icon

Ako je to s poberaním podpory po skončení rodičovskej?

sofik
4. dec 2009

V novinách som sa dozvedela o tejto možnosti - mohli by aspon takto pomoct mamičkám ktoré si hladajú prácu alebo nemožu si žiadnu nájst koli detom 😉

simisi
18. nov 2013

@zalka ahoj,boli sme mimo,teraz som to pozerala,ale bohuzial,nasla som len datum nastupu na MD,to je 17.10.2010,poberala som tych 6 mesiacov,ale presny datum nemam 😒

zalka
18. nov 2013

@simisi pozri od kedy ti priznali RP z UP ... a den predtým bolo skončenie MD .. predsa.

simisi
18. nov 2013

@zalka ja som prave nenasla ten papier o rp vobec

zalka
18. nov 2013

@simisi tak skús zajtra ísť na UP a pýtaj sa od kedy ti priznali RP ... lebo treba presné dátumy ... aby sa presne dal vypočítať nárok na dovolenku ... aj ked sem tam sa dá aj z približného vypočítať ...
ale v roku 2011 sa menila dlžka poberania RP z 28t na 34t ...

simisi
18. nov 2013

@zalka neskusis z priblizneho vypocitat?ja idem napisat mail tej nasej personalistke,ze co vlastne dalej...dakujem

zalka
18. nov 2013

@simisi no a ak bola 34t tak ti končila 12.6.11
tak treba porátať pracovné dni od 13.6. do 31.12.11 a sviatky pripadajúce na pracovné dni ... mne to tak odhadom vychádza na cca 144 dní ... to by znamenalo krátenie dovolenky za rok 2011 o 3/12tiny.... takže nárok je na 9/12tin ročného nároku na dovolenku ...tj. ak si mala menej ako 33 rokov tak tvoja dovolenka je 15 dní

simisi
18. nov 2013

Dakujem krasne,zajtra skusim aj zavolat,ci sa daco pohlo...velmi si vazim ochotu pomoct

zalka
18. nov 2013

@simisi držím palec.

macatana
20. nov 2013

ahojček, opýtala by som sa aj ja. Mne nemajú akú dovolenku preplatiť, kedže mám všetku vyčerpanú a tak som si našla niekoho kto ma zamestná na dva dni po 52 e v hrubom. Len potrebujem vedieť, že ked som vlastne ešte zamestnaná u bývalého zamestnávateľa, len teda na rodičovskej, či ma aj tento nový má prihlásiť ako zamestnanca na trvalý pomer, alebo na dohodu na konkrétne dva dni, týmto si nie som istá. Možete mi poradiť?Mne síce končí rodičák až v máji, ale chcem sa poistiť, nikto nevie čo ho stretne, dakujem

zalka
20. nov 2013

@macatana takže dovolenku za rok 2011 si si vyčerpala pred nástupom na MD?

macatana
20. nov 2013

@zalka áno,aspon pokiaľ si spomínam, mi nakázali vyčerpať komplet celú dovolenku

zalka
20. nov 2013

@macatana počkaj do budúceho roka bude vyšší VZ pre podporu, z vyššieho VZ bude treba zaplatiť i podpora bude vyššia. Ak plánuješ to zamestnanie.

macatana
20. nov 2013

@zalka aha, lenže ja to mám dohodnuté už teraz, a aký bude VZ budúci rok?nedá sa, že teraz zarobím toľko koľko bude treba? a potrebujem vedieť či tú dohodu, alebo pracovnú zmluvu. Dakujem veľmi pekne za ochotu

epelino
20. nov 2013

Ahojte, nevedel by mi niekto prosim poradit? 19.1. mi konci rodicovska dovolenka, od oktobra tohto roku pracujem na dohodu v jazykovke, kde zarobim asi 200 eur. z coho by sa mi pocitala podpora ak by som ostala po RD nezamestnana? do byv. prace sa nevraciam, mam to daleko na dochadzanie, mam tam este dovolenku, ktora mi vznikla pocas trvania materskej. TUto by mi mali preplatit alebo si ju mam vybrat? bolo by mozne nejakym sposobom docielit vyssiu podporu? z coho by sa ratala? prip. pomohlo by, keby som sa niekde zamestnala na dva dni ako pisete s tym vysokym VZ? dakujem vopred, ak niekto vie poradit.

zalka
20. nov 2013

@macatana PZ je lepšia ... a koľko treba zarobiť .. to ti nepoviem ... ešte to neviem ...

simisi
22. nov 2013

@zalka dnesna info od personalistky ma posadila na zadok,maju tam taky bordel,ze pani mi povedala ze ma nema nikde v evidencii ako zamestnanca,ze mam naskenovat pracovnu zmluvu a poslat jej to... 😠

zalka
22. nov 2013

@simisi tak to je riadna sila ... asi sa menili pracovníčky ...

simisi
22. nov 2013

@zalka menili sa komplet majitelia....uz asi 3krat za 3 roky...bohuzial na moju smolu...som zvedava co so mnou nakoniec vymyslia,vela casu nezostava

zalka
22. nov 2013

@simisi no držím palec ...

simisi
22. nov 2013

@zalka vdaka

simisi
22. nov 2013

@zalka no tak uz viem co je vo veci,a na ziadnu podporu uz mysliet nemusim..budem rada,ak dostanem papiere potrebne na evidenciu na urade prace...neviem ako je to mozne,ale moj zamestnavatel pocas mojej RD vytvoril nejaku s.r.o,kde presunul mna a moju kolegynku/tiez na RD/ a ta je momentalne v konkurze,takze jedine co mam je kontakt na spravcu konkurznej podstaty a vobec neviem ako mam postupovat dalej..predpokladam,ze najlepsie by bolo predlzit si neplatenu rodicovsku,kym od nich dostanem potrebne papiere...

zalka
22. nov 2013

@simisi no tak to je blbé fakt ... skús sa pýtať na SP ... ako dalej .. resp. tuším @gapa má skúsenosti s konkurzmi tak hádam poradí čo dalej ...

simisi
22. nov 2013

@zalka dakujem pekne,zatial som poslala mail tomu spravcovi a v pondelok sa chystam do SP...

zalka
22. nov 2013

@simisi držím palce ...

simisi
22. nov 2013

@zalka dam vediet...uplne som z toho nestastna ☹

zalka
22. nov 2013

@simisi to ti verím ... je to o ničom

jankahar
23. nov 2013

ahojte, viete niekto poradit, kolko mozem zarobit na podpore? Totiz tento mesiac sa mi konci RP a pracujem na dohodu je to 45 hod. mesacne. Zatial som si nic viac nenasla, tak od 1.12. pravde podobne pojdem na UP ☹

zalka
23. nov 2013

@jankahar 148 eur a dáke ddrobné ... na UP ti to povedia ..

zalka
23. nov 2013

@jankahar 148,57 eur mesačne v hrubom

macatana
24. nov 2013

Ahojček, tak ja už zase otravujem, mám zamestnávateľa čo ma zamestná na dva dni, rozprávala som sa dnes s ekonomkou čo a ako, ale zmiatol ma vymeriavací základ. ona hovorila, že mi takto vychádza VZ okolo 1200 euro a ja som jej povedala, že potrebujem 1600, čo už je na slovenské pomery trošku dosť. ako to vlastne je? ked budem robiť len tie dva dni, že tam nebude víkend, potrebujem VZ 1600? som z toho trochu jelen ☹. prosím, prosím, poradte