icon

100 eur príspevok

6. okt 2021

Dobry den mam otazku v oktobri mali dostat deti do 18 rokov 100 pridavky..mozno hlupa otazka ale aj ked uz ma po 18ke ale nema este 19 aj tak dostane alebo uz nie 19 bude mat vo februari

misinka0611
6. okt 2021

@777januska777 👏👏👏

vamajka
6. okt 2021

@sasa1310 Ja by som dopriala kazdemu dietatu aj VS na dennom studiu. dostavame na nich rodinne tak to mali dat celoplosne.

negymama
6. okt 2021

@777januska777 ved prave...

mala by som asi teraz zalozit temu o strasnej nespravodlivosti, ze moje deti cestuju autobusom za peniaze. ☹

alebo temo o x- tom populistickom prispevku , ktory som nemala a ini mali.

Baby...vsak uz konecne pochopte, je to taky maly peniaz, obycajny maly populisticky odrb...ktory vacsine tym co ho dostanu ani nevytrhne z biedy, ani nepomoze zivit dieta. akurat tak hranice pre dostanie ci nedostanie prispevku rozdelia a rozhnevaju ludi.

Asi by ste poniektore mali skusit zit v krajinach...kde take starosti nemaju. o ziadne prispevky sa
sporit nemusia...lebo ziadne nema NIKTO.
Rodicovsky prispevok ma kazdy 0 NULA, materska je par tyzdnov a potom sup dieta do jasli ci opatrovatelke a matka do prace. Ano casto v tychto krajinach su vyssie mzdy...ale treba tam makat a kym si zdravy dravy - tak OK, horsie ked spadnes do choroby, rodicia ci ich dieta.

vamajka
6. okt 2021

@darina77 keby chcela brigadu a mat vlastne peniaze tak si ten cas najde. Moj ma15 je 1. na SS a od marca vzdy v piatok poobede roznasa letaky. popritom sa pripravoval na primacky na SS a dalo sa. Ved aj VS maju vela povinnosti a popritom brigaduju

loginexistuje
6. okt 2021

@vamajka ty si citala ze je v maturitnom rocniku a pripravuje sa na medicinu to ako mozes porovnavat s prvakom na ss ?

negymama
6. okt 2021

uz len taky luxus 3 roky rodicovskeho prispevku je v drvivej vacsine vyspelych krajin nepredstavitelny.

kikulienkadd
6. okt 2021

@stanulienkat áno, platí sa ročne. K ostatnému: nie je to pre mňa smiešny peniaz, čakám na výplatu a som rada,že splatnosť je do 15.10. A nie,nevyplakavam, nesťažujem sa,konštatujem. Som rada,že aspoň ty vieš narábať s peniazmi a nie si finančný analfabet🤭

terina25
6. okt 2021

@777januska777 ja nezavidim. Pisem len o tom,ze je to nespravodlive. Mimochodom, ja tie peniaze dostanem. No aj tak to pokladam za nespravodlive a diskriminacne. Rovnako ako aj danovy bonus ....

sasa1310
6. okt 2021

@negymama neboj, tu sa nikto netrhá o príspevok pre 18 r a viac.
Tu ide akurát o to, že túto vekovú skupinku detí obchádza všetko.
Bodaj by tie príspevky boli aj tu také. Rodičák žiadny, pandemicky žiadny. To by ešte len boli témy. Pri 18 ročnom si o rodičáku, keď si chcela pracovať, mohla len snívať. Nebol jednoducho

vamajka
6. okt 2021

@loginexistuje Je to o sikovnosti dietata. Ked sa chce sa da a ked sa nechce tak na to su vyhovorky. Neverim, ze sa nonstop len uci

vanda323
6. okt 2021

@terina25 Moja sesternica chodí na VŠ...a stíhala aj brigádovať aj nahrávať piesne aj učiť sa je to individuálne, ale nebudem sa tu stebou naťahovať o 100 eur čo je jeden nákup v obchode...alebo dvoje botasok. Ovplivnime to nejak? Asi nie....tak to vláda nastavila treba sa sťažovať tam...

loginexistuje
6. okt 2021

@vamajka ked ti dieta vystuduje medicinu potom sa mozeme bavit a ano moja napr brigadovala v lete dva mesiace v tescu ale
cez skolu sa proste musi ucit ak chce nieco dosiahnut

a su vs kde sa popri studiu da brigadovat a su take kde to moc nejde

terina25
6. okt 2021

@negymama mozno maju rodicak nula,no maju vyssie pridavky na deti. Omnoho vyssie. Preco asi tak romovia odchadzali v hufoch do Anglicka napr. Kvoli pridavkam a soc.davkam.
A nemas pravdu ,ze v inych krajinach ziaden takyto prispevok nedostali,lebo dostali.

sasa1310
6. okt 2021

@vamajka a prečo by aj mali brigádovať? Načo? Aby matky potom boli 2 roky na pandemickom?

terina25
6. okt 2021

@vanda323 no vidis, a ja zase za 100 eur urobim tych nakupov aj 4. Pre mna ako samozivitelku je to pomoc. O botaskach za 50 eur mozme vsetci len snivat. Asi tolko k tomu

darina77
6. okt 2021

@vamajka brigádovať pôjde v lete cez prázdniny, cez školský rok je priorita škola, to nie je o šikovnosti

terina25
6. okt 2021

@vanda323 ked niekto zarobi 2000 eur mesacne,tak 100 eur je pre neho nic. No pre cloveka s min.mzdou, samozivitelku, nezamestnaneho, na ocr,ci pn su to peniaze ktore pomozu.

vanda323
6. okt 2021

@terina25 Áno to je pravda treba si vážiť každý cent vieš toto je zlá téma.pretoze tunsanda veľmi veľa diskutovať a asi sa ani nezhodneme zbytočne z toho bude.konflikt ktorý ja rada nemam

terina25
6. okt 2021

@vanda323 no vidis,tvoja sesternica stiha,moja neter nie. Zalezi od toho,aku skolu studuje, ako ma online vyucovanie,ako sa pripravuje. Ci jej staci E alebo chce A...

vamajka
6. okt 2021

@sasa1310 Moj nemusel ale chcel. Poznam vela deciek z okolia co nemusia brigadovat ale chcu a ucia sa tym zodpovednosti. Vsetko co potrebuje mu kupim no ked chce tricko Lacoste za 50 eur tak to si musi zaplatit sam🙂 Tomu hovorim nadstandart, ktory neplatim🙂

terina25
6. okt 2021

@vanda323 ja sa tu nehadam. A ani nikomu nezavidim. Kedze ja peniaze tiez dostanem. Ja stale pisem len o tom ze je to nespravodlive. Ludia,ktori maju dobry plat,tak pre tych je 100 eur nic. Ako napr.taky Boris Kollar. Na co to jemu je? No pre ludi s nizsim prijmov je aj tych 100 eur obrovska pomoc. Lenze toto pochopi len ten, ktori sa ,,bori,,s existencnymi problemami a obracia kazdy cent aj 10x.

vamajka
6. okt 2021

@darina77 nepresvedcis ma je to o sikovnosti moji aj VS aj SS obaja brigaduju a ako som uz pisala nemusia. Naucit sa do skoly to je samozrejmost o tom sa s nimi ani nebavim

vanda323
6. okt 2021

@terina25 Vieš mne je ľúto každého človeka ktorý má existencne prob. No Bohužiaľ na SK je ich veľa....trebalo by im všetkým nejako pomôcť zvýšiť ich životnú úroveň a nemysl si že sto eur jednorázovo im pomôže...napríklad v osadách to zhrabnu úžerníci

sasa1310
6. okt 2021

@vamajka no vidíš, brigáduje lebo chce. Tak nech tu niekto neposiela tie decká na brigády, keď sa tu rieši príspevok aj pre túto kategóriu detí. Niektoré nestíhajú, nechcú, chcú ale nemôžu napr. atď. Je kopec rodín aj s 18ročnými, ktorí to potrebujú 100krát viac ako matka sediaca doma na pandemickom, decko v škôlke. Tie zdvihnúť zadok nemusia, že. Ale keď tu niekto spomenie 18 alebo 19 ročné decko, to tu tie sediace doma na riti, vedia rýchlo spomenúť, však môžu ísť na brigádu
Na toto ja stále narážam

mucuinka
6. okt 2021

A deti osadnikov jedia menej ako vase dieta, menej rastu, ze potrebuju menej oblecenia, byvaju menej chore, ze nepotrebuju lieky? Ohanate sa spravodlivostou a sama vyclenujete istu skupinu deti.

vamajka
6. okt 2021

@sasa1310 mas pravdu ja napr. ani neviem za co sa ten pandemicky dostava ved skoly a skolky su otvorene ci nie. Nezaujimam sa o to, s muzom celu koronu chodime nastastie do prace tak nemam prehlad

bublinka1426
6. okt 2021

@maciatkolulu toto ani nespominaj zenske co sedia na PR od 2020 do pizdy maju viac ako matky co museli cerpat podporu a mali odpracovane roky. cele zle. nech sa prizna ta co sedi na riti od marca 2020..idem vyratat..kolko asi cez 11 000 za rtoze vlastne chudata nemali kdenajst pracu a vlastne preco by mali, ked deto drlbnuty stat podporuje darmozracov.

bublinka1426
6. okt 2021

preco? potom sa autorka pytaj preco je stale Pandemicky rodicak? hm? A CO ? to je spravodlive ze tie zenske dostali viac ako tie co poberali podporu lebo mali odpracovane a potom co...toto je spravodlive????

vanda323
6. okt 2021

@vamajka
@sasa1310 Dievčatá, toto je tak zlá téma....veď každá máme nejaký názor nie...a hlavne dokážeme to ovplivnit? Asi nie....toto všetko je výsledok našej vlády...

bublinka1426
6. okt 2021

@vanda323 vlada? vysmech