V servise bez súhlasu vymenili batériu: Musím zaplatiť?
Notebook som odniesla do servisu, lebo sa prehrieval a vypínal. Pri preberaní mi oznámili, že okrem čistenia vymenili aj batériu za 120 €, hoci mi cenu vopred nepotvrdili a na zákazkovom liste bola uvedená len diagnostika.
Môžu odo mňa žiadať zaplatenie celej sumy, keď som tú výmenu neschválila?
nech ti vrátia starú batériu.Nie si povinná to platiť,ak si si to neobjednala a dokonca si ani nepotvrdila cenu pred diagnostikou.
😆😆😆😆tu sa stretli expertky. Však batériu ti vymenili preto, lebo ona je príčinou prehrievania a vypínania notebooku
Nemáš zač
😆😆😆😆tu sa stretli expertky. Však batériu ti vymenili preto, lebo ona je príčinou prehrievania a vypínania notebooku
Nemáš zač
@anonym_70828e Nemas pravdu, mali je povedat: zatial bola diagnostika za 30, pricina je baterka za 120, vymenime alebo nechame tak ?
Nemáš zač
@anonym_70828e mala objednanú IBA diagnostiku.Bez jej súhlasu nemajú právo čokoľvek vymieňať
@anonym_70828e Nemas pravdu, mali je povedat: zatial bola diagnostika za 30, pricina je baterka za 120, vymenime alebo nechame tak ?
@patrike Takto som si to myslela, že to má prebiehať.
Keď dáš niečo do servisu, hádam očakávaš opravu, v tomto prípade bola naprd baterka, notebook funguje spravili čo mali, takže zaplať a nestrápňuj sa
@patrike pravdu mam. Ja netvrdím, že to správne odkomunikovali. Ale správne diagnostikovali
@anonym_70828e mala objednanú IBA diagnostiku.Bez jej súhlasu nemajú právo čokoľvek vymieňať
@rozculena a čo čakala? Že vysaju prach a notas bude splapat jak včera kúpený
A keď by si zaplatila 30E a notebook ďalej nefungoval, tak to by bolo v poriadku?
Nemáš zač
@anonym_70828e tak moment. Ak zistili ze pricinou prehrievania je bateria tak jej to mali oznamit a vycislit kolko bude stat vymena/oprava. Ked by to odsuhlasila tak mozu urobit vymenu/opravu. Nemaš zač ty "expertka" 😁
Keď s notebookom necestuje a nepotrebuje ho používať na cestách tak vie normálne fungovať aj bez batérie priamo na adaptér zo zásuvky.
A keď je to nejaká starina tak radšej peniaze investovať do iného ako kupovať novú batériu do starého NB.
Koľko ľudí má NB trvalo na stole a nikde ho neprenášajú.
@anonym_70828e tak moment. Ak zistili ze pricinou prehrievania je bateria tak jej to mali oznamit a vycislit kolko bude stat vymena/oprava. Ked by to odsuhlasila tak mozu urobit vymenu/opravu. Nemaš zač ty "expertka" 😁
@anonym_bf16d6 diagnostika dobrá, chyba identifikovaná.
Trochu zlyhala komunikácia. Nemáš zač kamo
Nemáš zač
@anonym_70828e ano ale musia to oznámiť a nie vymenit len tak
A nie nezlyhala komunikácia ,zliali servis a na plnej čiare,každá suma musí byt schválená zákazníkom a 120€ je už suma na schválenie
@anonym_bf16d6 Záleží či anketárka chcela opraviť ntb, alebo len zistiť príčinu, keď ho doniesla do servisu.
Keď s notebookom necestuje a nepotrebuje ho používať na cestách tak vie normálne fungovať aj bez batérie priamo na adaptér zo zásuvky.
A keď je to nejaká starina tak radšej peniaze investovať do iného ako kupovať novú batériu do starého NB.
@anonym_b9c36d ja napr 🙂 napriek tomu by som nechcela byť úplne bez funkčnej baterky, nikdy nevieš kedy budeš bez prúdu ...
@anonym_b9c36d A vieš aké následky môže mať nafúknutá baterka? Kto by potom bol zodpovedný za prípadný požiar?
Ak bola vyžiadaná len diagnostika,tak len to
Tiež som veľa krát riešila,pc,mobil,tv
A rozhodla sa podľa ceny opravy a súčiastky, nikdy nemenili samy od seba
Ak bola vyžiadaná len diagnostika,tak len to
Tiež som veľa krát riešila,pc,mobil,tv
A rozhodla sa podľa ceny opravy a súčiastky, nikdy nemenili samy od seba
@anonym_fc287f Pochybujem, že keby bola požadovaná iba diagnostika, tak by ju baterku vymenili. Skôr myslím, že sa zle dohodli hneď na začiatku.
@cyberk Akurát, že nie pri všetkých ntb to funguje a ak áno tak sa bez baterky automaticky zníži výkon.
@sagitta33 bezny clovek ako autorka, ktory nepouziva notebook na nieco serioznejsie, si ten pokles vykonu ani nevsimne 🤓
V kazdom pripade tu je chyba v komunikacii, mali jej dat vediet kolko bude stat oprava a nemenit veci hala-bala.
@sagitta33 bezny clovek ako autorka, ktory nepouziva notebook na nieco serioznejsie, si ten pokles vykonu ani nevsimne 🤓
V kazdom pripade tu je chyba v komunikacii, mali jej dat vediet kolko bude stat oprava a nemenit veci hala-bala.
@cyberk Lenže ja presne vidím ako ľudí donesú akékoľvek zariadenie s tým že to „nefunguje a sparavte mi to“. Pochybujem, že pani požadovala len vyčistenie a diagnostiku.
@cyberk Akurát, že nie pri všetkých ntb to funguje a ak áno tak sa bez baterky automaticky zníži výkon.
@sagitta33 jeden výrobca dodáva 2 druhy adaptérov k svojim NB, jeden slabý tam to tak funguje že NB zároveň berie energiu zo siete aj z batérie a ak nie je dostatočne nabitá batéria, alebo chýba, vtedy zníži výkon
ak ho pripojíš na dostatočne výkonný adaptér tak nezníži výkon ale celú energiu si zoberie zo siete
@anonym_autor tak áno, mali to lepšie odkomunikovať, ale snáď si to chcela spraviť, nie? Alebo si mala v pláne odmietnuť opravu (výmenu batérie) a nb by sa ďalej prehrieval a vypínal?
Mali robit len diagnostiku ak si len o nu vyslovene poziadala a po nej sa opytat, ci si ochotna akceptovat opravu alebo nie. Ono zalezi, co za notebook to je … nejaky Macbook z 2025 … samozrejme opravit. Nejaky 5-6 rocny Asus … dat do zberu a kupit novy. Podla toho, by som uvazila, ci si vypytam staru baterku - pokial nebola nafuknuta - a dosetrim na novy, alebo si poviem ok. Recenziu o neserioznom jednani by so dala tak, ci tak. Nabuduce pride nejaky chudak so starym compom a oprava ho vyjde viac ako cely srot. Ja som chcela dat vymenit baterku a v servise na neho pan pozrel, 5 min nieco studoval a odporucil neopravovat, pockat kym skape. Podla modelu notebooku…. By som zaplatila iba diagnostiku a baterku vymenila sama … to nie je nijaka veda …
@cyberk Lenže ja presne vidím ako ľudí donesú akékoľvek zariadenie s tým že to „nefunguje a sparavte mi to“. Pochybujem, že pani požadovala len vyčistenie a diagnostiku.
@sagitta33 vždy mi v servise povedali,že NAJPRV urobia diagnostiku a potom sa dohodneme,čo ďalej.Takto to má byť podľa zákona.Servis nemôže svojvoľne robiť žiadne opravy.
@anonym_bf16d6 diagnostika dobrá, chyba identifikovaná.
Trochu zlyhala komunikácia. Nemáš zač kamo
@anonym_70828e komunikacia zlyhala, ale treba napisat ze zo strany servisu, kamo.

Pytaj si spat starú baterku