icon

V servise bez súhlasu vymenili batériu: Musím zaplatiť?

Včera o 10:21

Notebook som odniesla do servisu, lebo sa prehrieval a vypínal. Pri preberaní mi oznámili, že okrem čistenia vymenili aj batériu za 120 €, hoci mi cenu vopred nepotvrdili a na zákazkovom liste bola uvedená len diagnostika.
Môžu odo mňa žiadať zaplatenie celej sumy, keď som tú výmenu neschválila?

Strana
z2
minenkaa
Včera o 10:25

Pytaj si spat starú baterku

rozculena
Včera o 10:45

nech ti vrátia starú batériu.Nie si povinná to platiť,ak si si to neobjednala a dokonca si ani nepotvrdila cenu pred diagnostikou.

anonym_70828e
Včera o 10:47

😆😆😆😆tu sa stretli expertky. Však batériu ti vymenili preto, lebo ona je príčinou prehrievania a vypínania notebooku
Nemáš zač

patrike
Včera o 10:49
@anonym_70828e

😆😆😆😆tu sa stretli expertky. Však batériu ti vymenili preto, lebo ona je príčinou prehrievania a vypínania notebooku
Nemáš zač

@anonym_70828e Nemas pravdu, mali je povedat: zatial bola diagnostika za 30, pricina je baterka za 120, vymenime alebo nechame tak ?

rozculena
Včera o 10:49
@anonym_70828e

Nemáš zač

@anonym_70828e mala objednanú IBA diagnostiku.Bez jej súhlasu nemajú právo čokoľvek vymieňať

autor
Včera o 10:50
@patrike

@anonym_70828e Nemas pravdu, mali je povedat: zatial bola diagnostika za 30, pricina je baterka za 120, vymenime alebo nechame tak ?

@patrike Takto som si to myslela, že to má prebiehať.

zuzubb007
Včera o 10:51

Keď dáš niečo do servisu, hádam očakávaš opravu, v tomto prípade bola naprd baterka, notebook funguje spravili čo mali, takže zaplať a nestrápňuj sa

anonym_70828e
Včera o 10:55
@patrike

@patrike pravdu mam. Ja netvrdím, že to správne odkomunikovali. Ale správne diagnostikovali

anonym_70828e
Včera o 10:57
@rozculena

@anonym_70828e mala objednanú IBA diagnostiku.Bez jej súhlasu nemajú právo čokoľvek vymieňať

@rozculena a čo čakala? Že vysaju prach a notas bude splapat jak včera kúpený

biba_18
Včera o 11:01

takže ti nestojí dobre bežiaci ntb za 120€? 😒

sagitta33
Včera o 11:25

A keď by si zaplatila 30E a notebook ďalej nefungoval, tak to by bolo v poriadku?

anonym_bf16d6
Včera o 11:28
@anonym_70828e

Nemáš zač

@anonym_70828e tak moment. Ak zistili ze pricinou prehrievania je bateria tak jej to mali oznamit a vycislit kolko bude stat vymena/oprava. Ked by to odsuhlasila tak mozu urobit vymenu/opravu. Nemaš zač ty "expertka" 😁

anonym_b9c36d
Včera o 11:30

Keď s notebookom necestuje a nepotrebuje ho používať na cestách tak vie normálne fungovať aj bez batérie priamo na adaptér zo zásuvky.
A keď je to nejaká starina tak radšej peniaze investovať do iného ako kupovať novú batériu do starého NB.
Koľko ľudí má NB trvalo na stole a nikde ho neprenášajú.

anonym_70828e
Včera o 11:33
@anonym_bf16d6

@anonym_70828e tak moment. Ak zistili ze pricinou prehrievania je bateria tak jej to mali oznamit a vycislit kolko bude stat vymena/oprava. Ked by to odsuhlasila tak mozu urobit vymenu/opravu. Nemaš zač ty "expertka" 😁

@anonym_bf16d6 diagnostika dobrá, chyba identifikovaná.
Trochu zlyhala komunikácia. Nemáš zač kamo

minenkaa
Včera o 11:35
@anonym_70828e

Nemáš zač

@anonym_70828e ano ale musia to oznámiť a nie vymenit len tak
A nie nezlyhala komunikácia ,zliali servis a na plnej čiare,každá suma musí byt schválená zákazníkom a 120€ je už suma na schválenie

sagitta33
@anonym_bf16d6

@anonym_bf16d6 Záleží či anketárka chcela opraviť ntb, alebo len zistiť príčinu, keď ho doniesla do servisu.

biba_18
@anonym_b9c36d

Keď s notebookom necestuje a nepotrebuje ho používať na cestách tak vie normálne fungovať aj bez batérie priamo na adaptér zo zásuvky.
A keď je to nejaká starina tak radšej peniaze investovať do iného ako kupovať novú batériu do starého NB.

@anonym_b9c36d ja napr 🙂 napriek tomu by som nechcela byť úplne bez funkčnej baterky, nikdy nevieš kedy budeš bez prúdu ...

sagitta33
Včera o 11:37
@anonym_b9c36d

@anonym_b9c36d A vieš aké následky môže mať nafúknutá baterka? Kto by potom bol zodpovedný za prípadný požiar?

anonym_fc287f
Včera o 11:43

Ak bola vyžiadaná len diagnostika,tak len to
Tiež som veľa krát riešila,pc,mobil,tv
A rozhodla sa podľa ceny opravy a súčiastky, nikdy nemenili samy od seba

sagitta33
Včera o 11:47
@anonym_fc287f

Ak bola vyžiadaná len diagnostika,tak len to
Tiež som veľa krát riešila,pc,mobil,tv
A rozhodla sa podľa ceny opravy a súčiastky, nikdy nemenili samy od seba

@anonym_fc287f Pochybujem, že keby bola požadovaná iba diagnostika, tak by ju baterku vymenili. Skôr myslím, že sa zle dohodli hneď na začiatku.

cyberk
Včera o 11:48
@sagitta33

@anonym_b9c36d A vieš aké následky môže mať nafúknutá baterka? Kto by potom bol zodpovedný za prípadný požiar?

@sagitta33 ved ale ta baterka by sa vybrala a tak by pouzivala notebook + kde je pisane, ze ma nafuknutu baterku🤣 boze zeny 😄🤓

sagitta33
Včera o 11:56
@cyberk

@sagitta33 ved ale ta baterka by sa vybrala a tak by pouzivala notebook + kde je pisane, ze ma nafuknutu baterku🤣 boze zeny 😄🤓

@cyberk Akurát, že nie pri všetkých ntb to funguje a ak áno tak sa bez baterky automaticky zníži výkon.

cyberk
Včera o 12:04
@sagitta33

@cyberk Akurát, že nie pri všetkých ntb to funguje a ak áno tak sa bez baterky automaticky zníži výkon.

@sagitta33 bezny clovek ako autorka, ktory nepouziva notebook na nieco serioznejsie, si ten pokles vykonu ani nevsimne 🤓
V kazdom pripade tu je chyba v komunikacii, mali jej dat vediet kolko bude stat oprava a nemenit veci hala-bala.

sagitta33
Včera o 12:10
@cyberk

@sagitta33 bezny clovek ako autorka, ktory nepouziva notebook na nieco serioznejsie, si ten pokles vykonu ani nevsimne 🤓
V kazdom pripade tu je chyba v komunikacii, mali jej dat vediet kolko bude stat oprava a nemenit veci hala-bala.

@cyberk Lenže ja presne vidím ako ľudí donesú akékoľvek zariadenie s tým že to „nefunguje a sparavte mi to“. Pochybujem, že pani požadovala len vyčistenie a diagnostiku.

anonym_b9c36d
Včera o 12:12
@sagitta33

@sagitta33 jeden výrobca dodáva 2 druhy adaptérov k svojim NB, jeden slabý tam to tak funguje že NB zároveň berie energiu zo siete aj z batérie a ak nie je dostatočne nabitá batéria, alebo chýba, vtedy zníži výkon
ak ho pripojíš na dostatočne výkonný adaptér tak nezníži výkon ale celú energiu si zoberie zo siete

nelca84
Včera o 12:13

@anonym_autor tak áno, mali to lepšie odkomunikovať, ale snáď si to chcela spraviť, nie? Alebo si mala v pláne odmietnuť opravu (výmenu batérie) a nb by sa ďalej prehrieval a vypínal?

mogaa
Včera o 12:49

tak čo? vrátia ti starú bateriu a nech sa naďalej prehrieva?

anonym_9a3db6
Včera o 13:50

Mali robit len diagnostiku ak si len o nu vyslovene poziadala a po nej sa opytat, ci si ochotna akceptovat opravu alebo nie. Ono zalezi, co za notebook to je … nejaky Macbook z 2025 … samozrejme opravit. Nejaky 5-6 rocny Asus … dat do zberu a kupit novy. Podla toho, by som uvazila, ci si vypytam staru baterku - pokial nebola nafuknuta - a dosetrim na novy, alebo si poviem ok. Recenziu o neserioznom jednani by so dala tak, ci tak. Nabuduce pride nejaky chudak so starym compom a oprava ho vyjde viac ako cely srot. Ja som chcela dat vymenit baterku a v servise na neho pan pozrel, 5 min nieco studoval a odporucil neopravovat, pockat kym skape. Podla modelu notebooku…. By som zaplatila iba diagnostiku a baterku vymenila sama … to nie je nijaka veda …

rozculena
Včera o 15:23
@sagitta33

@cyberk Lenže ja presne vidím ako ľudí donesú akékoľvek zariadenie s tým že to „nefunguje a sparavte mi to“. Pochybujem, že pani požadovala len vyčistenie a diagnostiku.

@sagitta33 vždy mi v servise povedali,že NAJPRV urobia diagnostiku a potom sa dohodneme,čo ďalej.Takto to má byť podľa zákona.Servis nemôže svojvoľne robiť žiadne opravy.

anonym_bf16d6
Včera o 16:00
@anonym_70828e

@anonym_bf16d6 diagnostika dobrá, chyba identifikovaná.
Trochu zlyhala komunikácia. Nemáš zač kamo

@anonym_70828e komunikacia zlyhala, ale treba napisat ze zo strany servisu, kamo.

Strana
z2