Ako je to s poberaním podpory po skončení rodičovskej?
V novinách som sa dozvedela o tejto možnosti - mohli by aspon takto pomoct mamičkám ktoré si hladajú prácu alebo nemožu si žiadnu nájst koli detom 😉
@annna.m ale ak čítaš tak ten holke skončil pracovný pomer pred skoro rokom, ona musí urobiť ako som napísala. Lebo ináč nárok na podporu mať nebude ... ona už nie je zamestnaná , nie je na rodičovskej dovolenke... ona už len poberá rodičovský príspevok .
Na rodičovskej dovolenke je žena ak je zamestnaná, a má túto rodičovskú dovolenku ... ale nezamestnaná je stále nezamestnanou a dovolenku nemá .. len poberá rodičovský príspevok ...
ahojte, potrebovala by som sa poradit. je tu toho pisane vela, a tak sa bojim aby som nieco nepoplietla. Som 7 rok doma s detmi (3 deti, isla som z materskej na matersku...)Predtym som od 2001 pracovala, isla som na matersku r.2006 a posledny syn bude mat 20.4.2013 teraz 3 roky. Do prace sa velmi nemozem a nechcem vratit, neda sa to pri detoch stihat....chcela som dat vypoved alebo to ukoncit dohodou. Prosim napiste mi, co je teda lepsie a k akemu datumu. Volala som so zamestnavatelom a povedal mi aby som mu poslala datum ukoncenia rodicovskej dovolenky a ze on mi vyrata kolko mam este dovolenky. Mam teda este 21.4.2013 cerpat dovolenku a ukoncit pomer az 22.4.2013? myslim kvoli max.podpore v nezamestnanosti. alebo je to uplne jedno a ukoncit to mam 20.4.? Prosim napiste mi ako to urobit. vdaka.
@tigri no áno, a ak dostaneš výpoved ... tak to samozrejme môžeš, ak sa nedohodneš so zamestnávateľom na skončení PP dohodou .. tak dostaneš výpoved s výpovednou dobou počas, ktorej Ti patrí plat.
S dohodou musia súhlasiť obe strany, a ak nesúhlasíš dohodu nepodpíšeš a ak sa ťa chce zbaviť tak má možnosť len cez výpovednú lehotu.
ahoj @zalka.. tak som tu znova..:-/
dnes som absolvovala rozhovor s veducim.. povedala som mu teda, ze nech mi da vycerpat jeden den dovolenky a zvysok preplati..
on zasa prisiel so svojim navrhom, ktoreho sa nechce vzdat.. tak teda chce ma dat na jeden den, ze akoze som nastupila do prace, na druhy den cerpat dovolenku a treti den mi chce dat vypoved..
vraj ten jeden den do prace mu odporucil uctovnik, netusim preco.. potom ze ja som chcela jeden den cerpat dovolenku, a tvrdil mi ze pocas cerpania dovolenky nemozem dat/dostat vypoved, ze to musi urobit az nasledujuci den.. samozrejme moje slova bral ako menejcenne a nenechal si vysvetlit ze sa to da.. :-/ odvody mi slubil z hrubej mzdy 400eur, ako pri nastupe do prace.. a ze mi ostane nejakych 7 a pol dna dovolenky kt. mi preplati..
tymto sposobom mi to pravdepodobne nevyjde ze? rozmyslam este ze ho zajtra ukecam, aby som potom tu dovolenku necerpala vobec, ked ma akoze na jeden den zamestna.. nech druheho odrobim jeden den a tretieho podpiseme dohodu.. bolo by to lepsie pre mna?
prepac ze ta stale otravujem, ale nikdy by som nepovedala ze to bude take zlozite 😅
@jasminga určite .. ak máš odrobiť 1 den .. tak ho odrob .. dovolenku nemusíš čerpať .. dôležité je že ti ju preplatia ... a účtovníka nakopať do prdele ked si sám vymyšla zákony ...ale fajn .. aspon že ti dovolia nastúpiť na 1 den do práce
A dalšia vec, kolega mal dovolenku 2.1. tento rok .. a 2.1. dal výpoved ... a od 3.1. bol nezamestnaný a problém žiadny nebol ... ani pri výpočte mzdy ani pri posúdeni podpory v nezamestnanosti ... proste v ničom ..
@mima595 akurat vcera som bola podat odhlasku z dnp+ dpvn k druhemu aprilu... 😒
ale ak nebude veduci suhlasit s dalsim navrhom zajtrajsim tak to asi tak spravim.. vravis teda, ze povinne poistenie v nezamestnanosti sa da priratat k dobrovolnemu??
@zalka ale ved on si furt len to svoje pletie.. vobec ma nepocuval- nikdy.. zajtra mu este skusim oznamit nech to stiahne na tie dva dni.. nebudem cerpat dovcu, len jeden den v praci a druhy den vypoved..
strasne vela nervov ma to stoji.. uz nech to mam za sebou 😀
Ahoj. Chcem sa opýtať. Budem mať nárok na podporu, ak som počas MD prišla o prácu tak, že sa organizácia, ktorá ma zamestnávala zrušila? Bola som tam zamestnáná 8 rokov, z toho posledné 3 roky som bola na MD a RD so synom a plynule som prešla na MD s dcérou. Počas nej som z dôvodu rušenia organizácie dostala výpoveď. Ďakujem.

@annna.m ale jej skoncil PP v roku 2012 a zaevidovat sa ma do konca juna r. 2013