Ako je to s poberaním podpory po skončení rodičovskej?
V novinách som sa dozvedela o tejto možnosti - mohli by aspon takto pomoct mamičkám ktoré si hladajú prácu alebo nemožu si žiadnu nájst koli detom 😉
Ahojte, vsetky co sa vam podarilo získať max.podporu.Boli Vaši zamestnavatelia ochotní preplatiť vam zvyšnú dovolenku????Ja som pracovala pred nástupom na MD v Tescu a dnes som volala s personalistkou a majú nariadenie aby všetci zamestnanci pred ukončením PP vyčerpali dovolenku, takze ja sa asi k najvyššej podpore nedopracujem....pretože mi nepreplatia zvyšnú dovolenku ak by som čerpala len ten jeden den ;( ;( ;(
@etella01 hm... je jedno riešenie, musíš podpísať výpoved k nejakému dátumu ... napr. k 28.2.14 ... a po skončení RD napr. RD ti skončí 19.1. .. tak od 20.1. pôjdeš na PN ... a budeš na PN do 27.2. a 28.2. pôjdeš do práce ... teda budeš mať dovolenku a skončí ti PP .. oni ti nemôžu predlžiť PP aby si si vyčerpala dovolenku ak máš skončenie PP podpísané a tým pádom budeš mať max. podporu lebo ti budú musieť takto preplatiť dovolenku.
@zalka dovolenku by som chcela čerpať 30.6., 29.6.by som ukončila u nich RD a 1.7. by som sa šla hlásiť na ÚP. Mne konci RD až v júli 2015 ale rodicak by som prepísala na muža k 1.7.- ide mi o tom aby som nemusela byt na podpore až po skončení RD, aby som mohla hned pracovať.A do starej prace sa vracať nechcem.
Nárok na dovolenku za rok mam 20dni, pred nástupom som mala vyčerpajú celu.... Takze zostatok dovolenky 0.(musela som čerpať) Na MD som nastúpila 15.6.2012
Teraz som dopocita, tak materská mi končila 8.februara a áno v 2012 som čerpala 20 dni.
tak potom neviem ;(, ale ked som nastupovala na MD tak som mala vyčerpaní celu( pozerala som aj na výplatnej páske)...je úžasne ze takto radíš, to len tak mimochodom....by ti aj plat mal za to chodiť ;)
Nie , na to si dávaju pozor......aby dovolenka nezostala...neviem odkiaľ nabrali 8 dni..... No väčšia firma - väčší bordel.....
@etella01 no dalo by sa pomôcť aj k max. podpore ... ale by si sa musela zamestnať u niekoho iného po skončení PP ... PP môžeš skončiť aj počas RD .. vtedy Ti neovplyvní preplatená dovolenka VZ .. teda príklad chceš skončiť PP k 30.6.14 , tak dáš najneskôr 30.4. výpoved s výpovednou lehotou 2 mesiace . 30.6. ti skončí PP , dovolenku musia preplatiť lebo si na RD ... 1.7. sa zamestnáš .. a ak ti napr. 2.7. skončí PP a výplata bude 110 eur tak dostaneš pri zaevidovaní sa na UP 3.7. max. podporu ...
Rozumiem - tak toto by bolo super, ......strašne pekne ti dakujem........ Toto by išlo, to mi v podstate stačí zohnať aj známeho ktory ma na ten den zamestná a zaplatí odvody do SP....super si úžasná žena!!!!! A veľký obdiv máš u mna ...

@otulik a v čom vlastne chceš poradiť? Nikto ti nepovie urob to abo to, rozhodnúť sa musíš sama. Či dáš výpoved, alebo nastúpiš do zamestnania. A je pravda, na max. podporu treba čerpať 1 den dovolenky a skončiť PP , s tým že zvyšok dovolenky zamestnávateľ preplatí.