icon

Ako je to s poberaním podpory po skončení rodičovskej?

sofik
4. dec 2009

V novinách som sa dozvedela o tejto možnosti - mohli by aspon takto pomoct mamičkám ktoré si hladajú prácu alebo nemožu si žiadnu nájst koli detom 😉

diwa
13. feb 2014

@zalka si skvela 🙂 dakujem velmi pekne

zalka
13. feb 2014

@diwa rado sa stalo

nunusimi
14. feb 2014

@zalka pp skoncil 16.12. plat nedostavam

zalka
14. feb 2014

@nunusimi ktorý rok ti skončil PP?

nunusimi
15. feb 2014

@zalka 2013/12 mesiac

zalka
15. feb 2014

@nunusimi no je to tak .. nemôžeš sa zaevidovať na UP lebo si konateľkou v s.r.o. ... ak to zrušíš tak sa môžeš zaevidovať na UP do 15.12.14. do tohto termínu dostaneš aj podporu ak sa zaeviduješ... ak by si sa zaevidovala neskôr n árok na podporu mať už nebudeš.

nunusimi
15. feb 2014

@zalka dakujem

zalka
15. feb 2014

@nunusimi rado sa stalo

gloria9
17. feb 2014

chcem sa opytat som slobodna mamicka na rd ktora mi koncí v novembri pracovný pomer som ukončila este v roku 2012 mam na nieco narok?ci to nebudem dostavat nic od statu?len rodinné prídavky zijem s rodičmi mame je dobrovolne nezamestnana otec ma minimálku

zalka
17. feb 2014

@gloria9 no ešte výživné od otca dieťaťa, a možno po splnení podmienok dávku v hmotnej núdzi.

dewyn
17. feb 2014

mila zalka ako je to v pripade ak som pracovala na smeny ( dlhy, kratky tyzden) RD mi koncila k 1.2.2014. pracovny pomer som ukoncila k 2.2.2014 a na 2.2. som cerpala jeden den dovolenky. Budem mat narok na max. podporu?dakujem.

zalka
17. feb 2014

@dewyn áno ... ak tvoj plat za ten 1 den bude minimálne 53e ... tak podpora bude maximálna .

dewyn
17. feb 2014

@zalka a to zistim asi az od mzdarky? ostalo mi 12dni dovolenky.

zalka
17. feb 2014

@dewyn no presne tat ale malo by vyjsť ... napr pri min. mzde 2e na hodinu ... 8x2x12= 192 eur plat .. takže pohodka

dewyn
17. feb 2014

@zalka dakujem krasne za odpoved. mas velke srdiecko

zalka
17. feb 2014

@dewyn rado sa stalo

emma_932
17. feb 2014

@zalka mam na teba dalsiu otazocku: nepodarilo sa mi vybavit prevod podielu v sro, resp. sa to natahuje, takze mozem to poriesit takto: koniec RD - 2 dni v praci - chvilku PN a urad prace? mam sancu na max podporu? dakujem!!!

zalka
17. feb 2014

@emma_932 ak po 2 dni v práci skončíš ... a v OL nastúpiš na PN teda bez problémov ... ak ale budeš v práci dva dni a ešt eako zamestnanec nastúpiš na PN tak max. podpora bude veľmi ťažko

emma_932
17. feb 2014

@zalka dakujem! len neviem ci som to spravne pochopila 😅 takze tento je spravny postup: koniec RD - 2 dni v praci - vypoved - PN - UP?
pocuj, mala by si za toto brat nejake percenta 😉 😀

zalka
17. feb 2014

@emma_932 áno správne si to pochopila ... napr. RD končí 18.2. tak 19.,20.2.v práci, výpoved 20.2. a 21.2. PN ... a po skončení PN .. ísť na UP ... do 364 dní treba požiadať o zaevidovanie sa na UP aby bol nárok na podporu ked prevedieš svoj podiel.

emma_932
17. feb 2014

@zalka dakujem!!!! si poklad 🙂

zalka
17. feb 2014

@emma_932 rado sa stalo

simisi
20. feb 2014

@zalka ahoj,stale mi to neda pokoja,a ked nad tym tak rozmyslam,ze ja vlastne tu maximalnu nedostanem,ked som stale na predlzenej neplatenej ci ano?Lebo zamestnavatel mi dal cerpat dovcu a preplatil 14.1.2014 a rozviazal PP 15.1.2014,ale ja som stale na predlzenej,lebo len predvcerom mi poslali papiere...

zalka
20. feb 2014

@simisi aké peniaze kto ti poslal? no jasne na predlženej sa nezaeviduješ na UP ... musíš prepísať na mng. RP tú predlženú od 1.3.14 .. a ty sa môžeš zaevidovať od 1.3.14 na UP a požiadať o podporu

simisi
20. feb 2014

@zalka ja som zostala po skonceni riadnej RD na neplatej RD,lebo na firme stratili moje papiere,takze ja pojdem zrusit predlzenu,a nahlasit sa na urad prace..ale,dufala som,ze budem mat narok na max.podporu,ale nevadi,ak su tam tie datumy ako som pisala a mne rodicak stale trva?Nebudu mi pocitat podporu z obdobia pred materskou?A este @gapa vcera pisala,ze treba na ten jeden den,co cerpas dovolenku ist na soc.poistovnu a podat odhlasku a potom opat prihlasku 😒

zalka
20. feb 2014

@simisi to je odhláška z poistenia dôchodkového štátu, ... aby sa ti rátali roky do dôchodku ...
a prečo chceš rušiť predlženú RP ak ti vyplácajú RP? prepíš RP na manžela ... či len tak zahodíš 200e RP?

simisi
20. feb 2014

@zalka nie,ja prave nie som na platenej,ale na neplatenej,aby za mna platili odvody do zdravotnej poistovne,kym sa veci daju do poriadku,lebo je to nekonecne...vcera som sa dokonca dozvedela,ze mi na socialnej poistovni neeviduju odpracovanych 5 rokov,skratka tam nie su/mam doma vsetky vyplatne pasky za chybajuce obdobie/
ja viem,ze je to kvoli rokom,len som chcela vediet,ci sa mi to bude ratat z obdobia pred materskou ci z tej cerpanej a preplatenej dovci

zalka
20. feb 2014

@simisi z čerpanej a preplatenej dovolenky...

simisi
20. feb 2014

@zalka aj ked mi stale trva RD?dAKUJEM PEKNE

zalka
20. feb 2014

@simisi ved ked sa zaeviduješ na UP tak ti RD už trvať nebude ....