icon

100 eur príspevok

6. okt 2021

Dobry den mam otazku v oktobri mali dostat deti do 18 rokov 100 pridavky..mozno hlupa otazka ale aj ked uz ma po 18ke ale nema este 19 aj tak dostane alebo uz nie 19 bude mat vo februari

nafka0483
6. okt 2021

A na co si mam ja spomenut ked uvidim osadnikov odnasat si z posty par stovak eur? Ved zi ako osadnici, maj 5 deti do 18 rokov a tiez si odnes z posty par stovak eur. Akoze nechapem co riesis.

Kebyze osadnik dostane na 19 rocne ideta 100 eur a ty na 19 rocne nedostanes lebo nie si osadnik, potom vykrikuj ze je to nefer a nespravodlive - pretoze vtedy by naozaj bolo.

nykkushka
6. okt 2021

@jana005 pretože sme nedostali... Tak ani neočakávam....

nafka0483
6. okt 2021

A ze "nam pracujucim netreba nic" - ty co miesas uplne nerelevantne veci. Su dane podmienky tak, ze 100eur dostanu ti ktorych rodicia nepracuju? Nie. Tak co tu miesas rozne ine fakty a okolnosti...

nykkushka
6. okt 2021

@jana005 ale priznávam, že som si o tom nečítala, keďže som bola v tom, že je to pre skolopovinne deti. Teraz čítam, že asi dostaneme. Ďakujem za info

mogaa
6. okt 2021

Zo zákona je dospelosť od 18rokov, hoci pre rodiča bude dieťaťom aj v 50-tke.....ak by bola hranica 19rokov, orvnako budú takí čo budú tvrdiť že je to nespravodlivé....

negymama
6. okt 2021

Baby a ja sa ozvem, aj ked sme v naroku na tento prispevok, dokonca na 4 deti, 4*100 eur. a viete co? nevzrusuje ma to. Nase rozhodnutie mat, zivit a vychovavat 4 deti, nam cisto financne prinieslo tolko vydavkov ze nejaky prispevok ci mam ci nemam ...je vlastne nepodstatny.

a dalsia vec, s detmi ci bez nich som sa cely zivot ocitla v roznych mnozinach ...raz sa mi uslo , raz nie, raz ma obislo zle, raz zasa dobre. Taky je zivot. To slavne kocikovne, neviem 800 eur to je ci kolko?? Netusim, lebo sa nam podarilo nebyt v mnozine tohto prispevku ani raz. ani jedno zo 4 deti to nedostalo.

Neboli sme ani v mnozine prispevku na zac. roku na prvaka. Ked sa zacal davat, nas najmladsi uz bol druhak.

Neboli sme ani v mnozine cestujucich deti vlaky zadarmo. V nasej dedine zrusili vlakovu zastavku, este predtym ako nase deti zacali chodit do skoly. Platime im autobusy...cestovne na 4 deti za x rokov uz davno prekocilo aj tento oktobrovy obnos navyse, co dojde.

niekedy skratka padne rub, niekedy lic.

negymama
6. okt 2021

Treba si este uvedomit jednu vec, nie je to zadarmo. vsetko vsetucko si platime z nasich dani. a vlada rozhoduje ako nase dane podeli. nase. Oni ekonomicky nezarobili nevyrobili, nevyprodukovali NIC.

vanda323
6. okt 2021

@zyxie Ale ja vôbec nepíšem o Tom kto chodí do práce a kto platí účty...tu píšem o závisti...a o Tom že každému niečo sedí a niekto tak či tak bude v mínuse...stále je to tak...

maciatkolulu
6. okt 2021

@negymama no aj pandemicke rodicaky😉napríklad

zyxie
6. okt 2021

Mimochodom, čo som zachytila tí, čo dostali 300 Eurový "pandemický" príspevok, tieto zvýšené prídavky na deti nedostanú. Ale možno to tak nie je.

kubkovamama
6. okt 2021

Aj ja sa nabalim,máme 4 deti a som na rodicaku.😂Akurát som najstaršiemu kupovala rámy na okuliare..Silné dioptrie,vysli ma na 220€.Pred týždňom mal úraz,okuliare rozbité a oko poškodené.Dalsie špeciálne okuliare už ma vyjdú asi trojnásobok.A áno,nemá síce 18r,ale snaží sa aby si dovtedy niečo našetril a zarobil.Na operáciu očí.Takze,tvoj debilný koment,ako sa poniektorí rodičia na tom nabalia je úplne z cesty.Plno ľudí prišlo po minulé mesiace kvôli korone a kvôli tomuto štátu o prácu,majú malé deti.Pomoze im to k základným veciam.Pochybujem,že väčšina z nás si za to kúpi tenisky.A keď už,ani tá stovka nie je v dnešnej dobe terno,ideš dvakrát do potravín a je po nej.Tvoj výlev je tu úplne mimo.Tvoja 19rocna ratolesť si vie privyrobiť.Ak by chcela.Ja som pracovala od maturity.Stihla som aj prácu,aj vzdelanie,aj dieta.Tak kde má problém tvoj mladý dospelý?

danielahamar
6. okt 2021

@cocolino234 pov.školská je len do 15r. keď už o to ide😉

tiež mám aj 18r. a zas figu, ešte, že škola, doprava a všetko je zadarmo a to tam bude chodiť do 21, áno chodí aj na brigády, ale chcem aby normálne dokončil školu, takže nemôže makať od Pia-Ne, nemal by sa kedy učiť

negymama
6. okt 2021

@maciatkolulu to ani neviem co to je , najmladsi uz ma 10 rokov, takze v case mojej poslednej rodicovskej sme este o ziadnej pandemii nechyrovali.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
negymama
6. okt 2021

@maciatkolulu skratka je dobre mat taku snahu a prijmy aby sme svoje deti ci jedno ci 2,3, 4... X vychovali a uzivili bezohladu na to aky populisticky "dobrotivy" prispevok na nich vyjde ci nevyjde.

Mne pride to zufale vyzeranie 100 eurovych prispevkov, akoby tie matky ci rodiny neboli daleko od socialne slabsej prispevkami a vyhodami "nabalenej" mensiny...
.

maciatkolulu
6. okt 2021

@negymama úplne rozumiem...

danielahamar
6. okt 2021

@cocolino234 to bolo len margo skolopovinne, ostatné bolo autorke

misinka0611
6. okt 2021

Ach jaj.. vies kolko veci som ja nedostala a neprskam? Tak ta to minulo.. no nabuduce dostanes ine a dalsie nedostanu.

kikulienkadd
6. okt 2021

Ahojte baby, sorry,celá debata by bola úplne bezpredmetná,keby rodičia, ktorí chcú pracovať a pracujú mali slušnú mzdu. To by si kompetentní mohli strčiť takéto "láskavosti" niekam. Veď je to smiešne: napr. v synovej škole od tohto školského roka zvýšili poplatok za ŠKD z 200 na 300€. Takže viete,kam pôjde tá stovečka...
prajem všetkým pekný večer🌞

terina25
6. okt 2021

@danielahamar povinna skolska dochadzka je do 16 rokov ked uz...

negymama
6. okt 2021

@kikulienkadd toho roku a buduceho o to viac bude zvysovanie cien vsetkeho citelne pre vsetkych.

terina25
6. okt 2021

Autorka sa slusne opytala a tie komenty🤮 a ako inak, stale tie iste nicky,ktore sa opakuju a prskaju v kazdej teme.
Autorka, mas pravdu. Nie je to spravodlive. Pretoze aj ty mas vydavky na svoje dieta ,ktore chodi na strednu . Lebo ano,ma 18,ale nepracuje,nie je zarobkovo cinne. A ze ma ist na brigadu? Sa zobudte. Brigada raz za cas, privyrobit si nieco,to ano ,ale co ma robit kazdy den?tie co to tu napisali,iste brigadovali asi namiesto skoly a ucenia. Dokonale zenske.👍👍 Mimochodom, ak dieta 19 rocne skonci strednu a ide na urad prace sa nahlasit. Nedostane ani Cent. A hadajte preco?lebo sa ma o neho postarat rodic do 25 rokov. Takze nie je to spravodlive, ze rodicia SS,ci VS nedostali nic. Ani zvyseny danovy bonus. A toto nie je o zavisti,ale o nespravodlivosti v tejto krajine.

terina25
6. okt 2021

@nafka0483 a mas pravdu. Ty sa ozyvas a nemas ani dieta. Wtf? 🤦Ked budes ty mat 18 rocne dieta na SS a nic nedostanes ,tak mu tiez povedz,nech si ide na seba zarobit

danielahamar
6. okt 2021

@terina25 je mi nesmierne ľúto, že zavádzam autorku, išla som skrz môjho mladasa, proste 10rocka

terina25
6. okt 2021

@vanda323 ty dostanes 400 eur. Tak ty si spokojna. Vsak👍🤣keby si nic nedostala,tak tiez by sa ti nepacilo. Alebo mozno si uz dostala v tej prvej vlne po 333 eur, no a krat 4. Pekna suma

loginexistuje
6. okt 2021

divne na tomto prispevku je to ze mal byt kompenzaciou rodicommdeti za zvysene naklady pocas vzdelavania v case pandemie zabezpecenie techniky netu atd nakonie dali prispevok len 74 eur (zvysok su pridavky) a dali ho aj detom co sa len narodili alebo maju do sest rokov cize take naklady ich nepostihli ale nedali ho stredoskolakom a vysokoskolakom na dennim studiu
nedali nedali ale nech to nezdovodnuju ako podporu pri vzdelavani v vase pandemie
a neviem si predstavit ze stredoskolak maturant chodi poprinskole priprave na maturity a prijimacky este aj robit cez skolsky rok
proste teraz sa podporuje len jedna skupina ale teda male deti male vydavky velke deti velke vydavky

terina25
6. okt 2021

@loginexistuje 👍presne tak. Mal to byt prispevok za pandemiu,lebo boli zvysene vydavky. Malo to byt 200 eur a len pre rodiny do urc.prijmu.nakoniec ho dostanu ,,vsetci,,do 18 rokov.pricom deti do 6 rokov sa to nijako nedotklo,kedze distancne sa neucili. A napr dieta ktore ma 16 ,ci 17 rokov ktore nechodi do skoly lebo sa na nu vysral,tak ti dostanu

stanulienkat
6. okt 2021

@kikulienkadd školskú družinu ti zvyšili z 200 eur na 300?, ale to myslíš ročne. Ak je to ročne, tak je to smiešny peniaz. Za 30 eur by ti postrážili dieťa na pár hodín cez víkend. Robím v odvetví, kde sa roky zarába pod hranicou priemeru a nikdy som sa nesťažovala. Prikryvam sa takou perinou, na akú mám. Len teraz je väčšina ľudstva finančných analfabetov, preto im nevychádzajú peniaze.

negymama
6. okt 2021

@terina25 ale to vsetko "zdovodnovanie" je len okec. v drvivej vacsine su tieto prispevky populisticke. realne, navysenie 74-75 eur , lebo zvysok je obvykly pridavok na dieta vacsinu rodinu zo skolskych vydavkov na distancne vzdelavanie, alebo na akekolvek vzdelavanie nevytrhne,

dokonca ani tie odporucania ze 18 rocny si ma zarobit, 75 eur to je tak max, pardnova brigada. ak rodina nema vseobecne financie na stredoskolaka, tak ten musi ci chce ci nechce brigadovat dost vela , nie len par dni v roku.

terina25
6. okt 2021

@stanulienkat smiesny peniaz?👍🤣🤣🤣 Ako mozes porovnavat opatrovatelku so skolskou druzinou ,kde je xy deti x 300/1 dieta . Pricom opatrovatelka sa venuje 1 dietatu a tu 1 ucitelka 30 detom.