Ako je to s poberaním podpory po skončení rodičovskej?
V novinách som sa dozvedela o tejto možnosti - mohli by aspon takto pomoct mamičkám ktoré si hladajú prácu alebo nemožu si žiadnu nájst koli detom 😉
@etella01 chcieť môžu , ty si na RD ... takže výpoved môžeš podať kedy len chceš, do práce chodiť nemusíš ...
@annav ak vyčerpeš den dovolenky a necháš zvyšok preplatiť dostaneš max. podporu v nezamestnanosti ... tj. cca 800 eur
ak vyčerpeš celu dovolenku a tak dáš výpoved dostaneš 50% z hrubej mzdy čiže 410 eur ..
a ak ťa prepustí zamestnávateľ z organizačných dôvodov tak máš nárok aj na odstupné
Citala som ze treba mat odpracovanych min. 730 dni aby vznikol narok na podporu.
@annav príklad :
si vezmi máš 12 dní dovolenky, za 1 den dostaneš 10 eur ..
1) čerpeš 1 den dovolenky a skončí ti PP , zvyšok ti preplatia ... čiže 1x10+11x10 = 120 eur tolko výjde výplata za 1 deň , na max. podporu potrebuješ cca 55 eur výplatu za 1 den v hrubom ... takto podmienku splníš a podpora bude max.
2) čerpeš 3 dni dovolenku a zvyšok preplatia ... čiže 3x10+9x10=´120 eur ale za tri dni , čiže výplata za 1 den je 40 eur .. a to je menej ako potrebuješ na max. podporu .. čiže dostaneš podporu nižšiu
mne nikto neodpovedal. neviete teda?
ahojte dievcata, pomozete aj mne? Zamestnana som od roku 10/2004 a v roku 9/2008 som nastupila na PN (uz ako tehotna), a v decemrbi 2008 som nastupila na MD-RD, ktora mi mala skoncit 2/2012, ale 1/2012 som nastupila na druhu MD, ktora bude do 3/2015. Moj zamestnavatel zrusil prac.poziciu na ktorej som bola a celkovo sa prestahoval do BA, medzi casom sa aj firma premenovala. Ako mam postupovat pred skoncenim RD? mam mu nieco napisat, upozornit, ze mi konci RD? Ako si pytat odstupne, ktore by mi malo patrit, kedze v meste môjho bydliska uz nie je? Mam narok na nejaku podporu ? Velmi vam budem vdacka za vsetky odpovede 🙂
@zalka. dobrý deň chcem sa opýtať. Do práce som nastúpila 11/2007. Od 1.7.2010 som bola PN až do pôrodu 8.2.2011. Teraz 8.2.2014 mi končí RD, do práce nastúpiť nemôžem kvôli prac. dobe. Takže výpoveď mám napísať k 8.2. ? Nárok na dovolenku nemám, keďže mi ju dali vyčerpať medzi MD a RD. Mám nárok na podporu? ďakujem
Tak mam za sebou dohodu o ukonceni PP k 21.1., takze jeden den cerpanie dovolenky a ostatnu mi zamestnavatel preplati. Idem to vybavovat. Dam vediet, ako to dopadlo. Ake su povinnosti poberatela davky?
@zalka zalka,prosim ta,nevies mi povedat,ci je povinna uctovnicka mi vystavit zapoctovy list,aj ked uz nie je uctovnickou firmy,v ktorej som oficialne zamestnana?Neviem ci si spominas,co sme si pisali,ale este stale som sa nedopracovala k vypovedi ani zapoctu 😒
Totizto zlozka v mojimi udajmi sa vraj stratila a ona ju este ma v elektronickej forme,ale podla slov konatela odmieta vystavit zapocet,vraj si to ma riesit on ☹

dobrý den. chcela by som sa spýtať: bola som 6r. na rodičovskom príspevku. 7.1 mala dcera tri roky. bola som sa zaregistrovať na úrade práce a pýtala som sa tam, že kam mám ísť ešte sa zaregistrovať alebo odkiaľ odhlásiť. a nevedela mi povedať. preto by som sa chcela spýtať, či náhodou niektorá neviete. Lebo nárok na podporu asi nemám. takže začínam poberať iba rodinné prídavky. a bojím sa, že budem musieť neskôr niečo doplácať ☹((
ďakujem veľmi pekne