icon

Ako riešiť kondenz pri montáži klimatizácie na balkón?

7. aug 2026

Ako ste vyriesili kondenz?Vonkajsia jednotka bude na balkone.Mate niekto hadicku cca 50 cm od fasady a pustate to priamo von?Pod balkonmi nieje chodnik,ale zelen.

anonym_1bc4ee
7. aug 2026

Do nádoby, ktorú sme vylievali, resp. som s tým polievala kvety.

maca1984
7. aug 2026

Z hadice do vedra.

zuzacka16
7. aug 2026

máme asi 20 litrovú bandasku na balkóne, z ktorej nám tam ide ten výpust a vylievame 😉

anonym_be45ea
7. aug 2026

Daj si namontovat difuzor kondenzu, nie je to vobec drahe a mas po probleme s kondenzom, nemusi nic strazit aby nepretieklo. Dobry dodavatel klimy vie dodat aj to, len to treba poziadat. Ti velmi dobri to aj ponuknu ako alternativu riesenia kondenzu

reela
7. aug 2026

Som tim vedro

biba_18
7. aug 2026

máme to vyvedené na zeleň. ak sa bude niekto sťažovať, zvážim iné riešenia...

kp7333
7. aug 2026

@anonym_autor ako mate rieseny odvod dazdovej vody z balkona, nie je tam odkvapova rura alebo kanal? Ak ano, tak odved kondenz tam.

autor
7. aug 2026
@kp7333

@anonym_autor ako mate rieseny odvod dazdovej vody z balkona, nie je tam odkvapova rura alebo kanal? Ak ano, tak odved kondenz tam.

@kp7333 nijak.Jemnym spadom odteka z balkona von a kazdy ma striesku vysunutu cca 25cm

lubmar
7. aug 2026

Na nasom sidlisku to ma dost ludi ako pises,dlhsia trubka a kvapka to na travu. Prave teraz, ked su take strasne sucha to dobre vidiet pod balkonmi,vsade spalena pust a tam kde od ludi kvapka kondenz dole, su svieze zelene kolesa travy😀

autor
Včera o 05:04
@zuzacka16

máme asi 20 litrovú bandasku na balkóne, z ktorej nám tam ide ten výpust a vylievame 😉

@maca1984
@zuzacka16 kolko litrov za den vyprodukuje ta klima?

autor
Včera o 05:06
@anonym_be45ea

Daj si namontovat difuzor kondenzu, nie je to vobec drahe a mas po probleme s kondenzom, nemusi nic strazit aby nepretieklo. Dobry dodavatel klimy vie dodat aj to, len to treba poziadat. Ti velmi dobri to aj ponuknu ako alternativu riesenia kondenzu

@anonym_be45ea to je zaujimave ked tu taka moznost existuje,len ci to nebude zbytocne kazitko

anonym_436806
Včera o 08:22

U nás ma len jedna rodina na balkóne ináč všetci majú vyvod von na trávu.Niekto aj dve klímy a dve rúrky.Co pozerám v meste na paneláky veľmi veľa ľudí ma vyvod von na trávu

zuzacka16
Včera o 08:49
@anonym_autor

@maca1984

@anonym_autor záleží koľko kw si budete brať klímu, my máme 5.5 kw a za dva dni ak je vonku moc teplo aj vlhko cca 15 litrov, záleží či ide nonstop, či býva aj vypnutá, atď

biba_18
Včera o 08:51
@zuzacka16

@anonym_autor záleží koľko kw si budete brať klímu, my máme 5.5 kw a za dva dni ak je vonku moc teplo aj vlhko cca 15 litrov, záleží či ide nonstop, či býva aj vypnutá, atď

@zuzacka16 a čo s tým potom robíte?

maca1984
Včera o 09:09
@anonym_autor

@maca1984

@anonym_autor teraz išla nonstop, za deň asi 6 l