Ako je to s poberaním podpory po skončení rodičovskej?
V novinách som sa dozvedela o tejto možnosti - mohli by aspon takto pomoct mamičkám ktoré si hladajú prácu alebo nemožu si žiadnu nájst koli detom 😉
@simisi no a ak bola 34t tak ti končila 12.6.11
tak treba porátať pracovné dni od 13.6. do 31.12.11 a sviatky pripadajúce na pracovné dni ... mne to tak odhadom vychádza na cca 144 dní ... to by znamenalo krátenie dovolenky za rok 2011 o 3/12tiny.... takže nárok je na 9/12tin ročného nároku na dovolenku ...tj. ak si mala menej ako 33 rokov tak tvoja dovolenka je 15 dní
Dakujem krasne,zajtra skusim aj zavolat,ci sa daco pohlo...velmi si vazim ochotu pomoct
ahojček, opýtala by som sa aj ja. Mne nemajú akú dovolenku preplatiť, kedže mám všetku vyčerpanú a tak som si našla niekoho kto ma zamestná na dva dni po 52 e v hrubom. Len potrebujem vedieť, že ked som vlastne ešte zamestnaná u bývalého zamestnávateľa, len teda na rodičovskej, či ma aj tento nový má prihlásiť ako zamestnanca na trvalý pomer, alebo na dohodu na konkrétne dva dni, týmto si nie som istá. Možete mi poradiť?Mne síce končí rodičák až v máji, ale chcem sa poistiť, nikto nevie čo ho stretne, dakujem
Ahojte, nevedel by mi niekto prosim poradit? 19.1. mi konci rodicovska dovolenka, od oktobra tohto roku pracujem na dohodu v jazykovke, kde zarobim asi 200 eur. z coho by sa mi pocitala podpora ak by som ostala po RD nezamestnana? do byv. prace sa nevraciam, mam to daleko na dochadzanie, mam tam este dovolenku, ktora mi vznikla pocas trvania materskej. TUto by mi mali preplatit alebo si ju mam vybrat? bolo by mozne nejakym sposobom docielit vyssiu podporu? z coho by sa ratala? prip. pomohlo by, keby som sa niekde zamestnala na dva dni ako pisete s tym vysokym VZ? dakujem vopred, ak niekto vie poradit.
@zalka no tak uz viem co je vo veci,a na ziadnu podporu uz mysliet nemusim..budem rada,ak dostanem papiere potrebne na evidenciu na urade prace...neviem ako je to mozne,ale moj zamestnavatel pocas mojej RD vytvoril nejaku s.r.o,kde presunul mna a moju kolegynku/tiez na RD/ a ta je momentalne v konkurze,takze jedine co mam je kontakt na spravcu konkurznej podstaty a vobec neviem ako mam postupovat dalej..predpokladam,ze najlepsie by bolo predlzit si neplatenu rodicovsku,kym od nich dostanem potrebne papiere...
ahojte, viete niekto poradit, kolko mozem zarobit na podpore? Totiz tento mesiac sa mi konci RP a pracujem na dohodu je to 45 hod. mesacne. Zatial som si nic viac nenasla, tak od 1.12. pravde podobne pojdem na UP ☹
Ahojček, tak ja už zase otravujem, mám zamestnávateľa čo ma zamestná na dva dni, rozprávala som sa dnes s ekonomkou čo a ako, ale zmiatol ma vymeriavací základ. ona hovorila, že mi takto vychádza VZ okolo 1200 euro a ja som jej povedala, že potrebujem 1600, čo už je na slovenské pomery trošku dosť. ako to vlastne je? ked budem robiť len tie dva dni, že tam nebude víkend, potrebujem VZ 1600? som z toho trochu jelen ☹. prosím, prosím, poradte

@zalka ahoj,boli sme mimo,teraz som to pozerala,ale bohuzial,nasla som len datum nastupu na MD,to je 17.10.2010,poberala som tych 6 mesiacov,ale presny datum nemam 😒