icon

Ako je to s poberaním podpory po skončení rodičovskej?

sofik
4. dec 2009

V novinách som sa dozvedela o tejto možnosti - mohli by aspon takto pomoct mamičkám ktoré si hladajú prácu alebo nemožu si žiadnu nájst koli detom 😉

zalka
8. jan 2014

@otulik a v čom vlastne chceš poradiť? Nikto ti nepovie urob to abo to, rozhodnúť sa musíš sama. Či dáš výpoved, alebo nastúpiš do zamestnania. A je pravda, na max. podporu treba čerpať 1 den dovolenky a skončiť PP , s tým že zvyšok dovolenky zamestnávateľ preplatí.

otulik
8. jan 2014

@zalka chcela som vediet ze ked pojdem na ocr alebo pn po rodicovskej a potom vyberem jeden den dovolenky a dam vypoved ci aj tak to plati s tou podporou?v plnej vyske

zalka
8. jan 2014

@otulik no ak pôjdeš hned .. tj. nebudeš mať odpracované dni tak áno môžeš mať aj tak max. podporu ..
tj. skončí RD, ideš na PN .. skončí PN čerpeš den dovolenky a ukončíš PP.

otulik
8. jan 2014

@zalka ty si od fachu?nechcem urobit hlupost a preto sa radim 🙂

zalka
8. jan 2014

@otulik nie som samouk, PN je vylučiteľná doba, tj. neprihliada sa na nu s ohladom na výpočet podpory.

otulik
8. jan 2014

@zalka takze mi to nepomoze ked pojdem na pn?aby som potom dostala podporu ci ako to mam chapat?som v tom laik 😒

zalka
8. jan 2014

@otulik ved som ti písala ak pôjdeš na PN hned po RD, a po PN budeš čerpať 1-2 dni dovolenky a zvyšnú ti preplatia tak budeš mať max. podporu .... ak odpracuješ niečo, pôjdeš na PN .. a potom skončíš PP tak nebudeš mať max. podporu.

etella01
8. jan 2014

Ahojte, vsetky co sa vam podarilo získať max.podporu.Boli Vaši zamestnavatelia ochotní preplatiť vam zvyšnú dovolenku????Ja som pracovala pred nástupom na MD v Tescu a dnes som volala s personalistkou a majú nariadenie aby všetci zamestnanci pred ukončením PP vyčerpali dovolenku, takze ja sa asi k najvyššej podpore nedopracujem....pretože mi nepreplatia zvyšnú dovolenku ak by som čerpala len ten jeden den ;( ;( ;(

zalka
9. jan 2014

@etella01 nedá sa s nimi dohodnúť? ako chceš skončiť PP výpovedou s výpovednou lehotou alebo dohodou k poslednému dňu na kedy Ti výjde čerpanie dovolenky? Lebo dá sa s tým vybabrať.

etella01
9. jan 2014

@zalka chcela by som dohodou k poslednému dnu, vtedy ked budem čerpať aj ten jeden den dovolenky.no dohodnúť sa nedá lebo majú prikaz z centrály zo mzdoveho a nikto si nebude robiť kvôli mne problémy, ze mi dovolenku preplatí- tak mi bolo povedané ;(

zalka
9. jan 2014

@etella01 hm... je jedno riešenie, musíš podpísať výpoved k nejakému dátumu ... napr. k 28.2.14 ... a po skončení RD napr. RD ti skončí 19.1. .. tak od 20.1. pôjdeš na PN ... a budeš na PN do 27.2. a 28.2. pôjdeš do práce ... teda budeš mať dovolenku a skončí ti PP .. oni ti nemôžu predlžiť PP aby si si vyčerpala dovolenku ak máš skončenie PP podpísané a tým pádom budeš mať max. podporu lebo ti budú musieť takto preplatiť dovolenku.

etella01
9. jan 2014

@zalka dovolenku by som chcela čerpať 30.6., 29.6.by som ukončila u nich RD a 1.7. by som sa šla hlásiť na ÚP. Mne konci RD až v júli 2015 ale rodicak by som prepísala na muža k 1.7.- ide mi o tom aby som nemusela byt na podpore až po skončení RD, aby som mohla hned pracovať.A do starej prace sa vracať nechcem.

zalka
9. jan 2014

@etella01 aha .. tak to sa tak nedá .. kolko dní dovolenky máš?

etella01
9. jan 2014

Včera mi hovorili ze 8 dni....
@zalka

etella01
9. jan 2014

@zalka a ak by som to urobila tak ako si radila, len až vtedy ak mi bude končiť RD ( teda v tom 2015?), ale myslim ze by mi nedali skoro ukončenie PP dohodou skok by som si vyčerpala dovolenku.....

zalka
9. jan 2014

@etella01 to máš nejako málo dovolenky sa mi zdá ... asi ti ju zle vypočítali ... napíš od kedy do kedy si bola na MD a tiež na koľko dovolenky máš nárok na rok ... a či si nejakú čerpala pred MD.

etella01
9. jan 2014

Nárok na dovolenku za rok mam 20dni, pred nástupom som mala vyčerpajú celu.... Takze zostatok dovolenky 0.(musela som čerpať) Na MD som nastúpila 15.6.2012

zalka
9. jan 2014

@etella01 takže v roku 2012 si si vyčerpala 20 dní dovolenky? a kedy ti končila MD.?

etella01
9. jan 2014

Teraz som dopocita, tak materská mi končila 8.februara a áno v 2012 som čerpala 20 dni.

zalka
9. jan 2014

@etella01 tak to nemáš nárok na 8 dní dovolenky za rok 2013 ti vznikol nárok na 1/12tinu dovolenky tj. na 1,5 dňa .. takže niečo niekde tam nesedí.

etella01
9. jan 2014

tak potom neviem ;(, ale ked som nastupovala na MD tak som mala vyčerpaní celu( pozerala som aj na výplatnej páske)...je úžasne ze takto radíš, to len tak mimochodom....by ti aj plat mal za to chodiť ;)

zalka
9. jan 2014

@etella01 hm.. fakt komplikované, lebo za 1,5 dna dovolenky nezískaš max. podporu .. a fakt netuším odkial nabrali 8 dní ... nemala si nejakú zvyšnú dovolenku za rok 2011 čo si si čerpala v roku 2012 pred MD?

etella01
9. jan 2014

Nie , na to si dávaju pozor......aby dovolenka nezostala...neviem odkiaľ nabrali 8 dni..... No väčšia firma - väčší bordel.....

zalka
9. jan 2014

@etella01 no dalo by sa pomôcť aj k max. podpore ... ale by si sa musela zamestnať u niekoho iného po skončení PP ... PP môžeš skončiť aj počas RD .. vtedy Ti neovplyvní preplatená dovolenka VZ .. teda príklad chceš skončiť PP k 30.6.14 , tak dáš najneskôr 30.4. výpoved s výpovednou lehotou 2 mesiace . 30.6. ti skončí PP , dovolenku musia preplatiť lebo si na RD ... 1.7. sa zamestnáš .. a ak ti napr. 2.7. skončí PP a výplata bude 110 eur tak dostaneš pri zaevidovaní sa na UP 3.7. max. podporu ...

etella01
9. jan 2014

Rozumiem - tak toto by bolo super, ......strašne pekne ti dakujem........ Toto by išlo, to mi v podstate stačí zohnať aj známeho ktory ma na ten den zamestná a zaplatí odvody do SP....super si úžasná žena!!!!! A veľký obdiv máš u mna ...

zalka
9. jan 2014

@etella01 no tak nejako ... rado sa stalo.

etella01
9. jan 2014

@zalka a este sa môžem opýtať 110€ mi ma prist na účet, alebo 110€ hrubá mzda a z toho platiť odvody.....

zalka
9. jan 2014

@etella01 110 hrubá mzda z kt. sa platia odvody a dane.

etella01
9. jan 2014

@zalka dakujem....

zalka
9. jan 2014

@etella01 rado sa stalo