Ako je to s poberaním podpory po skončení rodičovskej?
V novinách som sa dozvedela o tejto možnosti - mohli by aspon takto pomoct mamičkám ktoré si hladajú prácu alebo nemožu si žiadnu nájst koli detom 😉
Najprv je mi najdolezitejsie, aby som od nich pocula, ze "ano, mate narok na davku". Keby som dostala maximalnu davku, bola by som najstastnejsia na svete 🙂
@zsana maximálnu dávku nedostaneš, pretože by ti musela RD skončiť o deň skôr, ako skončil prac. pomer.. v deň skončenia pr. pomeru čerpať dovolenku .. to neviem, či ti urobili, ty musíš vedieť..
ale volaj do práce, prečo v potvrdení nemáš to odstupné, nech ti to tam dajú, vráti sa ti tá daň
@lenuliatko A ako sa to rata? ...% z hrubej mzdy?
@zsana hej, zdá sa mi, že 50%
@zsana teda 50% denného vymeriavacieho základu.
@lenuliatko DVZ tam mam 26e.
@zsana Takže denne dostaneš 13€, podľa počtu dní v mesiaci buď 390€, alebo 403€. Pekné 🙂
@lenuliatko No, bolo by dobre!!!
@zsana Bude 🙂
@lenuliatko Neverim, len ked uz budem mat tie peniaze na ucte! Pred materskou som robila 8rokov, aspon nieco...Ked uz prace nebudem mat.
@zsana som na tom podobne, akurát, že mne RD končí v júni a na úrad sa pôjdem nahlásiť od mája, mala by som dostávať maximum, tak som zvedavá, či to ozaj všetko tak vyjde.
@lenuliatko Aj ty si dostala vypoved? Aka je maximalna vyska?
@lenuliatko Prerusila si RD?
@zsana hej, dohodou. Maximum je asi 770€. A do konca roka 2012 bolo maximum až okolo 1100€
@zsana prerušila na jeden deň a potom som sa zas na RD prihlásila. Také čachre-machre, ale čo by sme si nepomohli, keď sa dá, no nie?
Keby som to vedela! Ani to som nevedela, ze mozem poberat davku pocas RD. Teraz som to pocula, hned som zacala vybavovat veci.

@evita68 na tej výpl. páske máš strhnutú daň?