Zdravé stravovanie celej rodiny. Kde a ako začať?
Ahojte baby. Kedze uz mame maleho drobceka, ktory zacne coskoro papkat, tak som sa rozhodla zmenit nase stravovanie a zivotny styl. No ani neviem kde zacat. Ja a mm sme zvyknuty na uplne nezdravu kuchynu uz z domu - vysmazane atd.... Neviem ci mam zacat pomaly a postupne, alebo zmenit jedalnicek radikalne. Ked budem drobca dokrmovat urcite sa inspirujem par albumami kt. som tu videla, ale co s nami? 🙂
@depi Podla mna sa velmi lahko urobi aj z obycajnej sosovice 🙂. Ja zase doma cervenu sosovicu mam, no este stale je nedotknuta 😅
@levandullka Za cervene je hned uvarena.... ale chuti podla mna horsie ako obycajna... ale je to zasa o zvyku... idem dnes na skusku zo psychologie... drz palce .... vsetci sa ucia celu knihu, ja mam skratene na 10 stran a aj tak mi to nejde do hlavy. Pomooooooc.
@mimi21mimi Myslim na teba 🙂. Urcite to dopadne dobre, uvidies 🙂. Mne skusky zacinaju v pondelok, jedna horsia ako druha... Budem potrebovat intenzivne drzanie palcov 😉
@levandullka No skuska hrozna, vysledky budu v utorok :-/ netusim, ci som nieco t ipla spravne... a budem velmi drzat palce. Mna cakaju este tri skusky a jedna praca napisat.
Akurat skusam varit zeler stonkovy na stave s hraskom... som zvedava, co z toho vyjde. 😀
@mimi21mimi Neboj, urcite bola skuska uspesna 🙂. Mna caka este 5 skusok ☹. Hroza... A to uz mam 5 urobenych ☹.
Mnam, ja stonkovy zeler milujem 🙂. Minule som robila zemiakovu polievku s hribmi a dala som tam aj tento zeler, neskutocne dobre to bolo 🙂
@levandullka je vyborny...dokonca mm ho zjedol. total ma to sokovalo 😀 co varis?
nema niekto nejaky dobry recept na quinou a kuskus? Dakujem :o)
@mimi21mimi Hod receptik, mam v chladnicke este trochu toho zeleru 🙂
Ja som dnes robila po prvy krat v zivote svieckovu 😀. Ale vydarila sa celkom 🙂
@levandullka Len som pokrajala ten celer na kolieska (alebo taky podobny utvar). Osmahla na oleji, dala k nemu sol, cervenu mletu papriku, drvenu rascu, kurkumu, majoranku a suseny cesnak, premiesala, zaliala vodou ... pridala som hrasok mrazeny, podusila. Zahustila som to kukuricnou mukou a vodou, chcela som do toho primiesat este struhany syr, ale kvoli malej som ho nedala a iba som si nim posypala svoju porciuu. dokonca moj manzel to jedol!
@mimi21mimi Mnam, to urcite vyskusam 🙂
@levandullka Len neviem, co budem robit n a zajtra... chlapi si spravia vysmazane kurca a ja :-/ netusiiim.
@mimi21mimi Ja mam uz zopar dni strasnu chut na zeleninove placky 😀 . U nas budu zajtra mozno tie 🙂
@levandullka Ako si spomenula placky, straaaasne by som si dala cuketove 🙂))
Zeleninove robis ako?
@mimi21mimi Cuketove som este nejedla.
Ja robim tak, ze zmiesam nastruhany zemiak, mrkvu a potom akekolvek druhy zeleniny, najradsej mam brokolicu, por, kel... Moze tam ist cokolvek. Zmiesam s trochou hladkej muky, mliekom, s jednym vajickom a nasypem tam ovsene vlocky a rozne semienka. Osolim a na olivovom oleji smazim 🙂. Moje snad najoblubenejsie jedlo 🙂
@levandullka a zeleninku sparis alebo davas surovu?
@mimi21mimi mňam to vyzerá dobre. Vyskúšam. Ako sa to volá?
@levandullka skvelo vyzerajú tie placky 🙂
Inak keď je už reč o plackách, my budeme mať zajtra cuketové. Kupovala som pôvodne cuketu kvôli surovej strave, ale teraz v zime to neni ono, tak urobím aspoň tie placky. 🙂 Sú vynikajúce.
Mali sme aj mrkvové a kukuricové a tiež boli úžasné. A samozrejme mám rada i zemiakové. nabudúce vyskúšam aj tieto zeleninové.
@lussy23 Neviem nazov... vacsinou zaklad receptu najdem na nete a potom vzdy ked to robim, doplnam a kombinujem podla seba. 🙂
@mimi21mimi Haloooo, nejako sa nám to tu zaseklo 😀.
@levandullka joooj moja...skuskove 🙂 v sobotu opravak tazky a este jedna skuska ..... ale dnes boli zemiaky v alobale a baby karotka s brokolicou na pare 🙂 ..... a Bounty rezy...dietne jak hovado 😀 ale radsej piect nez ucit sa
@levandullka
@mimi21mimi baby drzte sa ja som to mala minuly rok takto... posledny rok na univerzite, statnice, diplomovka, a to sa mi mala v septembri narodila tak som uz 2 tyzdne po porode sedela v skole ☹ zvladnete to, je to megabrutal ale da sa 🙂 🙂
@mimi21mimi Aaach o skuskovom mi ani nehovor, sem sa chodim iba odventilovat 😀. Ale o dva tyzdne uz (dufam) budem vo velkom dietit a zdravo varit 😅. Lebo cez toto skuskove nie som schopna nicoho ☹
@ildici12 Dakujeme za podporu 🙂. Uz to musime nejako dokopat do uspesneho konca 😉
@ildici12 Joooj diky, ja uz tento rok dobojujejm, buduci mam statnice, ale to bude mala v skolke, tak to snad zvladneme. S takym malym babom to asi nebola sranda....
@levandullka Ja tiez varim len take rychlovky, len vcera som robila rezy, lebo sa mi nechcelo ucit a potrebovala som zmenu. 😀
@mimi21mimi Ja som zase predvcerom robila ,,presivanu deku", tiez sa mi nechcelo ucit 😀
@levandullka To skuskove ma vyhodu... aspon si mozme zamlsat 😀
@mimi21mimi Jejda, ani nehovor, mam pocit ze som sa vyzrala na sto kil 😀
@levandullka Podobne... stale si hovorim, ved som nervozna, dam si chipsy... ved som unavena, kupim si kofolu, nech tolko kavy nepijem 😀 esteze mam nove rifle, ktore mi nie su take nadoraz ako tie stare... tak to tak necitim, ten prirastok na vahe 😀

@depi Bionatur je tusim take malicke v ulicke vedla Pizza Kitty, raz som tam kupovala malej tycinku... a na Halenarskej je celishop, ale tam nemaju taky dobry vybera podla mna v tychto dvoch. Ja som si uz zvykla na tu Lubku, tam mi pripadne aj objednaju.