 2013

@levandullka To skuskove ma vyhodu... aspon si mozme zamlsat 😀

levandullka
25. jan 2013

@mimi21mimi Jejda, ani nehovor, mam pocit ze som sa vyzrala na sto kil 😀

mimi21mimi
25. jan 2013

@levandullka Podobne... stale si hovorim, ved som nervozna, dam si chipsy... ved som unavena, kupim si kofolu, nech tolko kavy nepijem 😀 esteze mam nove rifle, ktore mi nie su take nadoraz ako tie stare... tak to tak necitim, ten prirastok na vahe 😀