Ako je to s poberaním podpory po skončení rodičovskej?
V novinách som sa dozvedela o tejto možnosti - mohli by aspon takto pomoct mamičkám ktoré si hladajú prácu alebo nemožu si žiadnu nájst koli detom 😉
@nikush nemám pocit že by som ja nejak hlboko padla 😀 😀 🤐 alebo neviem ako to bolo myslené ?! 😎 a už to mám preštudované tak už nepotrebujem radu !
@miskachrumka max materska bola 550e.. a ked prejdes na RP na 190 tak hlboko klesnes 😅 190 je mozno na plienky a mlieko tym chcem povedat slusne ze RP je "nedostacujuci" 😝 .. neratam oblecko... 😝 ale toto nie je tema o tom .... riesi sa tu podpora po skonceni RD 😎 a tvoje vykricniky sa mi nepacia.... prisla si po radu..... a ked uz vies odpoved tak nas tu este zjazdis 😀
@miskachrumka tak, ze kazda z nas klesa z vyssej sumy na tu pidi
no čo musíme sa stím zmierit 😀
za ako dlho vam prislo vyrozumenie o vyske podpory zo SP ododna podania posielaju vobec nieco?....
ahojte, potrebujem poradiť ohľadom DPvN. Dna 21.1.2012 mi skončila RD . od 23.10.2011 som si platila DPvN až do zániku čiže 31.1.2012. bude sa mi podpora v nezamestnanosti počítať VZ z PP plus minimum z DPvN aj ked som platila z maxima? nemám 26 týždnov DPvN...
v pracovnom pomere som bola od 1.11.2011 - 31.1.2012
Dobrý večer,poprosila by som Vás o odpoved na moju otázku.... 😵 Mám nárok na podporu v nezamestnanosti po skončení materskej dovolenky???Firma kde som predtým pracovala krachuje a asi dostanem výpoved a keby som ju aj nedostala,dám ju ja......predtým som tam pracovala skoro tri roky.....ďakujem pekne za odpoved,fakt sa týmto veciam nerozumiem 😖
super,ďakujem moc 🙂
@mima595 ahoj Mima ale aj ostatne ktore viete snad poradit!chcem sa aj ja pridat a poprosit vas o pomoc. ja som podobny pripad ako mikulkaa akurat ze ja uz tu vypoved mam k 31.12.2011. Moj zamestnavatel je v konkurze takze dostala som vypoved s narokom na odstupne ale kedze firma nema peniaze budem mat moznost uplatnit si len cast na GF/garancnom fonde/ a cast si mozem skusit poziadat u spravcu ale kedze viem ze firma nema takzer ziaden majetok nebude asi z coho vyplacat.
moja RD by mala koncit k 1.9. ked deti pojdu do skolky. chcem sa opytat ci sa da nieco spravit s tym aby som dostala max podporu alebo ako je to teraz kedze som zaregistrovala ze pan Mihal pripravuje nejake zmeny v plateni tj. DPvN. co sa tyka mojho prijmu neviem ako to bude s mojim odstupnym lebo mi moj 3 mes narok dali normalne ako poslednu vyplatu za 12/2011 tj. aj s danou /ale realne je tam vycislena len dan pre vseob. zdrav. poistovnu, v kolonke Nemoc, dochodkove a v nezamestn je 0,-eur/, takze netusim ci sa to bude ratat k VZ.
Takze to je info mzno aj pre Mikulku ze narok na davku v nezamestnanosti by som mala mat ale otazne je aj to kolko to bude a ja by som aspon dosiahla to ze bude max. v plane som mala platit tych 24t co platilo doteraz ale ci to este plati, resp. bude platit alebo ci by som nemala platiti kvoli odstupnemu mnej to fakt uz teraz neviem.
velmi dakujem za kazdu radu! ak som nieco poplietla resp. napisala nejasne dopliiiim.
a teraz este pozeram ze v potvrdeni zamestnavatela na ucely naroku na davku v nezamestnanosti mi personalistka za cely rok 2011 uviedla ze VZ je 0 takze asi sa to nebude pocitat to odstupne ☹. tak skuste nieco rozumne poradit ak sa este vobec nieco da. dakujem
@chantalle7 - no jedine najst nejaku dobru dusu...kamarata, ktory ta zamestna aspon na 1 den, s co najvyssim VZ :.najvyssi je 75E na den...alebo možno staci aj minimalne, ale ty by si sa na ten 1 den prihlasila na DPvN a doplatila si do maxima...vychadza tp dost na 1 den je to cca 25E...ale zase ja by som to riskla.....
ohladne odstupneho cez RF nemam ziadnu skusenost, ale viem, že gapa nieco riesila podobne....
@mima595
http://www.porada.sk/t154247-p10-otazky-pre-min...
tu mihál píše, že je to VZ z PP plus minimum z DPvN ked nie je 26 týžďnov
@mima595 Prosím ťa nevieš mi poradiť, aby som získala niake peniaze. Zajtra bude mať malá 3 roky. Pracovala som 16 rokov vnepretržite, platila odvody, potom som išla na materskú od 18.12.2008 a k 31.10.2009 som po dvoch mesiacoch poberania rodičovského príspevku dostala výpoveď z organizačných dôvodov, firma sa rozhodla ukončiť činnosť. Na sociálke mi povedali, že nemám nárok na podporu, lebo za posledné 3 roky nemám platené odvody aspoň 2 roky. Dobrovoľné poistenie som si neplatila. Malá nemá v mieste bydliska, kde sme sa v januári presťahovali vybavenú škôlku, lebo v priebehu roka neberú a ja som samozrejme nezohnala prácu. Podotýkam, že s otcom malej nie sme manželia, ani druh a družka, nemáme spoločný trvalý pobyt, náklady na byt sú písané na mňa. Dá sa niečo vymyslieť, aby som získala niake peniaze? Zdá sa mi to nespravodlivé, že celé roky poctivo robím a odvádzam nemalé peniaze a teraz nemám nárok na podporu.
@lucia030209 - ja viem poradit len ohladne podpory a na tu narok nemas....
ostatne davky ja neovladam...
@mima595 A ani nevieš kto by mi vedel poradiť?
@mima595 Alebo ako dlho by som zase musela robiť, aby som nárok na podporu mala?
@lucia030209 - 2 roky
@lucia030209
až po 730dnoch trvania poistenia v nezamestnanosti, tj. po 2rokoch.
Potom ma to aj napadlo, veď v poisťovni mi povedali to isté, že za posledné 3 roky som nemala 2 roky platené. Takže nič sa nedá robiť 😠 😅 😅 Keby mi tú výpoveď dali aspoň po skončení RD alebo keby som platila aspoň to dobrovoľné. Naivne som myslela, že v dnešnej dobe niaku robotu zoženiem. Ďakujem, za odpovede.
@mima595 ja len ohladom toho clanku na porade od mihala co spomenula l3nka - je to z roku 2010, tak snad to uz teraz neplati?!?! prosim ta, vies o nejakej nezamestnanej po rodicaku , ktora isla na podporu, ked nemalazaplatenych tych 26 tyzdnov DPv N + VZ z PP, vyslo to potom na najvyssiu podporu??
@racik - nie, pretože ja ked radi,m tak vsetkym sa podarilo ziskat maxim. VVZ od zamestnavatela....
ale ja nepoznam až tak vela pripadov....odvtedy, co plati ta lehota 26 tyzdnov, to bolo asi 10 pripadov
a ten clanok je sice z r. 2010, ale z decembra, a to sa ho už pytali priamo k zakonu, co mal platit od 1.1.2011
baby neviete ako to je,ked som bola zamestnana spolu s poberanim materskej 3roky+3 mesiace v UK. februar2007-april 2010.po skonceni poberania materskej(april 2010) som prerusila pracovny pomer,teda som nezamestnana na rodicaku.syn bude mat na konci septembra tri roky.ja sa potom budem hlasit na urad prace.mam narok na podporu? a ak ano,tak z coho mi ju pocitat budu? treba nejaky formular z uk?dakujem 🙂

@miskachrumka to je jasne, takto hlboko padne kazda z nas...len materska moze byt vyssia, rodicovsky prispevok je jednotny