Ako je to s poberaním podpory po skončení rodičovskej?
V novinách som sa dozvedela o tejto možnosti - mohli by aspon takto pomoct mamičkám ktoré si hladajú prácu alebo nemožu si žiadnu nájst koli detom 😉
zobaka len sa utesuj ja som si podala na socialke o podporu este 9.2 a dnes som tam bola osbne a pani mi povedala ze oni maju cas rozhodnut do 60 dni.A ak dopadnem ako mamicka ktorej podporu zamietli pretoze uradnici nemali cas nastudovat novy zakon a budem sa musiet odvolavat a cakat dalsich 60 dni tak neviem z coho budem zivit moje tri male deti, ale to ich vobec nezaujima.
Byvam s priatelku v spolocnej domacnosti mame 2 deti.Priatelke konci v maji RP a mladsie dieta nam zoberu do skolky az od septembra.Ma priatelka narok na nejaky prijem na tie 3 mesiace,lebo nemame kde maleho dat.
Nema narok,jedine podporu.
cervik - coze??? práve som sem isla napísat, ze rozhodnutie stale nemam, akurat som sa chcela opýtat zo zákona kolko mozu tuto vec natahovat, muz mi vravel, ze asi maju na to 30 dní, takze dokonca az 60??? 🙄 🙄 🙄 to je strasne toto, ja cakam 3 týždne uz, som myslela, ze tam zajtra zájdem, ale ked citam co Ti povedali, pojdem tam zbytocne 😠 takze ani Ti nic k tomu nepovedali, len ze mas cakat do tých 60 dní? no, ale fakt, ze z coho zit na to nikto nemyslel, tiez sa bojim toho, ze bude potrebne sa odvolat a 120 dní cakat 😕 😕 😕 to by s tým trebalo nieco robit 🙄 🙄 🙄
obaka kontaktuj p. MIhala, on pisal, ze minimalne medialny tlak vie vyvinut na ministerku....
obaka= zobaka, promin...
vieraj - ja to mam na pamati 😅 len si myslim, ze to bude zrealizovatelne az po doruceni rozhodnutia, podla toho co v nom bude stat 😎
ahojte,viete mi poradit co mam robit?21.3. mi konci RD pracovny pomer mi stale trva a zamestnavatel sa mi vyhyba nedviha telefon.cize on tu firmu uz nema a ja som stale ako jeho zamestnanec.a teraz co?ja neviem co mam robit lebo na odstupne by som mala mat narok.diky za radu
susi,
jednznačne čo najskôr mu poslať doporučený list najlepšie s doručenkou, s dotazom kam sa máš dostaviť od 22.3.2010 na vykonávanie práce. Ale to už asi nestihne odpovedať (škoda, že si tak nespravila skôr), ale aj tak by som to spravila a s uvedením telefonic. kontaktov na seba, nech mi to oznámi bud písomne alebo telefonicky. Aby si v prípade súdu mala dôkaz, že si počítala s nástupom do práce a tiež by som si aspon dvoch svedkov zaobstarala, ked prídem 22.3.2010 na miesto výkonu práce podla platnej prac.zmluvy, ak by tam už nemal sídlo. A samozrejme všetko písomne.
Tiež by som sa obrátila na inšpektorát práce, ako mám postupovať, ak na mieste podla PZ nesídli zamestnávatel a ani mi neodpovedal na list.
chcela by som sa opytat na pripad mojej tety. v januari mal maly 3 roky, prihlasila sa na urad prace po skonceni rodicovskej. chcem sa spytat,ak sa teraz zamestna za maximum na par tyzdnov,ci bude mat narok na podporu v nezamestnanosti. podla toho co som tu citala,by ta moznost bola, co vy na to? aj pred rodicovskou dovolenkou bola doma na invalidnom dochodku,kt.jej zobrali.
gapa dakujem,keby som vedela ze ma novy majitel neprebral tak by som to skor riesila a ja som sa to dozvedela minuly tyzden v utorok a povedal ze to bude riesit a da mi vediet.a dnes sa mi zatajil a nedvyha telefony a este dodal ze budem spokojna 😠
ahojte ako sa vam dari vo vybavovani? mna to caka o mesiac, tak potom sa podelim
p. Mihal, dlho ste sa neozvali - nemate nejake ohlasy, ako funguje novy zakon v praxi?
gapa,
niekde vyssie si pisala, ze treba dat pozor, ci po ukonceni RD a nasledne PP, nevychadza tych par odp. dni aj na vikend, preto by som sa chcela s tebou poradit:
Koniec RD mi vychadza na stredu./24.3/ Zamestn. je ochotny ma este par dni nechat pracovat. Malu nemam naozaj kam dat, preto potrebujem, aby to bolo co najmenej dni. Najlepsie len stvr/25/. a pia. /26/
1. Bolo by teda lepsie ukoncit PP k26 ako k 28 /nedela/ kvoli tomu priemerovaniu?
2. Stacia aj 2 odpracovane dni/aby sa mi z nich ratala podpora/, kedze sa tu vacsinou hovori o siedmych?
3. Kedy sa potom hlasit na UP? Neeviduju oni nejak spatne? Napr. keby som isla potom pondelok 29. na UP, k akemu dnu by ma zaevidovali? /bojim sa, nech mi neprekryju tie 2 odrobene dni/ idealne by bolo, keby ma zaevidovali k sobote 27.
velmi pekne dakujem za odpoved a dufam, ze pomoze aj dalsim
Nic, nic..ziadne rozhodnutie, asi tam zajtra pojdem...vsak rozhodnutie musia poslat. Tak to vyzera, ze este nikto nema? 😒 veru aj mna by zaujimalo, ci uz ma niekto aj pozitivnu skusenost z praxe 😕
Pozdravujem, rozhodnutie nemame este ani my na vychode....registracia prebehla 1.2...takze cakame....
Nove správy volali mi zo sociálneho úradu, ze ma akurat riesia 😅 😅 😅 mam pulz 200 😝 ze coskoro mi uz pride rozhodnutie 🙂 som sa vykoktala ci mám nárok a ze ano 🙂 ale kolko? nevieeeem na to som uz nemala odvahu sa opýtat 😅 😅 😅
zobaka a ty si po skonceni RP isla na podporu alebo si nieco odrobila
zobaka drzim palce nech je to maximum 😉
Janka dakujem 🙂 nerobím si velke nádeje, ale tak potesilo by 😀 😅
susi - platila som si 2 týždne DPVN to mas akokeby si robila 😉 resp. podla toho kolko odvedies, odviedla som z maxima, ako mi radila Gapa 😵
baby neviete ako to je ,,, po poberani materskej 6 mesiacov
sa dostava rodicovsky prispevok -ale zaratava sa nam to dochodku ??
ten cas po 6 mesiacov az do 3 rokov?? neviete nahodou??? 🤐 🤐
ahojte tak uz sa nezatajil a zavolal ze mozem nastupit k tej novej majitelke zo skusobnou dobou a pocas nej ma ma vyhodit.ale ona ma nechce zobrat lebo nema robotu.ona ma nechce on mi nemoze dat robotu tak teraz neviem.
on chce dat mi vypoved dohodou a ze spravime novu s druhou majitelkou.
susi, ja by som pytala odstupne, ved co ak by ta nova ozaj prepustila....
tak mne to dnes nedalo a aspon telefonicky- teoreticky som zistovala na UP, ci by som mala narok na podporu. Tam mi povedali, ze sa mam zaregistrovat, ale ze davky v nezamestnanosti od r. 2003 dava socialna poistovna. To bola pre mna novinka. Tak som volala na socialku a tam mi povedali ze ano, budem mat narok podla noveho zakona. No uz len aby to tak fungovalo aj v praxi....
ozaj neviete ako je to, ak je sucastou tej jednej vyplaty po RD odstupne. ten prijem je potom pekne velky. pocitaju z toho davky? alebo to oddelia...?
manka ale on mi to odstupne nechce dat.som mu povedala ze chcem odstupne lebo tam nieje robota a on na to ze teraz nieje ale raz bude. uplne chore len aby to jemu vyhovovalo.
ja viem, lahko sa hovori ziadaj pytaj ked niekto nechce dat. skus tak ako radi gapa. a co spravi ked mu dohodu nepodpises?
manka,
na tvojom mieste skončím PP v piatok. Dva dni stačia.
Ked zájdeš na UP do 7kalend.dní od ukončenia PP, tak ťa zaevidujú spätne odo dna po ukončení PP, tj. ak do dalšieho piatku, tak ťa zaevidujú od soboty 27, ale nenechávala by som to až na piatok.
Z odstupného sa neodvádzajú odvody do SP, t.j. nenavýši ti to VZ pre poistenie v nezaemstnanosti. Len ak by ti napr. preplácali dovolenku, alebo by si robila nadčasy ...
ahoj baby a vyskusali ste uz niektora po skonceni RP vybavili co najvacsi zarobok(tusim nieco vysssie 500 eur)na tyzden a potom sa zapisat na UP?
mna uz drbne s toho veduceho stale nie a nie mi dat tu vypoved.ta druha zamestnankyna ma nechce zobrat lebo za prve nema robotu a za druhe maju skratrny pracovny cas na 4hod.a on ma stale chce u nej zamestnat ze mi ponuka to iste miesto tu istu robotu len iny majitel a nova zmluva s trojmesacnou skusobnou dobou a nech ma po mesiaci vyhodi.mna ide roztrhat od jedu.to je vrchol drzosti
gapa..
na dovolenku narok nemam. cerpala som ju po MD. tym padom mi aj ponizi ten priemer. Ako teda legalne zvysit ten VZ?

wapman - tak drzim palce nech vsetko zase obehas v poriadku 😅 spatne Ti vyplatia vsetko, toho sa neboj a nech je malej co najlepsie. Mne rozhodnutie stááááááále neprislo 😠 😠 😠 ked pride hned napisem 😀 a dufam, ze pouzijem vesely smajlík 🙂 😀 🙂