Ako je to s poberaním podpory po skončení rodičovskej?
V novinách som sa dozvedela o tejto možnosti - mohli by aspon takto pomoct mamičkám ktoré si hladajú prácu alebo nemožu si žiadnu nájst koli detom 😉
Dievčata, končí mi RD a zamestnávateľ chce podpísať dohodu 2+2, dovolenku preplatiť.
Mám nárok na podporu v nezamestnanosti, ked som si neplatila dobrovolné poistenie v nezamestnanosti ? Ak áno kde je na to odvolávka ?
Tvrdia mi, že nie a už mam z toho riadny miž-maž. Niektoré píšete, že je lepšie čerpat dovolenku a potom podpísať výpoved dohodou. Z čoho sa mi bude rátať dovolenka, mám ešte starú + aj za matersku. Z hrubej mzdy čo mám v pracovnej zmluve alebo z obdobie ked som bola zamestnaná.
Dakujem
ahojte, potrebujem poradiť, od 18.12. mám výpoveď, som nahlásená na úrade práce, prišlo mi rozhodnutie o evidencii, teraz idem na sociálku s tlačivom, ale potrebujem poradiť že akú sumu napísať na tlačivo, aby som mala max. podporu
do 14.. som bola PN- piatok, od 15.12. práce schopná - sobota, do práce som nastúpila 17.12., 18.12. som dostala výpoveď, potrebovala by som čo najskôr odpoveď, zajtra idem na soc., ďakujem
je to kamarát, neoznámila som to písomne, len ústne, RD skončila 18.11., ale trvala mi PN do 14.12., tak preto som nastúpila až 17.12.,18.12. sme ukončili PP
to neva 😉 😉 , ďakujem ti a nevieš koľko z toho sú odvody?
ok, ďakujem pekne, dám vedieť či to vyšlo
Ahojte baby, včera mi prišlo rozhodnutie z poistovne a schvalili mi max. podporu.,,,,velmi sa tešim,,,,,, Chcem sa velmi pekne podakovat @gapa a @mima595 za ich rady a pomoc. Dalej jedno velke dakujem patri aj @jankar27 a ostatnym dievcatam,,,,,vase rady su na nezaplatenie,,,,,vsetko dobre v tomto Novom roku želám
Ahojte,
idem si po radu🙂 a vopred ďakujem🙂
20.1. má malý tri roky, končím RD, v robote som sa dohodla na výpovedi ( z org.dôvodov).. chcem sa spýtať či sa nejak po novom roku zmenila situácia s podporou, alebo ako to teraz je ( dám si ešte nejaké odpracované 3-4 dni, no a odstupné podľa nového mám nárok na 5 mesiacov lebo mám odrobených 19 rokov vo firme).. ako sa potom ráta podpora? koľko % z príjmu? bude sa mi rátať len z tohto roka, teda príjem v januári ? ( odstupné a mzda) .. ďakujem..
@zazalienka áno, bude sa ti rátať len z januára.. načo chceš mať odpracované 3-4 dni.. stačí jeden deň, čiže 21.1. čerpať dovolenku a ostatné dni si daj preplatiť.. nárok na odstupné, ak máš odrobených 19 rokov je 4 mesiace, ak prac. pomer končí dohodou z dôvodov uvedených v par. 63..
@evita68 dovolenku už nemám, ja som si ju zlikvidovala pred RD, robila som mzdy🙂 no a dám si z organizačných, nech to vyzerá lepšie🙂))) aj tak nebudú u nás vo firme nikoho brať.. ďakujem pekne za pomoc, tak už len podoťahujem detaily🙂
@evita68 a ešte som sa zabudla jednu vec spýtať, ak budem mať dajme tomu vym.základ 1300 €, koľko bude vychádzať podpora? ako sa to ráta? vďaka🙂
@zazalienka podpora je 50%, ale max je cca 750, to len pre info
@zazalienka 1300 eur myslíš za aké obdobie, za tie 4 dni?
@evita68 ano, odstupné + niečo odpracované..
@liz_lemon dneska som niečo postrehla v správach že maximálka sa znížila.. čiže z VZ sa ráta 50 %? dobre chápem?
(aby som to objasnila, ja som pred RD mala papierovo min. mzdu v rodnnej firme, takže ak sa to ráta podľa toho, moc vysoké to odstupné nebude).. ja som z toho za 3 roky na komplet vyšla, z celého mzdového aj zákonov, tuším musím zasa začať študovať trochu🙂
@zazalienka ano, znizila sa na tych cca 750
@zazalienka no veď preto som ti radila, aby si po skončení RD mala len jeden deň akože odpracované, na ten deň si daj napr. 120 evri a budeš mať max. podporu, čo je cca 770 - 800 evri.. načo by rodinná firma platila zbytočne odvody 🙂
@evita68 čiže keď dobre chápem tak nemusím mať odstupné, ale stačí mi mať zaplatený 1 deň s vyššou mzdou?

@gugu nie, dohoda ti šarapatu neurobí 🙂 urobila by ti, keby si pracovala na dohodu tento rok..